Bugun...


Mehmet Serhat Polatsoy

facebook-paylas
Erdoğan’ın modern monarşi aklı!
Tarih: 30-08-2015 01:52:00 Güncelleme: 30-08-2015 01:52:00


Monarşist aklı ve dolayısıyla tarihi öyle çok gerilere götürmeden diyalektiğe başvurduğumuzda Erdoğan’ın, mutlak monarşi istemini görmemiz içten bile değildir. Erdoğan’ın dün Esad ve diğer diktatörlere salık verdiği demokrasi söylenceleri binlerce yıl öncesinde kil tabletlere yazılan mitolojik anlatıların birer tanrısal versiyonlarıdır. Mitolojik anlatılardan onu ayıran tek yanı sahte ve analitik akılla oluşudur. Tekçi, merkeziyetçi ve mutlak monarşinin başladığı yer de, tam da burası, yani faşizm karakterli iktidar anlayışının dini tandanslı ritüellerle afyonladığı tebaasına sunarak kendisini pazarlama anıdır. Tanrısal hakka sahip olduğunu düşünenler Esad ve diğer diktatörlerin ruhlarına büründüklerini kabul etmezler.

İktidar hastalığı kroniktir. Bir kanser hücresi gibi sürekli yayılır. Kendisini işlevsiz kılmayla paralel, toplumu da kanser eder. Ruh ve bedenden çıkışı da ancak ölüm ile oluyor ki dışsal bir müdahale yetersiz kalabiliyor.

Kürt halkının ve Özgürlük hareketinin mücadelesini görmeyerek öncelikle resmi tarih, Türkiye gibi bir Ulus-Devletin çöküşü için “her şey başkan olma sevdası yüzünden başladı” diye yazacak. Oysaki çöküşün olması gerektiği, Ulus-Devletin aşılması gereken bir sistem olduğu ve Erdoğan’ın Halife hülyasında olan hastalıklı bir monark oluşundan dolayı sadece olması gereken yer, mekân ve zamanda olduğu sonucunu yazmayacak. Tıpkı şuanda bazı liberallerin AKP ile olan anlaşmazlıklarında Kürt özgürlük hareketi ve mücadelesini görmedikleri gibi.

Ulus-Devletin aşılması Erdoğan ile gerçekleşecek!

Bir Başkanlık dayatması var ve Erdoğan bunun adına Türk tipi Başkanlık sistemi diyor. Yani “Başkanlık olacak ama Özerklik, Federalizm olmayacak”! Bir adım ilerisinde “yerel yönetimlere özerklik gelebilir ama Vali benim valim olacak”! Bir adım daha ileriye giderek II.Mahmut da kim oluyor; Abdulmecid, Abdulhamid ve Atatürk benim doğuşumu müjdeleyenlerdir diyecek. Yeri geldi mi bunları hain bile ilan edebilecek! Hamidiye Alayları yerine Erdoğan alaylarını kurarak Yıldız İstihbarat teşkilatına gönderme yapacak. Erdoğan Gülen cemaatini, kendisine darbe yapmak isteyen –aslında göbekten bağlı olduğu- İttihat ve Terakki uzantısı olarak gösterip kendisine bağlı birlikleri oluşturacak. -ki bu birliklerin bugün Kuzey Kürdistan’ın tüm şehirlerinde çeteler halinde cirit attığını görüyoruz-

7 Haziran seçimlerini darbeleyen bu monark aklın seçimler için 1 Kasım tarihini belirlemesi bu çetelerin, bugünlerde tatbikat yapıp şehirde profesyonelleşmesi için yeterli bir zamandır. Bugün özellikle Varto, Silopi, Yüksekova, Silvan, Amed-Sur ve Cizre’de bu çetelerin gerçekleştirdiği kanlı eylemleri bize 1 Kasım seçimlerinin de aslında Kürdistan’ı tekrar fetih-işgal amaçlı olduğu gerçeğini gösterebilmektedir. Önce ilçede veya bölgede “özel güvenlikli bölge” ilan et, tüm iletişim ağlarını işlevsiz hale getir, tüm giriş-çıkışları engelle sonra da evleri havan toplarıyla, halkı da silahlarla tara. Bu yöntem öyle 90’ların yöntemi değil, bir adım geri yani Amed zindanı, iki adım ileri yani 2015’lerin yöntemidir.

KCK Eşbaşkanlarından Sayın Cemil Bayık çağrı yapıyor. Bayık Kürt halkına; “Sokaklar işgalcilere terk edilmemeli” derken, Demokrasi güçlerine de; Türkiye demokrasi güçleri Türkiye’ye siyasi müdahale yapmalı, diyor. Bu çağrı oldukça yerinde ve anlamlıdır. Çağrının muhatapları olan öncüler ‘sırıtmadan’ gelişecek olan savaşın ciddiyetini anlar ve müdahale ederlerse, Ulus-Devlet aşılarak Demokratik bir Türkiye ve Özgür bir Kürdistan ortaya çıkabilir. Bu çağrıya yanıt için öyle 1 Kasım’ı da beklemeye gerek olmadan II.Abdulhamid’in tahta çıkış günü ve aynı zamanda Dünya Barış günü olan 1 Eylül’de güçlerini birleştirip bu kirli savaşa bir dur diyebilirler.

 



Bu yazı 3026 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI