Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Devlette Tıkanma Siyasette Daralma
Tarih: 18-04-2022 14:19:00 Güncelleme: 18-04-2022 14:19:00


Devletin   kurucu zihni  varlığını  yüzüncü yıla taşınmasının mümkün olmadığını gördüğünde SAHADA daralmayı,DEVLETTE tıkanmayı aşmak istedi.

Bu nedenle 2010 yılında ANAYASA değişikliğine gitmek zorunda kaldı. Devletin bekası ANA DERTLERİ olan kurucu zihnin taşıyıcıları VESAYETİ koruyan VASİ kurumları ve halkın iradesini RET eden DARBE anayasasını kaldırmak yerine 1877 yılından bu güne olduğu gibi yeniden onarım yapıyormuş gibi daha geri hamleler yaptı.

Devlet için iyi olduğu düşünülen şey aradan 10 yıl geçmeden hem devlette çökme,hem siyasi alanda, ve sahada daralma yaşandı.

SİYASET SORUN ÇÖZME SANATI.

Düşman saydığı KÜRT siyasi hareketi hem ülkenin önünü açmak,hem daralan  saha ve siyasetin rahatlaması için HDP 'nin kurulmasını gündeme taşıdı.

HDP  1921 ANAYASASINDA yazılı olanları,bu topraklarda yaşam bulmuş

ERZİNCAN ve ,KARS  halk cumhuriyetlerinin uhteleri olan YERELDEN,YASAMA YETKİLİ yerel devletleri, bu toprakların kadim halklarının DEĞERLER VE DEMOKRASİ partisi olarak,KADININ EŞİT yaşamın güvencesi olması derdi ile   kuruldu. Ve ilk seçimlerde halklara umut olduğunun ispatladı.

HDP ve Kürt siyasi aklı DEVLETİN  tıkanmasını saha ve siyasetin açılması için hamleler üstüne hamleler yaptı.

2013 BARIŞ görüşmeleri  ile  ülke ilk kez rahat nefes aldı.

GEZİ hareketi işte bu özgür ortamın yarattığı UMUT  ile başladı.

SON ÇIKIŞ

Artık KÖPRÜ yok. son çıkış

Ülke ya iç savaşa doğru önlenemez bir şekilde hızla felakete gider,yada bir ihtimal SEÇİM yapılırsa HDP'NİN yeniden umut olduğunu  toplum anlar.

TÜRKLER vat edilmiş devleti,vat edilmiş CUMHURUN yaşamasını istiyorsa KÜRTLER ve kadim halklar için  EŞİT VE ÖZGÜR  yaşamı savunmak zorunda.

Aslında Kürtler ve HDP TÜRK kimliğinin özgürlüğünü savunuyor. ÇÜNKÜ şu anda ASİMİLASYONCU  kimlik olarak duruyor.

ÜÇ SEÇENEK

1- Cumhur ittifakı  sıradanlaşan KÖTÜLÜĞÜ  sokakta işkence,ceza evlerinde ölüm, halini sürdürürse,bir zaman gelir kendilerini ülkenin hakimi sayanların zulmü sokakta her gün onlarca ölü,korku ve doğal olarak kendini savunma ihtiyacı  iç savaşa evrilir.

2- Millet ittifakı kendi içinde farklı ilişkiler üzerinde hesaplar yapa dursun,DEMOKRASİ sözü toplumun tümünü kapsamazsa HDP varsa biz yokuz diyen zihin ülkeyi yıkıma götürenlerle paralel iş yapmış olur.

3-HDP ve demokrasi ittifakı Ülkenin kaderini DEMOKRASİYE  allerjileri olanlara umut etmek yerine,YA ÖZGÜRLÜK,YA YIKIM  dayatmasına karşı EŞİT YAŞAM VE ÖZGÜRCE BİRLİKTE   kalma .

İşte gelecekte yol ayrımı bu .

Ya yıkım,ya  yaşam.



Bu yazı 12692 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI