Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Bir Pankart
Tarih: 25-07-2015 15:11:00 Güncelleme: 25-07-2015 15:11:00



Dun cenazelerin gittiği bir ilde yaşı, öfkeyi, kopuşu, kırılmayı anlatan bir söz."Ben Ağlarken, Sen Gülüyorsan Kardeş Değiliz."
İste bu söz tüm umutları, tüm beklentileri hem insani, hem de insana ait olan duygunun kısa anlatımı olmuştu.
Canlı yayanlardaki kimi TV ekranlarında oturduğu koltuklarda derin analizler yapanların köşeli akılılar olduklarını kiralayanların iyi bildiği bir gerçek iken, sıradan halk ise seçimlerde Umudu Büyük İnsanlık diyenlerde bulmuştu.  Çünkü Köşeli akıllılar üstün aklın sokak tellalları olduğunu biliyordu. Halk kanla sulandırılmış topraklar üstünde binlerce yıllık gelenekleri ile birlikte yasam kurmuş kadim insanların birlikte yasadıkları toprak parçasında dilleri kültürleri, aidatları, insancılıklarıyla biri birinden etkilenen, ağrısı olana merhem, acısı olana ortak olarak yasamayı bilmişti.
Kadim halklar bir eksikliğin bedeline kuşaklar boyu bedeli ödenmekle bitmez zumlu tamamlamak için bir fırsatı kaçırmak üzeredir. Kanla yoğrulmuş topraklarda yeni yasamı, birlikte yasama sözleşmesini kayıt altına almaya yaklaşmışken yine fitne gücü, eğemem dil, asker ve öldürme sözleri yeniden hâkim olmaya başladı.
Barisin, birlikte yasamın adini 90 yıldır yalanla, talanlarını, örtmeye eğemezliklerini, hukuksuzlukla insanca yasamı yok etmek, gücü paylaşmamak adına gençlerin kalem, oyuncak, katletme yerine gereken yaşama nefes olsun derdi, ölümle imtihana donduruldu. Köşeli akıllılar soruyor, ölenlerin içinde’ HDP'li yok’ İstibarat birimleri kolluk güçleri gereken güvenliği sağlaması devletin göreviydi. Ben ağlarken sen ölmeyenlerden hesap soruyorsan, ikimizin bir arada yaşaması son bulmuş ikimizin zihnide biri birimizi ret etmiştir. Artik bir arada yasamak imkânsız hale gelmiş bundan sonra ayağıma canlı dolansa, başıma taş düşse sebebi devlet, sorumlusun AKP'dir

Büyük insanlık umudu binlerce yıllık insanoğlunun biriktirdiği umudun adıdır. Bu ülkenin kadim halkları, emek, demokrasi, adalet, özgürlük ve Eşit Yaşam İsteyenlerin omuzlarında duran ağır bir yük gibi görünse de tarihe not gelecek kuşaklara olan borcumuzdur. Barış içinde birlikte yasamı kurmak. Barış Bizimle,

Umut Büyük Insanlık Projesi

 



Bu yazı 1279 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI