Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
EN BÜYÜK TEHLİKE, ORTAK TABAN
Tarih: 14-04-2016 14:38:00 Güncelleme: 14-04-2016 14:38:00


 

İŞİD.

İşgal artığı, Irak ordu gücünün ihvan ilkeleri ile kendini devşirme radikal guruplar üzerinden var etme, geri dönme hamlesi.

İŞİD’İN DEĞERSİZLEŞTERDİĞİ

İslam inancı ile yaşayan topraklarda değersizleştirme, öldürmelerin, katliamların ilkesi olmuştur. İlk hamle insani değerleri çözmektir. İŞİD binlerce yıl sonra tekrar köle pazarı kurması, pazarda kadın, çocuk alınıp satılması, alanların tümümün Müslüman değerlerle yaşıyor olması, bu değersizleştirmeyi uygar dünyanın seyretmesi

ÖLÜMÜN KIYMETİ.

Tüm semavi dinlerde ölü, defnedilirken tören düzenlenir, yası tutulur, her bayram, ziyaretlerine gidilir, hatırlansın diye mezarları özenle yaptırılır. Ancak İŞİD ile birlikte özellikle bize yansıması, ortak tabanın İHVAN'i Müslüman ilkeleri nedeni ile tehlikenin büyüklüğü.

İHVAN İLE JEKOBEN KARDEŞLİĞİ

Kürt illerinde üzerinden hükmü kalkmış, inanca göre kıymetlendirilmiş mezarlıklar hükümet ve ordu birliklerince tarumar ediliyor. Mezarlarda gömülü kemikler güçlü bombalarla tahribata uğratılıyor. Kürdün kıymetlendirdiği, İslami inancın değerleri İŞİD anlayışının tıpkısını yaşatılıyor olması, Kürt ölülerinin teşhir edilmesini, ölüye tecavüz edilmesine, ölümün beden bütünlüğünün bozulmasına, Kürt ölülerinin haftalarca yerde bırakılması, hatta kurda, kuşa yem edilmesi bu zihin dünyasının ürünüdür.  Düşman hukukuna dahi uymayan insani değerleri iğdiş edilmişlerin zorbalığı baş düşmana reva görüleni alkışlayanların toplumda yaşanan tüm değerlerden bir haber yaşamlarına şaşırmaları İngiliz zihnin sakat formatlamasının sonucunu yaşadığını fark edemiyor olmasındandır.

TECAVZUN ÜÇÜZ KARDEŞLERİ

Bu gün ihvan inançlıların, militarist gücün ve İŞİD menşelilerinin ortak tabanı olan İngiliz formatlı toplum insani değerleri iğdiş etmelerini hayretle izliyor, ülkenin her bir köşesinden tecavüz olaylarının önü alınamaz olmasının şaşkınlığını yaşarken, suçlu sadece hükümet edenlerde aranması formatlanmış zihnin sakatlığından olduğunu anlamakta zorlanıyor. Üçüz kardeşlerin baş düşman ilan ettikleri Kürt’ün ölüsünü itibarsızlaştırma haline inancı, adalet duygusu ve insan olmadan kaynaklı tepkisini göstermediği için, tecavüzün, önce kadına, sonra gelecekleri, umutları olan çocuklara musallat oluşunun şokunu sadece AKP’ye mal ederek kurt ulunamaz.

KÜRDÜN ÖLÜSÜ

Kürdün ölünse yapılan tecavüz sessiz kalan Kemalistler, uygulamının ortak tabana dayandığını fark etmediler. Militarizmle olan gen bağları, gücün düşman üstünde pervasızca kullanılmasını sesiz kalarak onaylarken, bu gücün inanç insan ve değerler manzumesi olarak aynı tabana dayandığını unuttu. Bu gün İŞİD uygulamalı, köle pazarı ile başlarken, Kürdün topraklarına zülüm olup yağarken baş düşmanın yenilgisini seyretme keyfini yaşayan Kemalistler, aynı gücün AKP eli ile sokakta tecavüz ordusuna dönüşmesinin paniğini yaşıyor. AKP üyelerinin ağırlıklı kesimi İŞİD üyesi olduğu artık tutuklamalarla ortaya çıkmıştır. Tehlike sadece İŞİD ile ilgili değil, tehlike değerleri iğdiş edilmiş, nefreti yaşam haline getirmiş korkularla büyütülmüş toplumun vicdani kararlarının yok edilmiş olmasıdır. İngiliz formatlı zihnin yerine eşit, birlikte yaşamın ve sivil anayasanın olmazsa olmaz olduğu, toplumu ilk zihnin formatlandığı 1921 anayasasının güncellenmesine gitmekten başkaca çare kalmadığını anlamak,  İHVAN’ın, militarizmin ve İŞİD’in yenilmesi için tek yol olduğunu bilmektir



Bu yazı 1115 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI