Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Gelecek İçin Dünü Bilmek
Tarih: 02-01-2022 00:59:00 Güncelleme: 02-01-2022 00:59:00


 

Teorik olarak çok şey bilen dostlarımla dünü tartışmak  istediğimde ben yaya kalıyorum.

Dünden ne anladığımı dostlara anlatmak derdine düşüyorum, onların düşleri ile düşlerim aynıdır demek için.

İKİ EKSİĞİM

1- Ülkenin sol tarihini bilmiyordum. Ermeni devrimcilerden FARAMAZ  yargılandığı bir davada 1897 yılında bu topraklarda kadim halkların eşit ilişki halinde anayasal güvencede olmadığı sürece DEMOKRASİ denilen sihirli yaşamı tatmaları mümkün değil demişti

2- Tarihi komünist partinin ülke için önerdiği YERİNDEN YASAMA YETKİLİ  EYALET, ve FEDERASYON  sisteminin söz,kara ve yetki için ne anlama geldiğini bu gün HDP hariç hiç bir parti tek kelime etmiyor.

3-Yüz yıllık tarihin 45 yılı YASAKLI VE DARBELERLE geçmiş olmasını hiç mi hiç tartışma konusu yapılmamıştır.

4- TAKRİRİ SÜKUN  yer yüzünde her söze ceza olarak uygulanmasını hiç bir SOL PARTİ  tartışmaya açmadı.

5- ASİMİLASYON denilen insanı, insanı değerleri RET eden dört kuşak büyüten ülke kadim halklarından kendi varlıklarını RET etmiş

ÇERKEZ, LAZ, ARNAVUT, ROMEN, OSET, BOŞNAK  VE YAKIN ZAMANDA ZAZA dilleri yok olmak üzere tümü TÜRKLEŞTİ.

Yüz yıl önce FARAMAZ, MUSTAFA SÜPHİ  ve partileri insanlık tarihinin değerleri olan DİLİ, İNANCI VE İÇİNE DOĞDUĞU TOPLUMU tanım ve  tarifinde ısrar edenler  sadece KÜRTLER kalmış olması DEVLET AKLINI geçer akıl sayanların DÜŞMAN tarifi bu kadar sürgit olması ve demokrasi denilen hakları kendisine REVA görmeyenlere itiraz etmiyor.

6- ülkenin 84 milyon insanından 48 milyonu doğduğu yerden sürgün edilerek, hem cezalandırılmış, hem ASİMİLASYONA maruz  kalmıştır.

7- Son KIRK yılı siyasal İSLAM algısı ile yönetilen ülkede, bir de 45 yılını yasaklı yaşamış  dört kuşak DARBELERLE yorgun düşmüş kadim halklara UMUT olacak SOL siyasi partiler YABANCI.

SOL siyasi partiler kadim halkların binlerce yıllık insanlık tarihinin değerlerini DİLİNİ, İNANCINI VE HALKLAR olarak tarif edilmelerini yüz yıllık tarih içinde tek bir kez dahi söz konusu yapmamıştır.  (tarihi TİP partisi hariç)

TEK DİL, TEK   MİLLET VE TEK DİN 

İnsanlık değerleri ile çatışan,insanı yok sayan TEK IRK temelli devlete önermesi olmamış  SOL partilerin halen var olan partini  birinci parti oluşunun sorgulama ihtiyacı  duymuyor..

SON

Halen evrensel hukukun adı bile anılmıyor, O say gündelik yaşamda bize cevap olacak hukuk yüz yıldır cezalandırma aracı olmaktan başka bir şey olmadığını tartışmadık.

Denetimli, ceza evlerin ceza evi yapılması

Hükmü geri bırakma cezası ise dün düşünceyi açıklamak suçtu, bu gün bu ceza ile DÜŞÜNMEK SUÇ 



Bu yazı 2904 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI