Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
HENDEK SAVAŞLARI.
Tarih: 20-12-2015 21:39:00 Güncelleme: 20-12-2015 21:39:00


HENDEK SAVAŞLARI.
BOTAN
Cizre- BOTAN Tarihi KÜRT beyliklerinin yaslandığı dağların etekleri, Suriye sınırı, ilk eylemlerin geçiş güzergâhı, Eruh giden yol. İşte tarihteki direnci kırılamamış, köklerini hep aziz tutarak yaşamış bir kent.
MİLİTARİZİM.
Devleti kuran yegâne güç. Ekonomide üçüncü güç, bürokrasi, yargı ve en önemlisi ÜST MEÇLİS (Seçilmişlerin üstünde KIRMIZI KİTABI olan emirleri harfi, harfine uygulanan, Hükümet emrinde emir kulu olan bir güç. İşte savaşın ikinci aşamasına giden yol. 14 Tugay,26 alay askerin, olduğu, özel timin, polisin, jandarmanın, korucuların sayısı hakkında bilgileriminiz olmadığı bir savaşın son son provalarının yapıldığı yer.
Ordunun merkez oluşu, gücü devlet oluşu, silah üstünlüğü, özellikle toplumun sessizliği, özel harp ekipmanlarının üniformasız elamanlarının devşirme liginden kaynaklı tabansızlığının ürettiği korkuyu SOKAK TELLALIĞINA tanımışlığı, devletin kurucu genlerinin taşıyıcılarının tarih boyunca DÜŞMAN saydıkları olaraktan hafızalarda olduğunu unutmadan baktığımızda kitlesel katliamların ama canım yapmasalardı sözleri ile kendilerinin taraf olduklarını, bir kısmı KOSOVA, BOSNA vahşetlerine ağlamış olmalarını unutarak kendilerinindi düşmana dönüştürülmesinden korkarak, gönüllü 35 günlük bebekten, seksen yaşındaki açlığını bastırmak için çöpte ekmek arayanın ölümünü görmezden gelenlerin insani değerleri nasıl iğdiş ettiklerine tanık oluyoruz. Bir kısmı yarım ağız sol sözlerle kendilerini zammen öldürmelerin dışına atmaya çalışlarken görmek hiçte yabancı olduğumuz şeyler olmadığını, var olan faşist darbe ürünü ANAYASAYA uymayanlara sözü bitirmiş, devletin gücünü kutsayan, JEKOBEN köklerin sözleri ile ama canım yapmasalardı ile cümle bitirenlerin, KÜRT ölümlerinde öldürenler kadar suca ortaklığı tarihteki öldürmelerden sonra yazılanlar bir anıt gibi hafızalarda durduğunu unutmadan yaşamak.
ÖZGÜRLÜK.
 

Belki Kürtler çok ağır bedel ödeyecek, belki kısa süreliğine geri çekilecek bilemiyoruz, ancak kökleri binlerce yıla dayanan DİRENEREK varlıklarını sürdürmüş KÜRT halkı kazanacak. Kaybeden benliklerini, sözlerini, hukuklarını ABD VE PENTEGONA kiralamış, Emperyalistlerin ÜSTÜN HİZMET madalyaları ile ödüllendirilmişlerine teslim oluşlarını tarih hep yazacak HİZMETKARİN HİZMETCİSİ OLUNMAZ.

 



Bu yazı 1369 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI