Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
HESAP DÖNER
Tarih: 30-08-2016 05:44:00 Güncelleme: 30-08-2016 05:44:00


HESAP DÖNER

 Kanla yoğrulmuş   Topraklar hiç ara vermeden can aldı. Her an değişken olan dengeler borcu çok olanı rehin tutar.

 Lozan bunun en iyi örneğidir. Hasta adam Osmanlı artık ölüm döşeğinde, can vermek üzere iken bir bardak suya rehin düşmüştü.

SON HAMLE

Aklı rehin olmayanların sesinin kısıldığı,  melik şah dönemi zindanların yönetildiği, tarihin çöp sepetine atıldığı sanılan engizisyon, selefi ihvan tarafından ülkeye yaşatıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Kurulduğu günden bu güne  tarihinde halklara insanca yaşamı reva görmemiş egemen elitler, devlet  ve hükümeti ortağı olmanın gücü ile  kendini atayan generallerin  emir komuta ve emirle  hükmederek yönettiği ülke yeni serüvenler için uçurumun kenarında.  PKK bu zulüm uygulamalarının sonucudur. Sonuçtan sonuç çıkartma derdi nafiledir. Nedenlerine dil uzatmadan, yalanın arkasına  el uzatmadan söylenecek her söz sonuca  size  bu yaşatılanları hak ediyorsunuz demek anlamına gelir.

 GEN TAŞIYICISI CHP

Tarih boyunca sol ve komünist hareket bir türlü göbek bağını kesip atamadı. Cepheden kurucu zihne hayır diyemedi. Hep sözü ağzında yuvarladı. Kimileri sınıf sözünü dile pelesenk ederken evrensel değerlerin  adlarını ağza almamak için sanki dilinde diken, damağında kırık var. Sınıf diyor, âmâ uluslararası çalışma hukukunu  ret eden devlete sesiz, 13 Eylül günü yasalaştırılan  sendikalar yasası 24 Ocak kararlarını uygulamak için sermayenin yüzünü güldüren, evrensel değerleri yok sayan darbe anayasalarına yarım ağız ses veriyor, havet diye ses çıkıyor ağızlardan.

Vergisini verdiği devlete, sözü olmayanların, darbe anayasalarını savunan, dokundurtmam diyen devletin gen taşıyışı, bu gün devletin ve hükümetin koltuk değneği olan partiye şaşı bakıyor. Sözü  fısıltı ile söylerken, ölüleri teşhir eden, insanların inançlarını, değerlerini hiçleştiren, esatullah timlerinin insanları canlı, canlı yakmalarına destek olan, insanlığa karşı işlenen suçun üstünü örten, darbe anayasasına  aykırıdır. Ama yinele HDP’nin dokunulmazlıkları kaldırılsın diye  koltuk değneği olan, katliamların üstüne  örtü oluşunu görmezden gelenlerin sonuca sürekle söz söylemeleri insani  değerleri savunanlara karşı  CHP’nin kin dolu sözlerine sessiz kalınması reva değil.

Kırk yıla yakın bir zamandır silahın haklarını elde etmek için araç  olarak görenlerin elinde oluşu. Bu güne kadar hiç bir partinin çalışmalarına saldırı yapmadıkları biliniyor. CHP özel birliklerle yolculuk yaparken savaşın kendi mantığının sonucunu, CHP’ye yönelmemiş, saldırıyı suikastmış gibi dillerde tutulması  halkına insani değerleri reva görmeyenlerin son virajda ömürlerini uzatma derdine düştüğünün çaresizliğidir.

Kürdün kanla yoğrulmuş topraklarda oyun kuran olması, kurulan oyunları bozan olması dengeleri alt üst ediyor. Dünün ittifakı, bu günün düşmanı olmuşudur.

Saddam en güvenilir dost iken ipi yine en güvendiği dostunun attığına tanık oldu.

Sözü esirgemeden, en ağır kelimelerle CHP itham edilmeli. Engizisyonu  halka reva görenlerin koltuk değnekleri olması, melik şah gibi zindanları zulümle  yönetmelerine sözümüz CHP sene  her öldürülen insanın, her öldürülen çocuğun, yıkılan her evin, işgal edilen her karış toprağın  suç ortağı, katiller sürüsünün   öldürmeye, yıkmaya doyamadığı işlenecek suçlarını müsebbibi olduğunu bil demek demokrat olmanın olmazsa olmazı olmalıdır   



Bu yazı 2937 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI