Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
SAYGI
Tarih: 27-11-2017 15:51:00 Güncelleme: 27-11-2017 15:51:00



Dün Nato' tatbikatında ülke liderine,ülkenin kurucu liderine düşman muamelesi yapılmış.
Bir kez ortaklar eşit ilişkilere sahipse kimse saygısızlık yapamaz. Ancak ülke kendi hukuku yok sayarsa,kendi saygınlığını çiğniyor demektir.
Ülkenin lideri yönettiği ülke anayasası(darbe anayasasıdır,halkın iradesini ret etmiş) bir nizam varken bunu da yok sayan bir lider kendi ülke insanlarını düşmanlaştırıyor,onun insani haklarına saygı göstermiyorsa,üstelik bu insanlar ülkenin üçüncü partisi ve yöneticileri,eş başkanları zindanlarda üstelik halkın iradesini yok saymış,seçimle göreve gelenleri en ağır sözlerle düşman ilan etmiş bir ülkeye nasıl saygı duyarlar
Ülkenin Nato ülkesi,ülke ordusu Nato ordusu durumunda.Eyer öyle olmasıydı,bir ordu kendi ülkenin bir bölgesini lime lime parçalamış,dini kurumları(camiler,tarihi kiliseler) tanklarla,hava araçlarla yıkan ordu ve ülke yönetenlerine başka ülke insanları saygı duyarlar mı.
Dünya ırkçılığın nefretinin bedelini ağır ödemiş,tarif edilmez acıları yaşayan Avrupa insanı düşman saydıkları insanların ölü bedenlerine yaptıkları vahşetin devletine saygı duyarlar mı.
Dünya hayretle izliyor yirmi birinci yüz yılda ülke insanlarının iradesini yok sayan bir devlet,yüz yıl ülkesini darbe anayasaları ve ordunun vesayeti altında ve özel anayasaya sahip bir ülke yöneticilerine saygı duyar mı
Son on beş yılı yöneten bir siyasi parti ve yöneticileri ülkelerinde siyasi rakiplerini tasfiye etmek için eşi benzeri olmayan hile ile zindanlara dolduranlara saygı duyar mı.
Zindanlarında mahpus olanlara,gözaltına alınlara insanlığın suç saydığı işkenceyi normalleştirmiş,tecavüz yaşamın tüm alanlarına yayılmış(yurtlar,okullar ve hatta kuran kursları olarak) tanık olan yabancı her türlü saygısızlığı yapmayı kendisine hak görüyor.
Anayasa mahkemesi ürünü olduğu darbe hukukunun hakkını verdiğine tanık olan yabancı,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin dünyada en çok ceza verdiği ülke yöneticilerine saygı duyar mı.
Darbe anayasasını rafa kaldıran,(ohal) adı ile açlıkla cezalandırma uygulamasına bakıyor. Yüzlerce gazeteci,binlerce akademisyen,yüz bini aşan çalışan açlıkla ölüme terk eden devleti yönetenlere saygı duyar mı.
Siyasi rakip saydığı partinin eş genel başkanını yargılamadan bir yıl zindanlarda tutan ülke yönetenlerine saygı duyar mı ?
Bu ülke insanları için üzüntü veren ise ülkenin meclisi işlevsiz bırakılmış,var olan siyasi partiler kendi ülke halklarını,iradelerin,tercihlerini saygı duymayı bırakın düşman saymanrıdır
Ülke insanlarını insan yerine koymayan devlet zihni,başka ülke insanlarından saygı bekliyor. Vay acınacak halimize.

 

 

 



Bu yazı 10835 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI