Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
KÜRDÜN KADERİ
Tarih: 07-11-2015 00:38:00 Güncelleme: 07-11-2015 00:38:00


 

BEYAZ TOROS'TAN- SIYAH JIMER'E

Kurdun kaderi 1850 yıllarla birlikte uç aşağı, beş yukarı belli olmuştu. KURDISTAN bölgesi yeryüzü hakim güçlerince pay edilmek; HASTA ADAM OSMANLIDAN devir aldığı sorunları yeni ULUS DEVLET  oluşumu ile ağır bedeller ödetilmek üzere dönemine göre vahşet, dönemine göre bahar havası ile kısır bir döngüye hapsetme planları JEKOBEN ekibin kendinden önceki devlet uygulamaları ile örnek alınarak KURDUN sırtından sopayı eksik etmediler.  Öldürmelerin toplumu bunaltığı tarih 1938 sonrası kıyımın en üst düzeye ulaştığı, artik sürgünlerle, hapisle terbiye etme, yeni nesli burun hizasında tutma hali  egemen kilindi.

BEYAZ TOROSLAR

Beyaz Torosların varlığı 1920,1938 donemi uygulamalarının hem cepheden, hem ara sokaktan öldürme haline dönüştürüldüğü, Osmanlıdan  miras (hami diye alaylarından)KORCULUGA  geçisin içerden temizliğin tetikçileri  korunarak, sıradan insanların gelecekle ilgile sözün bedeli OLUM olduğunu anlaması içindi.

GENAREL MUGLALI

General Muğlalı vakası demokrat partinin devletin   partisini yıpratmak için kullandığı cezalandırma haline devlet adına katliamlar yapanların korunması, ödüllendirilmesi, utsunun örtülmesi sonucuna varildi, böylece ASIT kuyuları, Failli belli cinayetlerin ardı arkası kesilmedi.

TOROSTAN JIMERE

Faili meçhul adini almıştı cinayetler, sokaktan, evden gece, bezende gündüz alınıp kaybedilenler için kullanılan araçlardı. Şimdilerde JIMERLER gündüz, KURDISTAN sokaklarında alenen insanları olduruyor. Devlet öldürülenleri suçlu ilan ederek GENAREL MUGLALI vakasını bir daha yaşanmayacağını ilan ettiği 1992-yılı ile başlayan katilleri ödüllendirme suresi tam hız AKP= DEVLET ELI  ile yeni bir boyuta tasınmış oldu.

ARTIK ESKISI YOK

Devletin partisi olmuş AKP artik devlet ile birlikte her şeyi yapabilecek ve kimsenin hesap soramayacağı bir karanlık doneme girildi. 1- Kasim seçimleri bir umuttu, ancak bu umudu  devlet boşa düşürmek için her fırsatı değerlendirdi.

7-HAZIRAN VE DEVLET

7-Haziranda devlet basındaki kelin görünmesine fena halde sinirlendi. 90 yıllık yok sayılanları görünür kilmiş, toplumun DEMOKRAFIK yapısı tanımlanmalı her bir kesim kendini ifade ederken en büyük  kesim, etkinliğini yitirmekle karsı karsıya  kalmıştı. ISMALI KIMLIKE, toplumu zaptı raht altında tutan zihin yarılmıştı. Bu yarılma devletin  özelde 90 yıldır, özellikle 34 yılını darbe anayasası ile yönetme halinden ACZE düşürülmüş, RADIKAL BIR DEGISIM DIYEN HDP öncelikle MGK, KIRMIZI KITAP ve devletin uç sacayağından oluşan kurumlara doğrudan hedef alması, toplumun demokratik yapısını görünür kılması DEVLETI ALIYI telaşlandırdı. YOK, DINAYET ISLERI, ASKERI YARGI, MGK VE ANAYASA  Tüm bunların tehdit adlında olduğunu bunu baskılamanın etkin gücün uğraş alanı olarak CANINI korumak haline dönüştürmek olduğunu analizini iyi yaptı. KORKU ve karnından konuşan bir  toplum hali geleceklerini karatan hale itirazlarını ertelediler.

SOL VE GELECEK

Sosyalist solun en büyük engeli anayasa ve MGK   olduğunu bilmeyen yoktur. Sınıf  mücadelesi, sendikal hayat, öğrenci örgütlenmesi, ezerek Üniversite geçeceğini güvende tutalibentutabilen üreten bir koy  yasamı. Tüm bunlardan yoksun bir ülkede gelecek tahayyülü topal, aksak, çalışmalarda ödenecek ağır bedeller demektir. Gördüğüm ise solun hemen hemen ağırlıklı bolumu kilini  dahi kıpırdatmadı. Yarım ağız söz, yârim saat is ile seçimleri hafife alma hali, HDP  ve KURDISTANDA yaşatılan vahşet bu günkü sonucun ana meselesi oldu. Sonuç olarak hiçbir şey 1Kasım tarihinden öncesi gibi olmayacak. JIMERLER bati sokaklarında görüldüğünde ses verecek kimse kalmamış olacak.



Bu yazı 1560 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI