Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
PARÇA BÜTÜN İLİŞKİSİ
Tarih: 28-04-2016 22:38:00 Güncelleme: 28-04-2016 22:38:00


PARÇA BÜTÜN İLİŞKİSİ

Osmanlı yağmacılığının son kırıntısı ülkede gerçekleşen yeni yaşamda ilk önce bütüne bakıldı. 1921 anayasası bütünü, yasanın iki eyaleti birinci parça olmuştu, ikinci parça ise bütünün diğer alanların ile birlikte uygulanacak yöntemler olmuştu.

İkinci parçalardan olan tümün yönetim şekli; Vali, Belediye başkanı dahil yerelin tüm yöneticileri seçimle iş başını getiriliyor olmasıdır.

1924 LOZAN

Yaşamın ilk bütünü ortadan kaldırılacak, yerine ipotek edilmiş zihin konularak parçalar çoğaltılacak, böylece parçadan bütüne, bütünden parçaya gitmek için ikinci kuşak insanları için artık zor, üçüncü kuşak insanlar için ise hafızalardan silinmiş bütün yerine parçaların düzeltilmesi, yama yapılması ile yürütmek ipotekli zihnin siyasi döl taşıyıcılarının her döneme, her koşula uyumlu hale gelmesi için bolca parçalar üzerinde oynamak.

1924 İPOTEKLİ BÜTÜN VE YAŞAM

Komünist hareket yöneticileri tüm den bertaraf edilmiş, tarih boyunca iç işleyişlerinde kendini yöneten Kürtlere karşı parçalı hareket başlatılmış, Yönel inen her parça tek olduğu için ipotekli seçtirilmişler ve militaristler için kanla baskılamak kolay olmuştur.

TEKCİLİK VE PARACALAR

İkinci paylaşım savaşı Jakobenlerin ellerini güçlendirmiş, siyasetlerini havet üzerine kurgulamış, savaşan taraflara eşit duruyoruz size denilerek aslında içeride baş düşman ve düşman saydıklarını ırkçı bir zihnin galebe çalması için yeni kuşaklara şoven ve militarist hamaset öğretileri ile meşgul etmişlerdir.

EVRENSEL HUKUK

Paylaşım savaşından yenik çıkan ırkçı devlet ve yandaşları, Sovyetlerin ve savaşa karşı yaşamı savunanların dünya milletler merkezinde tüm dünya insanlarına hizmet için evrensel bildirgenin yazımı ve kabulü gerçekleştirilmiş, yaşamın tüm alanlarına ışık tutan hükümler kayıt altına alınmış ve devletleri uygulamakla hükümlü tutuştur.

TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ

Evrensel hukukun kabulü ile dünya halkları arasında sevinç yaratan yeni yaşam yolu, tekçi zihnin ipotekli seçtirilmişleri ve militarist gücün işini zora sokuyordu. Bu nedenle yeni yaşamı kendi lehlerine çevirmek, toplunum bütünü görmesini engellemek elzemdi. Seçilmiş hükümeti darbe ile alaşağı yaparak, özgürlükçü bir yaşamını yolunu atiği izlenimi verdiler. Böylece ehveni şerrin kabulü hem toplumun için dün den ileri idi, hem de kendileri için yeni başlangıçların, yeni karar merkezlerinin bütünün içinde en güçlü hale gelmesi sağlandı.

MGKVE OYAK

Evrensel hukuka ulaşılmaması için illüzyonlu hayatı başlatmak daha iyi olmuştu egemenler için. Devlet eli ile yaratılmış özel sermayenin yanandı silahı bir güç olarak elendi tutanların iki kuşu aynı zamanda vurduklarına tanık oluyoruz. 1- Milli Güvenlik Kurulu-2- Devlet destekli yeni sermaye birikim (OYAK) ordu yardımlaşma sandığı.

YENİ DURUM, KÜÇÜK PARCA.

Yeni durum elbette MGK idi. Bu kurul kendisini seçilmişlerin üstünde bir anayasa (kırmızı ) ile Kendi yargısı olan askeri yargı eli ile hem ülkeye yön vermek, hem de içerisini dizayn ederek bütüne, yönelmeyi engellemiş toplumu küçük parçaların düzeltilmesi ile uğraştırarak kimi zaman kazanım, kimi zamanda koruma görevi ile meşgul etmiştir.

KÜRDİSTAN VE PARÇALAR.

Geriye dönüp baktığımızda yüz elli yıllık devası bir sorun, son viraja hızla girdiğine tanıklık ediyoruz. Kürt siyasal hareketi öncelik olarak bütünü hedeflerken, ülkenin batısı parçaların bir araya getirilmesinin derdine düşürülmüş halde. Kürt siyasal hareketi öylesine deney kazanmış ki dört parça Kürdistan da derinlemesine, dikey, toplumun bütününü kucaklayacak yatay örgütlenmiş.

EVRENSEL DEĞERLER VE KÜRTLER

Avrupa devletlerinin yüzyıllar boyunca kanlı savaşların içinden kendileri için tek çare evrensel değerlerin merkez olduğu, yaşamın güvencesi yaparak bu günkü düze çıkışları, ne yazık ki ülkemizde parçalarla zihinleri meşgul edilmeye alıştırılmış cumhurun üçüncü kuşakları evrensel değerleri kendilerine reva görmeyenlerin oyununu bozacak hamlelerden uzakta, parçaların içinde cebelleşiyor.

YENİ YAŞAM

Yeni yaşam yüz kayıp olmuşa rağmen geleceğin kurula bilmesi için ilk zihnin karar olan halkın iradesi 1921 yılı anayasasını bu güne güncellemek, her bireyin inancı, her gurubun özgürlüğü, her halkın gelecek yaşam hakkını tayin etme hakkını içinde barındıran evrensel değerlerin insana ait değerler olduğunu şartsız kabulü, devşirme siz bir toplum sözleşmesi, parçalardan bütüne gitmek için olmazsa olmaz olmalı.

1924 LOZAN İPOTEKLİ EGEMEN ZİHİN

Yeni yaşamı birlikte kurma umudu kısa sürmüş, egemen güçlerin teslim alma hareketi başarıya ulaşmış, ülke halkına parçalar içinde parçalanma kalmış.

1960 İLİZYONU

İkinci paylaşım savaşı bitmiş, egemenlerin toplum mühendisliği başarı ile bitirilmiş kısa süreliğine olsa da.

Seçilmişleri militarist güç darbe ile alaşağı etmiş, darbe anayasasını, dünyanın koşullarına göre düzenlemiş, dünya ve Avrupa devletleri yıkımdan çıkışın evrensel hukukla mümkün görürken, ülke egemenleri militarist gücün ve jakoben gen taşıyıcıların ipotekli zihni, halkın evrensel hukukla tanışmaması için bir ileri üç geri yaparak parçaları bütünden koparmış, parçaların yeni yaşama etkilerini derin ilişkilerin yakalanmaması koşulu ile tartışılmasına olanak vermiş. Bu illüzyon da görünmemesi gereken KGK,  KIRMIZI KİTAP, ASKARİ YARGITAY VE OYAK

SİYASİ PARTİLER VE PARÇALAR

Toplum sıkıştırıldığı cendereden Türkiye İşçi Partisinin toprak işleyenin su kullananın diyen toplumu adalete, eşitliğe ve demokrasiye giden yolda birlikte yürüme planı toplumdan karşılık bulmuş, ama bütüne ulaşmada isteğin önü kesilmiş kısa zaman içinde. Siyasi partiler toplum mühendisi eseri paralanmış bütünü anlatmak isterken, egemen zihnin elitleri Kemalist jakoben aydınları( yön) hareketini en alttakilerin mücadelesi olan sınıf mücadelesinin önünü kesmeye farklı tarifleri olanların, zihnini itibarsızlaştırmalarla meşgul etmeye başlamış, sol içi çatışmaları gelecek dünya için tartışmaların içinde çürüterek birini  diğerine düşmanlaştırılarak ön kesmeyi başarmış, böylece İLO hukukunun  ülkede yaşam bulamaması için evrensel değerlerle tanışmaması  için parçalar içinde debelenmelerin girdabına itmeyi başarmışlar.

YASALAR

Jakobenler 1924 ipotek anlaşması olan Lozan ile başlayan toplumu baskılama hamleleri, Mussolin’i yasaları  olarak tarif edilen takriri sükûn cezalandırması ve giderek toplum zihnini korkulara teslim edilmesi zorbalığın, ölümün, devletin rutin işleri olarak ifade edildi, tıpkı günümüzde yapıldığı gibi.

ÇALIŞMA YAŞAMI VE PARÇALAR

ILO hukukunu misafir dahi ettirmeyen egemen ipotekli zihin, sendikal alanı kontrol altında tutmak için evrensel hukukla tanışılmasın diye devlet yedekli sendikal hamleleri üst üste yapmış, kontrollü sendikal hayatı uygulamaya konmuş. Bu gün sonuna gelindiği liberal ekonomik hamleler 24 Ocak la başlatılmış, kazanılmış tüm hakların yasalarla ellerinden alınarak parçaların içinde boğulmaya bırakılmış milyonlarca emekçi, sonunda köle çalıştıran gurupların esiri yapılmak istenmekte. Bundandır ki her gün iş cinayetleri önlenemez olmuştur.

KÜRDİSTAN EN YOKSULUN KAVGASIDIR

Bu gün Kürt meselesi bir yönü ile en alttakilerin özgürleşme kavgasıdır. Bir yönü ile sınıf, diğer yönü ile evrensel hukukun insana ait değerlerinin gerek şahsına, gerekse gurup hukukuna tescili için ölümlerin zulmün pervasızlığını tarif etmek için kelimelerin, cümlelerin yetersizliğine tanıklık ediyoruz. Batı illerinde yaşayan üçüncü neslin bütünü kaybetmiş, parçalar içinde cebelleşirken, uzaklaştığı bütün için kavganın taşıyıcılarından uzaklaştırıldığını görememenin bedelini çok ama çok ağır ödemekte



Bu yazı 1308 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI