Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
YOLUN SONU
Tarih: 27-06-2016 02:50:00 Güncelleme: 27-06-2016 02:50:00


 

93 Yıllık  cumhur yaşamında zulmün karesini  yaşattığı bu günlerde yolun sonuna gelindi. Kürdün yaşadığı her yer yakılıyor, yıkılıyor, yakamadığı, yıkamadığı yerlere güvenli gölge alanı ilan ederek Kürt soy kırımını  tamamlanmış olacak.

 KAYYUM

Belediye seçilmişlerinin hiç birisi dokunulmaz değil. Yaptıkları usulsüz işlemlerden dolayı, devletin her bakanlığında  bulunan müfettişlerin denetim raporları yolsuzluk saptamış ise  yargı yolu  ve hapis görünüyor demektir.

Kayyum atanması için darbe anayasasını bile çiğneyerek ölüme atlamanın sebebi ne?

TANPON  BÖLGE- KAYYUM

Devlet ve hükümet edenler girdikleri  girift ilişkiler sonucu ya iç savaş, ya da ağır bedel ödemiş bir ülke.

Suriye  topraklarında  yürütülen vekâlet savaşında dönüm yerine gelindi.

RAKKA, MİNBİC, AZAZ, Devlet ve hükümet için  vekalet savaşı verenlerin ömürlerinde sayılı günler yaşanırken, can hıraj, ülkeyi son viraja götürüyorlar.

Nursa, kuzey orduları, ahraru-şam, sultan murat tugayları ve büyük ortak İŞİD yenilmek üzere.

Devlet ve AKP   çok istemesine  rağmen Suriye topraklarında kuramadığı güvenli bölgeyi, yani vekâlet savaşçılarını tahkim etme, silahlandırma, yaralılarını tedavi etme ve güç aktarma  merkezi yapamamıştı.

 Kürt illerinde her girdiği seçimde yenilen devlet ve hükümet edenler, şimdi son umut, son viraj belediyelere el konarak, devlet, belediye, lejyonlara güvenli bölge inşa etmek, Kürt seçmen ve HDP, ve DBP mensuplarına ise karanlıkta ölümlerden ölüm seçmek kalıyor.

SESİZLERİN DESTEĞİ

Kendini atayan generaller, onların ittifakları(bürokrasi),Bizans ve İslami sermaye) TÜSİAT, MÜSİAT, TÜSİAT, TÜSKON, top, siyasi gen taşıyıcısı CHP, devletin sokak sopası MHP ve adları, sayıları bilinmeyen sivil savunma(paralı lejyonlar, içeride,)İŞİD, AHRARU-ŞAM, EL NURSA, Kuzey orduları, sultan murat tugayları ve bayır bucak Türkmenlerinden oluşan sayıları iki milyonu bulan savaşçılarla, ülkede iç savaşta ezer geçeriz demelerinin sebebi bu güçlerin  kör  balta  bilenir gibi bilenmesidir.

Şehirlerarası ticari taşımacılık yapan otobüs  içeride beslenen, hafızalarda  ölüm timleri olarak bilinen JİTEM mensupları, ya da adlarının önüne konulan isimlerle gizlenen  faşist  beyaz gömlekliler.

İÇ SAVAŞA BİR KALA.

Kürtler tarihlerinde dördüncü kez istilaya uğruyor.

İlki Moğol istilasıydı.  Taş üstünde taş, omuz üstünde baş kalmamıştı. Şehirler, köyler, mezralar tarlalar, dağlar, ovalar yakılmış, yıkılmıştı.

İkincisi, Cumhurla başlamıştı. İlk  koç kiri ile başladı, Şeyh Sait, seyit Rıza, Ağrı, Zilan

Üçüncüsü, 1992-1996- yıllarında Tüm Kürdistan

Dördüncüsü, Cumhurun son yıkımı:

 Ölülere tecavüzün yapıldığı, mezarlıkların, camilerin bombalandığı, inançları, değerleri hiçleştirildi. Dağların mezraların  her karış toprağına binlerce ton mermi  ve barutla Zehirleyerek gelecek yüz yıl boyunca dünyaya gelecek her  Kürt çocuğu engelli doğacaktır. Yaşayacakları şehirleri  ataları Moğollar gibi  yakarak yıkarak, son hamleyi yapmayı kendileri ve ittifakları için ölüm ve ya yaşam demek olduğunu bildiklerinden, baş düşman Kürdün vahşice ölümünü seyreden ülke yurttaşlarının yüzde  sekseni seyirlik halde iken iç savaşın içinde kendilerini bulacaklar. Azdan az, çoktan çok gidecek savaşta.

Bu gün sokaklarında gördükleri, Afgan, Irak, Suriye uyruklu insanlar gibi  bu beyazların gidecek yerleri  de yok.

 

 



Bu yazı 2453 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI