Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
ÜÇÜZLERİN İKİ YÜZÜ
Tarih: 19-09-2016 01:47:00 Güncelleme: 19-09-2016 01:47:00


 

Ölümü halkın onayına sunma hamlesi. CHP konvoyuna saldırıyı  planlayanlar aslında ölüm  timlerini, baş eğdiremedikleri, baş edemedikleri Kürt siyasi hareketine ve bir türlü yargı önüne çıkartarak ölümle, yaşam arasında  sırat köprüsü kurmak, işkencelerle intikam almak, sonrada bir iki kişiyi bunlar feto’cularmış diyerek bir taşla üç kuşu vurmak amacı gizlenmiş  siyasi partiye saldırı.

CHP  genel başkanına saldırıyı neden yapsın PKK. Bilmez mi ki devlet puslu havayı arzuluyor. Bilmez mi ki devlet bir türlü denk getiremediği HDP için fırsatların  kollandığını böylece ülkenin her yerinde saldırıyı meşru gösterme hamlesidir.

KİNİN İNTİKAMI

Günlerce yazılı ve görsel basında dillendirilen HDP mensuplarına  yönelik öldürme  haberleri bir türlü bitmek bilmemişti.

1-    CHP’nin özellikle son dönemde hükümetin koltuk deneyi olması tabanı olan emekçiler tarafından homurtuların yükselmesini biliyorlardı.

Özellikle satılık işçi yaftalı  yasayı  AKM’ye götürmemesi, dokunulmazlıkların darbe anayasasına aykırı olmasına   rağmen yasa dışı oluşunu hem söyleyip, hem de hükümetin koltuk deneyi olması olası erken seçimde HDP’nin kazançlı çıkması muhtemeldi, önünü  kesmek, hem ülkede, hem de CHP tabanında tahkimat gerekli idi.

2-Devlet ve AKP IŞİD denilen  tecavüz ordusunun üst üste yenilgisi, AKP’nin ve devletin son umudu olan geçiş kapasının elden gitmesi Suriye topraklarında organize ettiği tecavüz Ruhunun yaptıklarının sorumlusu olanların yakalanıp tüm hikâyeyi anlatması korkusu.

AKP ve devlet insanlığa karşı suç işlemiş tecavüz örgütü İŞİD’in çözülmesi   içeride baş eğdiremediği Kürt siyasi hareketinin yükselişini, dik duruşunu, baş eğdirememesinin intikamı bedenlerinde  tahribat, zihinlerinde ölümcül hastalık haline dönüştü.

3-Devlet ve AKP hem kürdü, hem de HDP’yi planladığı  organize ettiği ölüm timlerinin önüne atmak için CHP ve özellikle  bir siyasi partinin çalışması esnasında ölüm  kusan saldırıları kendi kirli emelleri için araç sallaşmasını sağlamak.

 Tellalları, cellatları  bir arada iken işi bitirmek esastandır. Kimi sol ağızların çiğnemesi için  fırsat yaratmak, hem sol ağız konuşanların zihnini kontrol edildiğini görmek, hem de tellalların yanında gevezelik yapması, celladın işini kolaylaştırır.

Böylece bir taşla üç kuşu vurma hali, üçüzlerin ikiyüzlü hallerinin normalidir.



Bu yazı 3036 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI