Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
10. Aralık Ve Enver Paşa
Tarih: 11-12-2020 17:30:00 Güncelleme: 11-12-2020 17:30:00


 

 

10 Aralık 1948 insanlık tarihinde ikinci "Bütün insanlık için bir "Magna Carta (Magna Karta)" olarak alkışlandı.

İnsanlık engizisyon, ırkçı, faşist rejimler ve iki dünya savaşı ve komşu ülke savaşlarından çok, ama çok yorulmuş, tarif edilmez kayıplar vermişti.

10 Arlık insanlığa doğuştan verilen  değerleri olan onur ve erdemi,(dili, inancı ve içine doğduğu halkın tanımı ile ifade etme hakkı imza altına alınmıştı.

Bizim ülkemizde dünyada farklı olarak hak temelli tüm haklar ve değerler yok sayılmış, RET VE IRK üzerine kurulmuştu.

İkinci dünya savaşının bitişi, bu ülkede yeni yaşamın izlerine rastlandı.

 

Enver Paşa Yeniden Sahada.

 

İttihat terakki ve ittihadı Muhammet kurucu zihin olarak Türklüğün sözleşmesi ile devletin dini üzerine kurudukları Cumhur, ilk on yılını görmeden yol ayrımına gelmiş, kanlı gecen tasfiye ile İttihat Terakki egemen olmuştu. Enver paşa 1915 Ermeni soy kırımının önde gelen liderleri. NURİ paşa İslamcı  düşün lideri sayılır. Bu gün Enver ve Nuri paşaların ruhu savaş ve ölüm olarak yeniden, yeniden yaşatılıyor.     

1945 ile yeniden sahada olan İHVAN(İslamcıI) zihin, adım adım devlete paralel örgütlendi.

Darbeler, balans ayarları, post modern darbeler sonunda tarikatlar ortaklığını egemen oldular.

Kemalizm bu topraklarda yaşattığı tarif edilmez zulmü, zulme uğrayanlar devraldı.

 

Meclis ve  Siyaset

 

Kemalistler siyaset sözünü bulaşıcı bir hastalık gibi anlattı. Siyaset sadece meclise gidenlerin işi. Orada olanlar devlete rıza üretiyor ise makbul, İtiraz üretiyor ise bulaşıcı hasatlık taşıyan.

Bu güne bir kaç örnekle daha anlaşılır olmasını istedim.

  1.  Doğa savunucusu dostların her hamlesi büyük bir değer, ancak hep doğa savunucusu insanlar yanlarına gelince bir anda sırtlarından soğuk ter akıyor. Bizler burada siyaset  yapmıyoruz. Oysa siyaset sorun çözmektir 

 

İlk kez mecliste makbul olmayanlar olarak ilan edilen tarihi TİP seçilmişlerinin başlarına basılarak  gözaltına alınmış, böylece devlete rıza üretmeyenlerin bulaşıcı hastalık taşıyor olanlar olarak ilan edildi.

Bu gün ülkenin her yerinde İşçi eylemleri var sayıları az ve çok. HDP her gün avazı çıktığı kadar bağırıyor yanındayız, birlikte demokrasi ittifakı ve temel haklar için hep birlikte söz, yetki ve karar için. Ses yok, çünkü makbul olmayanların sesi duyulmuyor.

Bu gün Enver paşanın sesi  silah sesleri ile ülkeden, ülkeye duyuluyor.

Sudan, Somali, Libya, Tunus, Azerbaycan, Irak, Suriye.

Öyle bir ses oldu ki AB  ülkeleri silahlı selefi Enver  sesi kentlerin sokaklarını rehin aldı. Bu Rehine hali Avrupa halklarının sokaklarda can güvenliklerinin kalmamış olmaları, böylece korku sesi bizleri de  rehine almıştır

Halen savaşlara evet diyen Türk partileri temel haklara sırtları dönük olduğunu son beş yıldır ülke yaşayan ölüler ülkesi yapılmış olmasına rağmen. Kemalistler yenilgilerine itiraz edenlerin sebep olduğuna inanıyor Enver paşanın sesi olanlar  güçlerini dünya devletleri, İslam ülkeleri, AB ülkeleri rıza üretir hale gelmiş, bu ülkede beş yıldır yapılmayan kalmamış olan Kürtler, direnen bir gurup Sol aydın.

 Rehine alınmış olmalarına rağmen, her hafta bin (1000) kişi gözaltına alınıyor almasına, binlerce seçilmişlerin ve kadro insanlarının ceza evlerinde, halen İtiraz üretiyorlar. 10 Aralık dünya  devletleri içinde Temel Haklara muhtaç bir ülkede yaşamak zor,
Umut umudu taşıyanlarda. 

 



Bu yazı 5409 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI