Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Son Çıkış
Tarih: 25-09-2015 23:56:00 Güncelleme: 25-09-2015 23:56:00


 Son Çıkış
Kurt siyasi hareketi  devletsiz, demokratik yasamın kavgasına başladığına belki zihninde olan ama gerçekleşmesi zor görünenleri basardı ve dünya da ilklere imza attı.
1-    KADIN. İnsanlık tarihi kader eski olan kadının toplumda ki yeri, hiç bu kadar görünün kılınamamıştı. Gerek ülkemizde, gerekse sınıf kavgasının geçtiği ülkelerde kadınlar çok, ama çok özel görevler almış, çok kıymetli bilgeler ve öncüler yetişmiştir. Ancak hiçbir örgüt kadının karar merkezlerinde ESIT VE ES tutulduğu yasamama ulaşamamıştır. Üstelik inançların kulluyesi olan Mezopotamya coğrafyasında kadın başat rol alacak daha tarihe not bile düşülmemişti ki Kurt siyasal hareketi hem gerilla, hem de siyasal yasamın merkezinde  ver almasını sağladı ve artik geri donuşu yoktur.
2-Kurt siyasal hareketi KENT savunmasını kentli insanların yasadığı  anlarda boşaltmadan nasıl başarıldığını dünyada ilk kez gerçekleştirdi. ROJAVA deneyi, sonra KUZEY KURDISTAN  kentlerinin  hemen tümü devletin özel birlikleri tarafından kuşatmaya alınmasına, aç, susuz bırakılmasına, ölülerini gömmelerine izin verilmemesine karsın devleti ve devletin tüm aygıtlarının  işlevlerini imkânsızlaştırmış,90 yıllık deney, sürekli KURT avı halinde olan devlet havlu etmiştir.
3-SON CIKIS
Devlet ve devletin genlerini taşıyan parti. Dahil(CHP) bir karar aşamasına gelmiştir. Kurt kentlerinin kuşatma altında tutulduğu günlerde sesiz kalışları devletin işlevsizleştiğini görmelerinde, genlerini taşıdıkları ELIT, JEKOBEN algi depreşmiş ölümleri, zumlu görmezden gelerek devletin YEDIGI KUNDE DEN kurtulmasını beklemiş, sessizliği bundandı. Devlet son hamlelerini yapıyor bir yandan TAMIL hamlesinin boşa düşüşünün paniklemesini önlemeye, öte yandan sivil ve seçilmişleri eski yöntemle hapsederek yasama müdahalelerini ortadan kaldırarak kendine yer amcaya çalışıyor. Kurt siyasal hareketi son ana  kadar DEMOKRATIK CUMHURDA yasamı savunduğunu  ispat etti. Devletin JEKOBEN akli SECIMLERE sokmama hesabi ise KURT SIYASAL HAREKETINE       filen ayrılma hakkini doğurur. IRKCI ZIHIN SONUNDA BOLMEYI BASARACAK.
SOLUN KELLIGI.
Sosyalist sol ISCI SINIFI diyor, ama sınıfın açlıkla terbiye edilişini seyrediyor. MGK VE KIRMIZ kitap için tek bir kelime etmiyor,34 yıllıdır zulüm  yasalarına tiz sesle itiraz ediyor. ILO, HUKUKU, VIYANA SOZLESMESI, AVRUPA YERINDEN YONETIM şartı ile ilgili zimmî bir anlamsa yapmış gibi susuyor. 12 Eylül anayasası ve 650 cezalandırma yasalarını kabullenmiş bir ruh hali ile sürekli Kürtler sunu yapmasalar diye sızlanıyor, devlete cepheden bir tek önermeleri yok. Devlet ve AKP KURDU önderleri ödüllendirdiği gibi tecavüzcü generali  terfi ettirerek  KAYIPLARINI  arayan KURDE göz dağî verirken solun tecavüzcu tescilli generale sözü olmamıştır, ama kahrolsun NATO DEMEK DILINE PELESENK olmuş. Açlık sınırı 1.700. TL, askeri ücretin 949  TL, 17 milyon halk açlık sınırındadır.  30 milyon halk ise yoksulluk sınırında yasıyor. Halkın sessizliği ülkede mevcut yasalara Gore cümle kurmak binlerce yıllık insanlığın kavgaları ile kazandığı EVRENSEL  HUKUKU diline misafir dahi etmemek zimmî bir alan paylaşımı yaratmıştır. Sermayede asla  EVRENSEL HUKUKUTAN, VIYANA SOZLESMESINDEN, YERINDEN YONETIM SARTININ insanların kulaklarına fısıldanmasından dahi haz etmez. Bayramın  B A R I S   getirmesi HAVYELI ILE.



Bu yazı 1501 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI