Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
SON KALE
Tarih: 20-04-2016 00:27:00 Güncelleme: 20-04-2016 00:27:00


 

On dokuzuncu yüz yılın formatlanmış, şerbetli tekçi devlet yönetimleri Ortadoğu’da bir bir düştü. Irak, Suriye. Osmanlının hükmettiği, sonra hasta adam dan miras İngiliz formatlı vabahi genlerinin gücü siyah altınla desteklenince bu günkü Sudi Arabistan ve uydurulmuş krallıklar ile orta doğuyu yüz yıl yönetenlerin son kalesi kanlı hesaplaşmaların içinde.

OYUN KURAN, OYUNBOZAN

Ortadoğu’da domino etkisi yapan eskisi gibi yönetemem haline bu kez iç savaşın pençesinde kıvranan Suriye oldu. İngiliz formatlı vah abi güç, vekâlet savaşını son Kale’min desteğini alarak sahada oyun kurdu. Sudi güç, Bahreyn, katar, ABD, Avrupa devletleri, önce Şia yönetimli tekçi BASS yönetimin, sonra Pakistan üretimli, vah abi destekli cihatçı gurupların ve Saddam artığı Sünni güçlerin İslam devleti sınavı. BASS, Hizbullah ve İran’ının etkin desteği ile sonradan Rusya’nın gücü kurulan oyunu bozmaya yetmedi. Oyunu kuranlar, oyunu sürdüremediler, çünkü oyunbozan vardı.

OYUNBOZAN

Kürt siyasi haraketli artık sadece bakir kürdi tanı etkinlik alanı değildi. Başür, doğu ve Rojava Kürdistan alanlarında tarihinin en etkin, en güçlü olduğu zamanı yaşıyor. Hem başür Kürdistan'ında oyun kurmak isteyenler görmezden gelemiyor, doğu Kürdistan İran için ciddi karın ağrısıdır, aşıl topuğu olmuştur. Rojava ise başta vahabi güç ve Arap devletleri ile son kale var güçleri ile savaşı tüm kuralsızlığı ile sürdürüyorken, baş edelmesi, oyun kurulması onsuz mümkün olmuyor.

SON KALE

On dokuzuncu yüz yılın son İngiliz formatlı devleti tarihinde ilk defa toplumun yüzde seksen beşinin açık desteğini almıştır. Ülkede örgütlü tüm sistem partileri, mecliste bulunan üçüz kardeş partiler ve ordu ile militarist ilişkilerinden dolayı, füze dâhil tüm ağır silahlardan para kazanan Bizans sermayesi ile vah abi destekli, usulsüz ihale ile zenginleştirilen, kentlerin dikey rantları ile beslenen, es ve rest ile zahmetsiz para kazanan selefi inançlı sermaye ile teşkilat-u mahsustanın yeminli gen taşıyıcılarıdır. Devşirme bürokratların desteğini arkasına alan ihvanı Müslüm takipçisi partinin hükümeti ile kırmızı kitapla hükmedenlerin âmâsız,  fakatsız desteği son kalede iç savaşın pençesinde Bakür Kürdi tanında tarihi şehirle dâhil taş üstün taş, çocuklar dâhil omuz üstünde baş bırakılmıyor.

SON KALE VE ŞAH

İngiliz formatlı tekçi devlet yirmi birinci yüz yıla yıkılmak ve parçalanmakla yüz yüze.750 bin yoksul halkın evladı,350 bin maaşlı paralı lejyon(uzmanlar) 400 bin polis(pöh) üçüyüz bin paralı lejyon jandarma jöh,250 bin vah Abi destekli özel eğitilin lejyon sivil paramiltar güç. Toplamı bir milyon yediyiz elli bin silahlı, maaşlı öldürmeye ayarlı güç. Bu gücün önemli bir kısmı psikolojik sorunlar yaşama başlamış, bunların geri hizmete alınmaları bile başlı başına giderilmesi güç sorunlardır. Son kalenin demokrasi ile tanışmamış yüzde seksenlik büyük kesimin iç ten içe çürümeleri önlemiyor. Kadın cinayetleri, kadına tecavuz, sucunun önlenemez oluşu ile çocuklara tecavüzün ülkenin her sokağına yayılmış sapıklığın yaşam biçimi olmuş hali son kalenin oyunbozan kaşısın da uzun süre tutunma olanağını olmadığını anlatıyor.

OYUN KURAN, OYUNBOZAN

Kürt siyasal hareketi artık hem ortadoğda, meh bakür Kürdi tanında oyun kuruyor, oyun bozuyor. Son kale son kozunu oynuyor. Bir milyon ordu, yedi yüz elli bin lejyon iyi eğitimli, ahlaki değerleri, inançları, yaşamları varlıkları yaşadıkları ve binlerce yıllık ata topraklarını koruma ve insani değerlerle yaşama inadı. Son kalenin İngiliz formatlı algıları mecliste ve sahada yönettikleri halklara insani değerlerle yaşamayı reva görmeme inatları baş düşman saydıkları Kürt siyasal haraketlini yenme inadı. İngiliz formatlı son devlet, son kalede iç savaşın eşiğin de. Kürtler tarihi boyunca hiç bu kadar güçlü olmamışlardı. İngiliz formatlılarda doksan yıl boyunca hiç bu kadar kör olmamışlardı. Güçleri, zihinlerine perde oldu, parçalanmanın yolu oluyor.



Bu yazı 1165 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI