Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Susmak
Tarih: 04-08-2015 15:59:00 Güncelleme: 06-08-2015 16:11:00



Susmak, ya da susturulmak ve ya kurulacak kelimelerden bir tarafa değer korkusu ile yasamak. Ne tuhaf değil mi? Oysa temel hakları merkeze koyduğunuzda kime degdigini, kimden vay ulan sesi geldiğini görürsünüz.
Konuşmak
susmadığını göstermek için kimi yazar kişiler, hemen PKK’yı tüm kötülüklerin anası ilan ederek, haydi HDP bizim söylediklerimiz söyle ki Türkiye partisi olduğuna inanalım. Doğrusu kurduğu Türkiye cümlesi bir arada kendisinin söylediği tüm afralı, afralı, caf cafllı cümleleri, özünde höykürme olan devşirmelerin telalık yaparayken hamaset dili ile kendilerinin ne menem korsuz serceler olduklarını korku saldıkları güçler adına çok sık kullanırlar. Özünde Türkiye HDP’lileşiyordu ki egemenler telaşa düştü, masanın üstüne konulan 600 yıllık zihin darlığını,90 yıllık zulüm uygulamasına, kırmızı kitaplı omuzu sarı yaldızlı yıldızlarla dolu olanların egemenlerin egemenliklerinin ve islenmiş tüm suçların suçlularının bir bir yüzleşmelerle açığa çıkacağından olacak ki, Türkiye’nin HDP'lilesmesi önlendi. Türkiye kadim halkların zengin bir mozaik bahçesi. PKK bu mozaik bahçesinin bir tur sorun çözen, sorunların sahibi artik is basında geliyor bana ise demokrasinin hayat bulacağı halkların zulmeden özgürlüğe geçmeye başladığı ülkede insana doğuştan bahis edilmiş binlerce yıllık insanlığın birikimi olan Evrensel hukukun yasam güvencesi olduğu bir topraklarda özgürce, eşit insana dair her şeyin insan için dendiği bir ülkede olmaktan diye biten bir temenni beklerken, zevatın susturulduğu, yada sustuğu kendisini insan yerine koymayan egemenlere sözü yokken, biz insanız doğuştan bize ait olanları pazarlık konusu yaptırmayız diyememedir, masa üstünde bekleyen Demokrasinin mayalanacağı, Evrensel Hukukun mihmandar yapılacağı demokrasi Manifestosu metinlere sahip çıkacağına, susularak, yada söz kime değer diye endişe içinde suskun kaldığı her dakika, egemenlerin insana ait olan yasamın erdemlerini bir bir öldürmeye devam edecek. İnsani Erdemler, İnsanın Geleceğidir. Ölü olan hiçbir şey yasama dair olanı tarif etmez.
Susarak, birikimlerimizi, deneylerimizi mezarda değerlendirecek kimseler olmadığını biliyoruz. O zaman söz kime değer korkusu mezardan öteye köy olmadığına göre, onar, yirmişer mezara gidiyorlar görmemek için bas çevirmek insana ait değil.
Umut
İzmir Barış Bloğu kuruldu. Umut barış insana ait olanı tarif eden yegâne kelime, yegâne yasamın kendisi. Sözü olan, sözü, gücü olan kendi emeğini, sesini çıkan selelere katmak İnsana ait yegane şarttır. Söz, kelam, kaleme diyeceği son olarak yol ayrımı Evrensel hukuka zulüm edenlerin tarihin çöplüğüne atılmış deneylerle doludur. Söz Evrensel değerlerin tutumunu İnsana ait, İnsansa hay…



Bu yazı 1175 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI