Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Kaderimizin Tayin Hakkı
Tarih: 21-02-2021 03:12:00 Güncelleme: 21-02-2021 03:12:00


Kaderimizin Tayin Hakkı

Kaderlerin tayin hakkı bir ülkede azınlık olanlar için tarif edilirdi. Şimdi bu ülke için kader tayini zamanı.

Yol ayrımı öylesine keskin ki ya kendiişlerini gören İRADE ortaya çıkar gelecek yerelden, yerinden, yasama yetkili, FEDERASYON  SİSTEMİ yada ABD VE AB NİN  karar vereceği yeni SERV VE LOZAN  görünüyor. 

Artık ülke yol ayrımında.

İÇ DİNAMİKLER.

Ülkenin  İTİRAZ  edenlerinin sayısı yüz de 20. Bu toplumun aynı zamanda VİCDANI. Haklı bir itiraz olduğu için toplumun rıza üretenleri ve sesiz kalanları bu talebin kendilerin kurtuluşu olduğunu iyi biliyor.

Bu gün kitlesel olarak belki güçleri yok ama İTİRAZ  edenlerin içinde 19 sosyalist parti geliyor.

Ülkenin kadim halkları tarafından değerli görülen İNSAN HAKLARI KURUMLARI var. Başta İHD; İnsan hakları Vakfı ve bunlar gibi onlarca  kurum.

Emek ve demokrasi güçleri. Toprağının elinden alınmasına İTİRAZI olan köylü, öğrenci,işini kaybeden işçi..

Yoksulluk, yolsuzluk, yalan toplumu REHİNE almış. Bu daha fazla taşınamaz durumda.

Seksen öncesi tüm sosyalist yapıların KADIN kurumları vardı. Onlar kadınların eşitliğini SOSYALİST sisteme bağlamıştı. Başta Kürt siyasi yapıları ve HDP Kadını bu gün söz, kara ve yetki alanında EŞİTLEYEN  kurumlar ve yaşam içinde  etkin kılan bir ön alma ile İSTANBUL sözleşmesi bir anda öne çıktı.

Oysa bu sözleşme imza altına alındığında  Kürt siyasi yapıları hariç toplumun hemen, hemen  tüm  kesimi bunun öneminin farkında olmadı.

 Devlet aklı kadın bedeni üzerinde ölüm ve baskıları artırınca bir değil bin kat önemi arttı.

Şimdi.

Başta insan hakları savunucuları olmak üzere, sosyalist yapılar, demokrasi derdi olanların  yıkıma giden, iç savaş ile karşı karşıya kaldığımız bu yol ayrımında.

Temel haklar, eşit yaşam, bir arada yaşamın  olmazsa olmazı sayarak, evrensel hakların ülke için son şans sayarsa yıkıma RAMAK KALA kurtulma imkânı var.

DIŞ DİNAMİKLER.

 Son askeri hamle, devleti yönetenlerin hep bir ağızdan başarısız olduğunu söylemesi ve bunun öfkesini, İNTİKAM alma haline dönüştürmeleri yakın gelecekte ülke içinde ölümlerin kitlesel hale gelmesi uzak ihtimal değil.

Bu son hamle yakın ülkelerde gördüğümüz (Suriye, Irak, Libya, Yemen ve kırk yıldır süren Afganistan yıkımları bizleri bekliyor.

ABD VE AB ya yeni LOZAN VE  YA YENİ SERV anlaşması ile atanmış VALİ eli ile yönetilen, her bir kenti, sokağı yıkıma uğramış yıkımı, yokluğu ve göçmenliği yaşayan insanların son sözü olamaz.

SONUÇ

 Bu gün artık TEKÇİ VE IRKÇI  kurucu zihin yüz yıl dolmadan kurduğu cumhurun yıkımına sebep olduğuna tanıklık etmemek lazım.

Ülke bizim, karar bizim. Ya İnsan haklarını tüm insanlar için uygulanır bir ortama taşır, ülkeyi yıkımdan insanlığı savaş ve ölümden kura biliriz.

Bu gün insanlığın ANA DİL günü, umut gelecek yüz yılları ÖZGÜRCE YAŞAYAN TOPLUM



Bu yazı 5510 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI