Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
KARANLIĞA BİR MUM YAK
Tarih: 08-10-2016 03:09:00 Güncelleme: 08-10-2016 03:09:00


 

Birleşmiş Milletler ve Evrensel Hukuk iki şeyi  insanlık değerleri  saymadı.

 Faşist ve  dinin ırk tarifi ile  yaşamı

Ülkemizde bu gün Türk ve İslam algısının birleştiren en gerici, eli kanlı düş ve  yaşam hüküm sürüyor.

Kanın, tecavüz ’un açlık ve zulmün görünür olmaması devlet genleri ile yaşam bulmuş beyaz Türk yapısının egemen  ve etkin olmasıdır. Bunların  silaha ve ekonomiye, silah yapımına egemen olması, yoksul halkın her yüz insandan otuz beşinin muhtaç olmasıdır. Devletin yardımları ile  yaşamını sürdürmesi, halkını rehin tutan, halk adına ölümü, fetva ile  uygulayan  çoğunluğa  sesin geçmemesi baş düşman ilan edilen ülkenin ana sorunu  olan Kürt meselesi  artık Türk meselesi olması ile  karmaşık hal alması karanlığın zifiri olmasına sebep olmuştur.

BİR MUM YAK

Korkuyu ölümün ilk habercisi yapanlar sadece hükümet değil, savaşa evet diyen beyaz Türk bu zulmün ortağı, akan kanın, yitip giden hayatlarında sorumlularıdır.

Önce sesi, sözü, yazıyı susturan savaş, sonra toplu ölümlerin haberlerini duyuracakların  ödeyeceği ağır bedeller, rehin aldıkları halkın çaresizliğini destek, sessizliğin onay sayarak karanlığın ölüm cellatları  buzlu camın önünde yalanı, tezviratı ve ahlaksızlığın üstünü örten  kursaklarından beslenen karından bacaklıların çoğalması ile deccalların cellatları kapı kapı gezdirmesine dönüyor.

Sokak meşrudur, sokak karanlığın yırtılması için en geniş alandır. Radyomu, Türkülerimi, gazetemi, televizyonumu, geri istiyorum kampanyası.

Devlet’ten  beslendiği kursağı ile düşünen, karından bacaklıların tüccarlıklarını geri püskürtecek yegâne alandır. Meşru ve de insani.

PTT Merkezlerinden  sıraya dizilmiş yüzlerce insanın sesiz bekleyişi, sıram gelsin devlete telefon edeceğim, yüzlerce insanın sesiz dizilişi ile PTT önlerinden devlete faks yağmuru, yüzlerce insanın tek sıra halinde Basmahane den Konak’a, kaldırımda yürüyen ağızları siyah bantla kapalı insanlar, ifade vermek değil, ifade etmek istiyorum. Yazılı,A4 kâğıdına yazılmış gasp edilenleri geri alçağız, diyenlerin bir saatlik eylemi  aydınlıktan korkanların Azrail’i olacak.

 Gelin Sokak’ta hepimizin haykırdığı, sessiz çığlığın arşa yükseldiği yere döndürelim.

Karanlığa sövme, bir mum yak

Başta  demokrasi bileşenleri olarak yarım ağız değil, özgürlük hepimize, zulüm, baskı hiç kimseye diyen Kürt siyasal hareketi ve HDP ile kol kola  karanlığa teslim olmamak için yürüyelim.



Bu yazı 2936 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI