Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
SAVAŞ NİÇİN
Tarih: 22-09-2017 00:06:00 Güncelleme: 22-09-2017 00:06:00


SAVAŞ NİÇİN 

22 Eylül'de MGK toplanacak savaş kararını mecliste oylatacak. Şimdiden belli, savaş naralarışoven dil, hamaset söylem akıl tutulması yaşatacak. 

EVRENSEL HUKUKUN TEFSİRİ 

1948 Yılında kabul edilen evrensel insani değerleri hukukla güvence altına alındığı zaman. 

Dünya devletleri imparatorluklar, engizisyon, faşist rejimler ve vahşetin son halkası iki dünya savaşı. Yıkımlar, zulümler insanların yaşamlarını ulus devlet zihnine emanet etmeden korumak isteği. 

Devletler uluslaşma aşamasında merkezi iktidarların hışmına uğrayan halkların doğuştan haklarını, komşu ülkelerle ilişkilerin kararını merkezden yerele aktararak hem demokrasi kültürünü geliştirmeyi, hem egemen olanların keyfiliğini önlemek 

BU nedenle insana doğuştan verilmiş olanları, güçlü olanın zorbalığa dönüşmesine engel. 

MECLİS 

Dünyada örneği olmayan bir ülkede darbe anayasaları ile yönetilen insanların iradeleri, gücün temsilcisi olan ülke elitlerinin ve ellerinde silah olanların üstünler meclisi her istediği savaş kararını halktan oy alan meclise onaylatması öleceklerin karara itiraz etmelerini önlemek, kararlarını sorgulatmamak. 

EVRENSEL HUKUK 

Bir ülke yurttaşları komşuları olan kan bağı akrabalarına ölüm kararını onaylayan meclisin oluşmasında pay sahibi olması tarif edilemez bir acı, bir yıkım. 

Devletlerin uluslaşma süreci ülke halklarının yok sayılması Üzerine inşa edilir. Tamda burada evrensel değerler ülke insanları için koruyucu kalkan olama zorunda. 

Demokrasilerde ülke yönetenlerin karar alma dönemlerinde evrensel değerler ülke yaşamının olmazsa olamazı değilse, yıkım ve ölüm emrine itaat etmekten, yâda karşı durmaktan başka seçeneği yoktur. 

Anlaşılır dille söylersek devlet ve devlet zihni baş düşman saydığı Kürdün top yekûn yok edilmesi için öleceklerin itirazsız onayı gerekir. 

Başka ülke olmalarına rağmen savaş tam tamları sokaklarda nara Bu yazı 7435 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI