Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
BİR İLK
Tarih: 09-01-2017 16:19:00 Güncelleme: 09-01-2017 16:19:00


 

Cumhur tarihinde bir ilk yaşandı. Kurulduğu günden bu güne halkları hep darbe anayasaları ile yöneten kurucu zihin tarihinde ilk kez ve dünyada ilk devlet kayıtlı  olduğu  birleşmiş milletlere  başvurarak artık ülke halkına hukuk, içinde yaşam hakkına uymayacağına  resmen kayıt altına aldırarak yeryüzünde bir ilk devlet oldu

 

İLK ADIM

2009  Kürt siyasi hayatını zindanlara doldurarak baş düşmana top yekûn savaşın fitili ateşlenmiş oldu

2010 yılında ikinci adım atıldı. Halk oylaması

İKİNCİ HAMLE

 Yedi haziran seçimleri devletin, sermayenin, devlet zihni CHP ve devletin sokağı kontrol etme partisi hep birlikte yeni oyunu kurdular.

 Bu oyunda darbe anayasasının arkasından dolanarak başta HDP ve DBP seçilmişlerini ve siyasi yaşamlarını tutsak etme hamlesi yapıldı.

ÜÇÜNCÜ HAMLE

15 Temmuz hamlesini göstererek ülkeyi yeni yaşama taşıma hamlesinde oyundan düşürülenler hayal kırıklığı yaşıyor

Ordu üst yönetimi CHP yeni yaşamda oyundan düşenler oldu.

CHP devletin kadim hali ve kendini atayan generallerin özel anayasaları ile ülkeyi illa ebet kontrol edeceğini sanarak rızaya zorladı. Totaliter rejim, teokratik yaşamı Avrupalının temizlik için bedeninden attıklarından silahlı lejyonlar kurarak, baş düşman ilan ettiği Kürt siyasi  yaşamını top yekûn savaşla yok etme derdinde.

DÖRDÜNCÜ HAMLE

 Yeni yaşamın cehennem   yolunun taşlarını döşemenin ilk adımı atıldı.

Irak merkezi yönetimi ülke sınırlarını kullanmalarına izin vermediğini anlıyor, celladın elinde kalan ip sahibini beklemekte.

Cehennemin yollarını döşeyecek taşları güney Kürt yönetimde üçüncü kez yaşanacak (bira kujiye) Kürtler arası kanlı hesaplaşmaya izin vermediğini, oyunu bir kez daha bozan Kürt siyasi  yapısı olduğuna tanık olduk.

Güney Kürt yönetimi, kendi  topraklarında yaşanan sorunları çözecek olgunluğa, kendi kararlarını verecek erdeme sahip olduklarını ilan eden basın toplantısı, savaşın  yıkıma döneceği yeri işaretledi.

SON HAMLE

Devlet, ordu, sermaye ve bu günü yönetenlerin son düzlükte, son dönemece girdiğimizi, CHP ya devletin son virajına destek olacak, yada, son düzlüğün önemini kavrayarak siyasi soy kırımı, darbe anayasalarını savunmaktan vaz geçer, geleceği birlikte eşit, özgür  bir yarına giden yolun önünü acar.

Son savaşa hazırlanan  ordu, sermaye ve yönetenler, Avrupanın artıklarından kanlı lejyonlarla ülkeyi iç savaşa  götürüyor

Ülkenin batısı Kürt halkının yaşadığı yerlerin korunması, geleceklerine dair kararları vermesi kadar doğal hiç bir şey yokken, bunu baş düşmanın yenilmesi için gerekçe yapan zihin istilacı geleneğin devamı olduğunu sürdürürken, ne yazık kıh  ülkenin yıkımı önemsenmiyor.

Devlet partisi olan yöneten yeni devleti, yeni yaşamı iç savaş pahasına olsun kurmak derdinde.

Açıklama: https://ci6.googleusercontent.com/proxy/RnNZfQn2o2xpggJQqefCOervMbPIci5mujDPJnvl43kv6Rtxjyh5gHN_JKVzeU-aaGz3pePFgxfoAAtZJZNx8mveVTc-11j98EfuAJVcumUenA=s0-d-e1-ft#https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif



Bu yazı 4010 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI