Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
Teslim Alma
Tarih: 20-08-2018 22:07:00 Güncelleme: 20-08-2018 22:07:00


Teslim Alma

Konda  şirketi yaptığı araştırmada seçmenleri partilerine göre  tarif etmiş. Kısaca toplumun yüz de sekseni komşularımızın durumu göz önüne alınarak soru sorulmuş. Diş düşman, savaş, bölünme gibi konuları on başlık altında sormuş.

Toplum (hap) ve Kürt siyasi yapıları hariç devletin yanında durmuş. Açlık, yoksulluk, sefalet, komşudan dilenir yaşarım, ama ülke parçalanmasın, bölünmesin, bende Suriye halkı gibi sokakta kalmayayım.

SİHİRLİ SÖZLER,

Son üç yılda duyduğumuz sözler  ülkeye savaş açıldı, bizi bölmek istiyorlar, vatan hainleri, bölücü ve terör örgütleri. Başta  CHP   olmak üzere  devlet söz konusu olunca mevcut olanın  yanında duruldu. Mevcut olan AKP artık devlet olmuştu. Çünkü devlet  parti, parti devlet olunca toplumu teslim alma kolaylaşıyordu. 

Bu gün  AKP'ye söz söylemek, devleti zayıflatmak olarak algılanıyor, böylece bölücü olanlara yardım eden  ve ya bölenlerin oyuncağı  olamakla suçlanıyor.

CHP son üç yıldır yaşanan ne varsa devletin yanında durarak var olanı onaylayan oldu. İlk hamle  Cumhur secimi için yapıldı. Ekmek için ekmelerin denildi. Böylece ilk ve tehlikeli dönemeç sorunsuz yaşandı.

İkincisi 2016 referandumda  hile yapıldığı bilinmesine rağmen devlet için sineye çekildi. Üçüncüsü savaş teskereleri sorunsuz imzalandı. Dördüncüsü Kürt kentleri iç savaş varmış gibi devlet ağır silahları kullandı, canlı canlı yüzlerce insan yakıldı, onlarca kent yılımdı, binlerce insan yaşam yerlerinden koparıldı sessiz kalarak onaylandı ve yol veridi bu güne.

Artık Erdoğan'a söylenecek söz  vatana ihanet etmekle eş oldu. Yani toplumun zihnini esir alan sihirli sözler  vesayetin sür git devam etmesi  olmuştu.

YENİ SÖZLER

Artık yeni sözler söyleme zamanı, bu sözler devleti koruma duvarı olan partiye ve yöneticilerine yönelik olmamalı. Bu sözler ilk cumhurun yanlışlarını, eksiklerini göstererek, ikinci cumhurun  anayasasız ve tüm kurumların kuralsızlığının yarattığı kontrol edilemez oluşunu anlatan ve yeniden bir kurtuluş hikâyesi yazılmalı ve bu hikâye asla var olan devlet ve devlet partisini hedef almamalı. Çünkü var olan toplum zihni teslim alınmış insanlar toplamı. Başta CHP tabanı, üst yönetiminin büyük çoğunluğu dahil olduğunu bilerek yeni cumhurun hikâyesi  yazılmalı ve dil umudun üstüne kurulmalı.

YIKIMDAN KURTULMAK

Var olan yıkım saymak, yeni yaşamı, ortak vatan, güvenceli gelecek, insana dair değerlerin  âmâsız, fakat sız toplumun tüm kesimlerini, inançlarının yaşam güvencesi. Dili, kültürü, inandığı gibi yaşamak ve kendini tarif etme hakkı ortak yaşamın(yeni anayasanın) güvencesinde.

Yerelden, yerinden yaşam, kendini, kentini kendi yönetmek, söz karar ve yetkinin halklarda olduğu, toprak, su  ortak yaşamın temeli, yaşamı yeniden üretmek kooperatif ve kolektif yaşam, 

Sözün soldan söylenmesi, alışık dille değil, evrensel değerlerin insana doğuştan verilmiş erdemler olduğunu unutmadan, insan hakları ile insandır şiarı  hiç unutulmadan

Devletin bağnaz, yobaz olduğunu, çünkü devletin dini olduğunu oysa inanç insana ait olduğunu unutmadan ülkenin kadim halklarının değerleri insanlık tarihi ile başladığını unutmadan  dil kurmalı. Yön hareketi ittihat zihni ürünü sözleri dile pelesenk yapmıştı, dil ağrıyan dişe değer sözü unutulmadan Kemalsizim zehirli algısı bu gün yaşadığımızın hayatın cehennem  oluşunun yol taşlarını döşediğini akılda tutmak şart 



Bu yazı 12484 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI