Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
YENİ YIL KIYAMET YILI OLMASIN.
Tarih: 01-01-2017 04:36:00 Güncelleme: 01-01-2017 04:36:00


 

Son düzlük dönüldü. Yakın zamanda Baykal Halep suni şehridir demişti, analiz yapanlar suyu köpürtmüş yapılacakların zihin dünyası teşkilatın, ittihatçıların zihin dünyası olduğunu ilk bakışta anlaşılmasın, sonrası zaten tufan.

Encümeni danış(teşkilat-u- devlet) kurulan oyunu bozanın, yüz yıllık tarih boyunca baş edemedikleri, baş eğdiremedikleri Kürt siyasi hareketi olduğunu, tüm hesapları yani aktif çatışmaların olduğu  üç ülke topraklarında aynı savaşın dozunu artırmak, yüz yıllık yeni hesap yapmak.

Güney hükümeti tüm sorunlar çözülmüş, sadece hpg’nin silahlı  gücü şengal den çıkmak zorundadır söylemini  çatışma haline getirmek  hamleleri.

Rusya, İran ise Suriye’nin geleceği Rojava örneği ile yaşam bulması demek yüz yıllık yeni hesabın  kurulamamsın demektir.

Türkiye yüz yıllık kentleri sakladığı, yok saydığı halkların umudunu yok etmenin tek yolu kalmıştır, vahşeti yaygınlaştırmak.

Demokrasi kültürünün gelişmediği, darbelerle yönettikleri ile yetinmeyip, kendini atayan generallerin özel yasaları yönettiği ülkede ilk kez ordu, polis ve devlet  kurumları  ölüme bir biri ile silahlı çatışmaya girmesi yenilemeyen Kürt siyasi gücünün ülke siyasetinde etkin   olması ve alışılmışın dışında yönetimi bir yaşam  haline getirmelerinin engellenememesi.

Devletin yok olma ile  karşı karşıya kalması, üç kesimi bu kavganın mihenk taşı yaptı.

Bir kesim sol ve Kürt siyasi hayatının buluştuğu merkez HDP radikal demokrasi sözü ile devletin temel işleyişi ve yörüngesinin değişimi.

CHP. Var olan Kemalist algı ve yüz yıl önceki algı ve işleyişin sürgit devamı.

AKP, Yüz yıl önceye dayanan iktidar ortağı iken, seksen yıl devlete  ve işleyişine boyun eğme, gizli ve devlete paralel yürüyüş esasında kurulan ittifakların hükmetme hali ve kavgaları.

 İTTİFAKLARIN ORTAKLIĞI

Devletin kadim hali ve yönetimi paylaşma ihtimali var olan zihnin ölüm pahasına son kale saydıkları  devleti koruma. Çeperde yaşanan iş savaşı fırsat bilerek  direniş merkezlerini üç cephede  savaşa sürüklemek, başta yerleşim yerlerin olmak üzere Kürt siyasi merkezleri birinci hedef  yapmak şartı ile CHP, MHP, AKP  ve hükümet ittifakları olan tarikatlar ile sermaye bir blok olarak tarif ve söz benzerliği dikkat çekiyor.

Hükümetin sözleri, komşu devlet sözcülerinin sözleri aynı merkezin yeni yüz yıllık uygulaması ya hesap yapan, yâda hesabı bozacak olanların çok ağır bedeller  sonucuna gidilecek amansız bir iç savaşa hazır olmak. Kürt şehirlerini yakan yıkanların ses ve söz birliği yeni bir aşamaya geçti.

Kimi sol çevreler CHP ve tabanı diye ikiye ayırması, yönetimin, yetkinin paylaşımında tek itiraz yerleri  dini sözün merkezi yapanlara karşı duruşlarını devletin gen taşıyıcısının iyi kullandığını, Kürt karşıtlığından dolayı gör nokta oluşu, yıkımı anlatmakta sıralı sözü, tekrar edenlerin kulağı ses de, gözü altı okun yönüne bakınca ses yoksun kalıyor.

 

 



Bu yazı 3850 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI