Bugun...


Nizamettin Aktaş

facebook-paylas
BÜKMEDEN SÖYLEMEK
Tarih: 28-03-2018 00:00:00 Güncelleme: 28-03-2018 00:00:00


 

Söze güzelleme yapıldı mı tadından yenilmez. Hele hele biraz sol dil, biraz kürde vurdun mu bak tadı bir kat daha artar.

2015 seçimleri ile hap devlete ilk kez göz hizasından seslendi.

TİP devlete  toprak işleyenin, su kullananın demiş, demokratikleşme  programı sunmuştu topluma, bedelini zindanlarda ödemişti.

Dönemin sol  parti ve emek kurumları sözü eğmiş, bükmüş, darbe anayasaları ve kendini atayan generallerin kurucu kadro vesayetine  ilk kez söz söylenmiş, kadro hareketi ve yön bilginleri  devletin bekasına söylenen sözleri eğmiş, bükmüş suçlu ilan edince, sol dil  cebinde taşıdığı etiketleri kullanmaya başlamış, böylece sol arasında tartışma bitmek bilmez bir mecraya taşınmıştı.

KORKU EŞİĞİ

Bu ülkenin tekleşmeyi kabul etmeyen tek halkı Kürtler korku eşiğini aştıklarını bir kez daha ispat ettiler.

HDP 2015 seçimleri ile devlete bu ülkenin kadim halklarının söz ve kararlarını devletin sahibi olduğu meclise taşıması ile  darbe anayasaları ve vesayetle yüz yıl boyunduruk vurduğu halklar beyazların gözüne bakarak söz ve yetki ve karar bana aittir.

Yeni yaşam, yeni anayasa ile devletin vesayet kurumları olan (MGK ve diyanet) merkezine karşıdan söz söyledi

Devletin Kürt düşmanı ortak aklı hemen devreye alındı ve darbe anayasası izin vermiyor ama mutlaka bedel ödemeleri gerekiyor devlete yönetime ortak olmak bizim hakkımız diyen başta Kürtler ve bileşen  bir kesim sol siyasi parti ve aydınların ortak gelecek derdi

NEWROZ

Başta Kemalistler, seküler yaşamı tercihleri olanlar, dindarlar artık karnından konuşmayı bırakmak zorundadır

Özellikle dün (newroz) meydanlarına girmeden kenarda bekleyen ak saclı  geçmişte sol. Siyasi yapılarla temasları olanlar, yine sözü eğip bükmeye, sözü sonlamaya başladılar.

Azdılar yahu, sözleri ilk akıllarına gelenlerdi.

Oysa alanlar zıga zınk dolmuş, zılgıt sesleri bulutlara yüklenmiş, rüzgârla sağır kulaklara taşınmıştı.

Binlercesi zindanlarda olan(HDP VE DBP) kadroları, newroz günü yüzlerce gözaltı,(İzmir)de mahallelere barikat, dikili ilçe aracına  beş bin lira ceza ve araç bağlama bunlar görünenlerdi.

Kürdistan  üç yıldır dünya tarihinde eşi benzeri olmayan sıkıyönetim, üç yıldır sokağa çıkma yasağı, OHAL, KHK ve devletin dili sol maskeli parti, devletin devşirme tellalları tümü hayal kırıklığı yaşadı. 

BÜKMEDEN

Artık  bir kısım sol devletin bekası sol maskeli parti ile değil Kürt siyasi yapıları olan (DBP) ve HDP ile  gelecek kurmak zorunda.

Kürt siyasi hayatı hem demokrasi, yerinden ve yerelden yönetim, kadim halkların  özgür ve eşit yaşamını savunan  ama fakat sözü bilmeyen tek siyasi dost yapılardır.

Kenarda mırıldanmak, geleceği ipotek altına alınmışların arasında yaşamak demektir. Sözü eğmeden, bükmeden evrensel değerler insan içindir demek, Kürdün varlığın sindirmek, özgür yaşam için olmazsa olmaz olmuştur.



Bu yazı 12139 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI