Bugun...


Temel Demirer

facebook-paylas
AN-KARA’DA BİR KIPKIRMIZI CUMARTESİ-1
Tarih: 23-11-2017 17:56:00 Güncelleme: 25-11-2017 18:51:00


O bombanın geldiğini Suruç’ta gördük. Oraya giden gençlerin otobüsleri Suruç’a varana kadar 6-7 defa aranmıştı, polisler şehri ablukaya almıştı; ama yine de patladı o bomba. Üstelik de emniyetin -sanki günlerce o gençleri izleyen, sık sık kontrol eden kendileri değilmiş gibi- herhangi bir güvenlik önlemi almadığı basın açıklaması sırasında (99 depremi sonrasında Yılmaz Erdoğan’ın bir skecinde diyordu ki: “Eğer 99’dan önce doğuda olan depremlerden ders çıkarsaydık canımız bu kadar yanmayacaktı”!)

SURUÇ’A GİDEN YOL!

2 Ocak 2015

HDP İstanbul il örgütünün 4 Ocak’ta yapacağı kongreye katılım çağrısı için Üsküdar Meydanı’nda pankart açarak bildiri dağıtan HDP’liler, bir grubun saldırısına uğradı.

31 Ocak 2015

İzmir’in Menderes ilçesinde açılışı henüz yapılmayan HDP ilçe binasına bir grup, gece saatlerinde taş ve sopalarla saldırı düzenledi. Saldırıda ilçe binasının bütün camlarını kırıldı.

20 Şubat 2015

Kocaeli Darıca Osmangazi Mahallesi, Lokman Hekim caddesi üzerinde bulunan HDP ilçe binasına gece kimliği belirsiz kişilerce beş el ateş açıldı. Saldırı sonucu ilçe binasının camları kırıldı.

21-22 Şubat 2015

Pek çok merkezde HDP’ye saldırılar gerçekleşti.

İzmir Menderes’de HDP ilçe binasına bir grup tarafından gece saatlerinde taş ve sopalarla ile saldırı yapıldı. Saldırıda binanın bütün camları kırıldı.

HDP’nin Trabzon’da il örgütü açmasını gerekçe göstererek eylem yapan bir grup, bir binanın etrafını sardı. Grup daha sonra HDP’ye ait bir ibarenin veya tabelanın bulunmadığı binanın önünde ayrıldı.

22 Şubat 2015

HDP Ankara Sincan ilçe örgütü binasına, bir grubun gerçekleştirdiği saldırıda aralarında eş başkanın da bulunduğu en az 4 kişi yaralandı.

İstanbul’un Esenler ilçesinin Tepe Mahallesi’ndeki HDP temsilciliğine beş kişinin taşlı saldırıda bulunması sonucu büroda maddi hasar meydana geldi. Beş saldırgandan üçü gözaltına alındı.

Erzurum’da Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesini protesto eden ülkücüler HDP il binasına doğru yürüyüşe geçti. Binaya yönelik olası saldırıyı engellemek için toplanan HDP’lilere bıçak ve sopayla saldırdılar. Biri ağır beş HDP’li yaralandı.

Kayseri’de Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılanlar daha sonra HDP il binasına yürüyerek binaya taşlı saldırıda bulundu. Binada maddi hasar meydana geldi.

Adana’da Fırat Yılmaz Çakıroğlu için gıyabi cenaze namazı kılan bir grup, caminin önünden geçen ve puşi taktıkları belirtilen üç kişiyi darp etti.

Eskişehir’de HDP binasına saldırı girişiminde bulunan gruplar, parti binası önünde karşılaştıkları HDP taraftarı iki kişiye saldırdı.

25 Şubat 2015

HDP Manisa Akhisar ilçe binasına gece saatlerinde yapılan saldırı nedeniyle binanın camları kırılarak tahrip edildi.

10 Mart 2015

İzmir Torbalı’da HDP ilçe binasına akşam saatlerinde bir grup taş ve şişelerle saldırı düzenledi. Saldırıda binanın bazı camları kırılırken, saldırganlar binanın dış kapısını yakmaya çalıştılar.

15 Mart 2015

Kütahya’da, HDP il örgütü ile Özgür Öğrenci Derneği’nin 12 Mart Halepçe Katliamı’nın yıldönümünü nedeniyle merkez Sevgi Yolu girişinde düzenlemek istediği açıklamaya bir grup satır ve sopalar kullanarak saldırdı. Saldırıda yaralananlar oldu.

20 Mart 2015

HDP Sivas merkez ilçe eş başkanı Müteren Durak ile parti üyesi Hakan Toprak bıçaklı saldırıya uğradı.

22 Mart 2015

HDP’nin İstanbul Maltepe ilçe örgütü tarafından Başıbüyük Mahallesi’nde açılan irtibat bürosuna gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi.

16 Nisan 2015

HDP’nin Antalya Serik ilçe binasına bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırgan grup “Ya parti bürosunu kapatıp tabelasını indirirsiniz ya da biz tabelayı indirir binayı ateşe veririz,” tehdidinde bulundu.

17 Nisan 2015

Antalya’nın Serik ilçesinde 16 Nisan 2015’da saldırı düzenleyen grup akşam da yaklaşık 100 kişilik bir grup yeniden bir araya gelerek seçim bürosunun tabelalarını indirdi. Saldırıyla ilgili Serik Kaymakamı “Serik hassas bir yerdir, hassasiyetleri vardır, parti binanızı kapatın,” ifadelerini kullandı.

18 Nisan 2015

Bursa’nın Orhangazi ilçesi’nde, HDP’nin kuruluş çalışmalarını tamamladığı ilçe teşkilâtı parti lokalinin açılış törenine bir grup saldırıya uğradı.

HDP’nin Ankara Çankaya’daki yeni genel merkez binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırının ardından bina önündeki polis kulübesinde nöbet tutan polisler karşılık verse de saldırganlar arabayla kaçtı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıyı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen iki kişi saat 18.00 sularında gözaltına alındı.

19 Nisan 2015

İstanbul’da HDP’nin Güngören ve Kadıköy’deki seçim bürolarının önüne asılan parti bayrakları sökülüp, ateşe verildi.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde HDP seçim bürosuna gece saat 03.00 sıralarında saldırı düzenlendi. Saldırıda içeriye yanıcı madde atarak yakıldı. Yangına bina sakinleri müdahalede bulunarak söndürdü. Büroda maddi hasar meydana geldi.

Hatay Reyhanlı’da sosyal medya üzerinde “Hatay Reyhanlı’da HDP’yi istemiyoruz” isimli sayfa kurarak HDP bürolarına saldırı çağrılarında bulunulmasıyla seçim bürolarında HDP’ye ait bayraklar indirerek bayrak asıldı.

21 Nisan 2015

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bildiri dağıtan HDP il eş başkanı Nurhal Erkal ile Konya milletvekili adayı Şervan Zana (Sami Acar) ve Selçuk Üniversitesi’de okuyan öğrenciler polis tarafından gözaltına alındı. Karakola götürülen Erkal ve Zana’ya “HDP’nin bildirilerini izinsiz dağıtarak, suç işledikleri” suçlamaları yöneltildi.

HDP Malatya merkez seçim bürosu saldırıya uğradı. Seçim bürosunun camlarına üç hilal işaretleri çizildi.

23 Nisan 2015

Tokat’ta HDP seçim aracına bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi, saldırıda maddi hasar oluştu.

25 Nisan 2015

İstanbul Küçükçekmece Yeşilova Mahallesi’ndeki HDP seçim irtibat bürosuna gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı nedeniyle yaralanan olmazken, seçim bürosunun camında maddi hasar oluştu.

Ankara Keçiören’de HDP seçim bürosu, gece saatlerinde saldırıya uğradı.

Muğla’nın Milas ilçesinde HDP seçim irtibat bürosu, gece saldırıya uğradı. Saldırıda seçim bürosunun camları kırıldı.

26 Nisan 2015

Yalova’nın Altınova ilçesindeki HDP seçim irtibat merkezine silahlı saldırı düzenlendi. Büronun camına 3 kurşun isabet ederken, saldırıda yaralanan olmadı.

İstanbul Pendik Esenyalı Mahallesi’nde bulunan seçim irtibat bürosuna gece taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda büronun önündeki araçlar zarar gördü.

27 Nisan 2015

Adana’nın Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi’ne asılan HDP bayrakları yerlerinden sökülerek, çöp konteynerinde yakıldı.

28 Nisan 2015

Manisa’nın Soma ilçesi Gazi Osmanpaşa caddesi’nde HDP seçim bürosuna saldırı düzenlendi, büro kullanılamaz hâle geldi.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde HDP ilçe binası ateşe verildi. Selçuklu ilçesinde partililerin bayrak asması engellenirken, Seydişehir ilçesinde de parti yöneticileri “bildiri dağıttıkları” için gözaltına alındı.

29 Nisan 2015

Elazığ’ın Aksaray mahallesi, Fevzi Çakmak mahallesi ve Gazi caddesi’nde HDP’nin seçim irtibat bürosu, seçim aracı taşlı saldırıya uğradı, parti bayrakları yakıldı.

Uşak’ta 3 HDP’li darp edildi, HDP bayrakları yakıldı.

1 Mayıs 2015

Bilecik Cumhuriyet mahallesi Şehitler Parkı’nda toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup İstiklal mahallesi Gülistan sokak’taki HDP il binasına yürüyerek parti bayraklarının indirip yerine Türk bayrağı asılmasını istedi.

Bilecik emniyet müdürü Ali Ekber Bektaş ve saldırgan grubun içinden biri HDP il eş başkanı Ekrem Bedevi ile görüşerek bayrakların kaldırılmasını istedi, istemleri kabul edilmeyen saldırgan grup HDP bayraklarını indirdi.

Trabzon’daki 1 Mayıs 2015 kutlaması yürüyüşü sırasında yaklaşık 200 kişilik bir grup HDP kortejine taş ve sopalarla saldırarak parti bayraklarını yaktı.

Aksaray’da 1 Mayıs 2015 kutlamalarında HDP’liler saldırıya uğradı, saldırıda bir kişinin burnu kırıldı. Aksaray valiliği, 10 Mayıs 2015’de düzenlenmek istenen dayanışma konserini “kamu düzenine tehdit oluşturduğu” gerekçesiyle yasakladı.

2 Mayıs 2015

İstanbul Beylikdüzü HDP ilçe örgütü binası önünde asılı duran HDP’ye ait bayraklar yakıldı.

Kırşehir’de kimliği belirsiz kişilerin HDP il binası’na düzenlediği taşlı saldırı sonucu binada maddi hasar meydana geldi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri şehir merkezinde saldırıya uğradı.

3 Mayıs 2015

Rize’nin Fındıklı ilçesinde 3 Mayıs Türkçülük Günü dolaysıyla Ülkü Ocakları ve MHP’li bir grubun yürüyüş esnasında HDP bürosuna girmeye kalkışmasıyla, grupla polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Gruptakiler HDP bayraklarını yere atarak ateşe verdi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan 11 katlı belediye iş merkezinde HDP seçim bürosu açtı. MHP Mudanya ilçe başkanı Yüksel Kesen ve bir grup MHP’linin kendi ilçe merkezlerinin yanındaki binada HDP seçim bürosunun açılmasına karşı çıkması sonucu iki parti mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Erzurum merkez Yakutiye ilçesi Gölbaşı semti’nde HDP’nin seçim anons aracı bir grubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı.

4 Mayıs 2015

HDP’nin açılışı 10 Mayıs 2015’de yapılacak İstanbul Kadıköy Kozyatağı seçim irtibat bürosuna gece kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda seçim bürosunun bazı camları kırıldı, camlara “Ne mutlu türküm diyene, defolun” diye yazı yazıldı.

İstanbul Beyoğlu Çıksalın Meydanı’nda HDP bayrağı asmaya giden partililer, bir grubun saldırısı uğradı.

Isparta’daki seçim çalışmaları kapsamında duvar ve bilboardlara sticker yapıştıran HDP’li gençler Fatih Mahallesi’ndeki adliye ve emniyet müdürlüğü binalarının civarında saldırıya uğradı. Saldırıda bir HDP’li yaralandı.

Osmaniye’de Beyli Mahallesi’nde HDP seçim irtibat bürosunun önüne asılan parti bayrakları bir grup tarafından yakıldı.

5 Mayıs 2015

HDP tarafından Büyükçekmece Salıpazarı’nda açılan seçim standına yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi, saldırıda 4 HDP’li yaralandı.

Ankara Çankaya’da ODTÜ’nün hemen bitişiğinde bulunan 100. Yıl İşçi Sitesi’nde HDP flamaları yakılmaya çalışıldı.

6 Mayıs 2015

Ankara’nın Mamak ilçesinde HDP’ye ait bir seçim arabası saldırıya uğradı, saldırıda maddi hasar meydana geldi.

HDP’nin Elazığ Doğukent Mahallesi’nde bulunan kadın seçim bürosunun kapısı, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zorlandı. Kapıyı açamayan saldırganlar, seçim bürosu önünde bulunan HDP bayraklarını indirerek yaktı.

Adana merkez Seyhan ilçesi baraj yolu üzerindeki Gençlik Meydanı’nda stand kuran öğrencilerin, seçim bildirgelerini dağıttıktan sonra “Bizler HDP, bizler meclis’e” sloganıyla Çukurova Demokratik Öğrenci Derneği’ne yaptığı yürüyüşe   60 kişilik bir grup bıçak, sopa ve taşlarla saldırdı.

Hatay’ın Erzin ilçesinde HDP’nin seçim irtibat bürosuna saldırı düzenleyen kişi polis çocuğu çıktı.

Erzurum’da Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Yenişehir Harput Mahallesi’nde (Telsizler) HDP’nin bayraklarını evlerine ve mahalleye asanlara taş, sopa ve satırlarla saldırıldı.

7 Mayıs 2015

HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada partinin 43 seçim bürosunun saldırıya uğradığını belirterek, “Bu saldırıları düzenleyenler bize seçim kampanyasını baskıyla, silahla, şiddetle, tehditle dar etmeye çalışanlar, gelip bize demokrasiden bahsediyorlar. Bu utanmazlıktan başka bir şey değildir,” dedi.

Elazığ’da HDP’nin kadın seçim bürosu bir grup tarafından saldırıya uğradı.

8 Mayıs 2015

Antalya’da kurdukları seçim standını kaldırdıkları sırada HDP’li kadınlara, ellerinde bayraklar olan 50 kişilik grup “Burası Türkiye, ya sev ya terk et. Kürtler   dışarı,” sloganları atarak saldırı girişiminde bulundu.

Isparta’da HDP’nin seçim bürosuna taşlı saldırı düzenlendi, büroda maddi hasar meydana geldi.

Mersin’de HDP’nin seçim irtibat bürosuna kimliği belirsiz bir kişi tarafından düzenlenen taşlı saldırı sonucu büroda maddi hasar meydana geldi.

9 Mayıs 2015

HDP Bolu il örgütünün seçim çalışmaları kapsamında kentin sokaklarına astığı bayraklar kimliği belirsiz kişiler tarafından toplanarak yakıldı.

Mersin’in Yenişehir ilçesi 45 evler Mahallesi’nde bulunan HDP seçim irtibat bürosuna gece saldırı düzenlendi. Saldırıda büronun camlarını kıran, bayraklarını söken ve kapısına taşa sarılı MHP bayrağı bırakan saldırgan ya da   saldırganlar daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Isparta’nın Gülistan Mahallesi’nde HDP’nin merkez seçim irtibat bürosuna gece yarısı kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Kayseri’de kimliği belirsiz kişilerce Yenidoğan seçim bürosuna saldırıda bulunuldu.

10 Mayıs 2015

Bolu’da bir grup, HDP’li öğrencilerin astığı tüm bayrakları indirip yaktı, ardından   İzzet Baysal caddesi’nde bayrak asan öğrencilere saldırdı.

Sabaha karşı polis öğrencilerin evlerini basarak, HDP il eş başkanı Özgür Günaydın’ın da aralarında bulunduğu en az 12 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Kadıköy Kozyatağı’ında açılışı gündüz yapılan seçim bürosuna akşam saldırı düzenlendi. Aynı yere 4 Mayıs 2015’de de saldırı yapılmıştı.

İstanbul Üsküdar Kuzguncuk’ta seçim standı açan kadınlar bildiri dağıttığı esnada standın etrafını saran bir gurup, “Burada HDP broşürü asamazsınız,” deyip standı dağıtarak kadınları darp etti.

Erzurum’da HDP’liler seçim aracıyla Cumhuriyet caddesinde tur atarken sayıları 400’ü bulan bir gurup saldırdı. Saldırıda 2 kişi yaralandı.

Edirne’de HDP il örgütünün Havsa ilçesinde düzenlediği seçim bürosu açılışından sonra ilçeden seçim otobüsü ile ayrılan partililer, yaklaşık 100 kişilik bir gurubun taşlı ve sopalı saldırısına uğradı. Saldırgan grup daha sonra yeni açılan seçim bürosuna da taşlı saldırıda bulundu.

11 Mayıs 2015

Mersin’in Silifke ilçesinde HDP milletvekili adayı Mahmut Karabulut ve beraberindeki partililer İnönü caddesi üzerinde seçim çalışması yaptığı sırada bir grubun saldırısına maruz kaldı. Saldırıda HDP üyesi Ayhan Karcı gözünden ve boynundan darp edilerek ağır yaralandı.

Antalya’nın Alanya ilçesinde seçim standı açmak için Mahmutlar Mahallesi’ne giden HDP’lileri taşıyan seçim aracı, Alantur Mezarlık Kavşağı’nda plakasız bir araçtan inen 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Aydın’da, Atatürk Kent Meydanı’nda seçim çalışması kapsamında meydana stand açıp broşür dağıtan HDP’liler saldırıya maruz kaldı.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde açılışı yapılan HDP seçim bürosundan ayrılmak üzere olan seçim aracına bir grup tarafından taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda aracın camları kırılırken, maddi hasar oluştu.

12 Mayıs 2015

Antep Üniversitesi’nde HDP için seçim çalışması yapan öğrencilerin açtığı standın karşısına MHP’li öğrenciler de standı açtı, bir süre sonra ise HDP’li öğrencilere saldırı yapıldı. Yaşanan gerginlikten kısa bir süre sonra polis HDP’li öğrencilere biber gazı ve coplarla saldırdı, 4 öğrenci yaralandı, 8 öğrenci gözaltına alındı.

13 Mayıs 2015

Bartın HDP il örgütüne, binanın önünde polis beklemesine rağmen saldırı düzenlendi. Saldırıda merkez tahrip edildi, binaya taş atıldı, “sana termik santral yaptırmayacağız” pankartı indirildi.

14 Mayıs 2015

Kırşehir’de HDP eş genel başkan Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla düzenlenen mitingde Demirtaş’ın konuşmasının ardından sahneden inerek alanı terk etmesi sonrası güvenlik önlemi alan polislerin alandan çekilmesi sonucu bir grup HDP’lilere saldırdı, bir kişi yaralandı.

HDP’nin Kadıköy Kozyatağı seçim bürosu, 4 ve 10 Mayıs 2015 tarihli saldırıların ardından, akşam saatlerinde üçüncü kez saldırıya uğradı. Pompalı tüfekle düzenlenen saldırıda bir HDP’li yaralandı. Saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

HDP’lilerin Çanakkale Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda açtığı standa bir grup taşlı ve bıçaklı saldırıda bulundu. Grubun yanı sıra polisler de HDP’lilere saldırarak en az 6 kişiyi gözaltına alır.

15 Mayıs 2015

İstanbul Sultangazi’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sultangazi hükümet konağı önünde yapılacak açılış töreninin çağrı bildirilerini dağıtan belediye işçileriyle tartışan iki HDP’li çevredeki silahlı kişiler tarafından vuruldu.

Antalya’nın Gazipaşa ilçe merkezinde stand açan HDP’liler, yaklaşık 50 kişiden oluşan bir grubun saldırısına uğradı. Üç kişinin yaralandığı saldırıda, HDP Antalya milletvekili adayı Aysel İbili ile HDP Alanya eş başkanı İsmail İşli de darp edildi.

18 Mayıs 2015

HDP’nin Mersin ve Adana’daki seçim bürolarına, sabah saat 10:00 sıralarında peşpeşe bombalı saldırı düzenlendi. Adana’da üç kişi yaralandı. HDP yönetimi, saldırılardan, mitinglerinde partiyi “terör örgütünün uzantısı” olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümeti sorumlu tuttu.

5 Haziran 2015

Diyarbakır’da, HDP’nin İstasyon Meydanı’nda düzenlenen HDP mitinginde meydana gelen patlamada 4 kişi öldü, 100’den fazla kişinin yaralandı.

20 Temmuz 2015

Urfa’nın Suruç ilçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. İçişleri bakanlığı patlamada 34 kişi öldüğünü, yaralı sayısının ise 40 olduğu açıklandı.

 

Ayrıca olayda “güvenlik zafiyeti” olduğunu düşünmüyorum. Coğrafyamızdaki muhalefete yönelik bir saldırıdır bu. Amaç muhalif kesimleri sindirmek, haddini bildirmektir.

Bir kere daha hatırlatmakta yarar var: Patlamanın olduğu yer: Ankara Adliyesi’ne 1 kilometre, Emniyete 1 kilometre, MİT’e 3 kilometre, HSYK’ya 1.5 kilometre uzaklıktaydı; Gençlik parkının önü, Opera’nın dibi, TCDD Genel Müdürlüğü’nün önüydü ve Cumhurbaşkanlığı senfoni orkestrasına 500 metre, Subay ordu evine 300 metre, Astsubay ordu evine 800, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne 200 metre, tüm askeri törenlerinin yapıldığı AKİLOMETRE alanına 500 metre uzaklıkta!

Sen MİT olacaksın, İçişleri Bakanlığı olacaksın bunları bilmeyeceksin öyle mi? Hadi canım sende!

Saldırıyı doğru okumalıyız. Cinayeti iyi okumalıyız. Bu devletin ve onun iktidarının neyi hedeflediğini doğru okunmalı…

Bombalar patlar patlamaz yaralıların ve topluluğun üstüne biber gazı sıkılması da kazara olmamıştır. Ölü sayısını arttırmak ve izdihamı arttırmak için kasıtlı olarak yapılmıştır.

Çevik kuvvetin her zamanki yerlerinde değil bombanın patladığı noktaya göre kaçış güzergâhlarına konumlanmış olması da rastlantı değildir.

Özetle muhalefete “Haddinizi bilin, biat edin!” mesajı verilmişti.

Kolay mı? -En az- yüzde 70’in tınlamadığı ve yine en az yüzde 60’ının ölenleri “terörist”/ Alevî/ Kürt olarak gördüğü katliamdı bu ve hatta Konya’da katliamda öl(dürül)enler yuhalandı! Hatta, hatta yas ilanına bile kızanlar, itiraz edenler oldu![8]

Kimse inkâra kalkışmasın: Dünyanın lağımı oldu coğrafyamız; ne tür pislik arasan en fazla 100 metre öte(miz)de.

Makelenin devamı için

 



Bu yazı 2744 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI