Zonguldak'ta maden ocağında göçük, iki işçiyi yitirdik
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel maden ocağındaki göçükte mahsur kalan 3 işçiden biri kurtarıldı, 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Gelik beldesinde özel şirketin işlettiği maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi, işçilerden 3'ü mahsur kaldı.
16/02/2026 15:40 | Son Güncelleme : 21/02/2026 01:39 | Okunma Sayısı : 26 | Super Admin
Zonguldak'ta maden ocağında göçük, iki işçiyi yitirdik
![]() |
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel maden ocağındaki göçükte mahsur kalan 3 işçiden biri kurtarıldı, 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Gelik beldesinde özel şirketin işlettiği maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi, işçilerden 3'ü mahsur kaldı.
Çalışma arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye AFAD, TTK Tahlisiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgedeki maden ocaklarında çalışan işçiler de olay yerine gelerek kurtarma ekiplerine destek verdi.
Kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler, işçilerden İsmet Kabuk’u (31) yaralı olarak bulunduğu yerden çıkardı. Sedyeyle ambulansa taşınan Kabuk, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ekiplerin 7 saat süren çalışmaları sonucu işçilerden Veysel Oruçoğlu’nun (46) cansız bedenine ulaşıldı. Göçükte mahsur kalan işçi Ziya Kiret'in (60) cansız bedeni ise yaklaşık 9 saat sonra maden ocağından çıkarıldı. İşçilerin cenazeleri, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna götürüldü.
Olay Yerinden
![]() |
Öte yandan, olay yerine gelen Vali Osman Hacıbektaşoğlu, madencilerin aileleriyle görüştü, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
“Soruşturma”
Olay yerinden ilk görüntüler ise şöyle: Geçen hafta Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek, konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yayımladı. Gürlek, 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. Gürlek şunları kaydetti:
"Zonguldak ilimizin Kilimli ilçesinde faaliyet gösteren bir maden ocağında meydana gelen göçük sebebiyle Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır.
Olay ile ilgili iki Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup teknik incelemeleri yürütmek üzere maden mühendislerinden oluşan bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle titizlikle devam etmektedir.
Göçükten sağ olarak kurtarılan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Enkaz altında bulunan iki işçimize ulaşmak için arama-kurtarma ekipleri koordineli ve yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir."
Bunlar da ilginizi çekebilir
İş cinayetleri devam ediyor
İş kazaları savaş gibi sonuçlar doğurmasına karşın, patronlar ve hükümet iş güvenliği önlemlerini ısrarla almıyor; işçiler ölmeye ve sakat kalmaya devam ediyorlar. Geçen baharda, özellikle mevsimlik işlerin başlamasıyla işçi ölümleri tırmanışa geçmişti. Her ay 100’den fazla işçi iş cinayetlerinde katledildi.
12 saat önceKomisyon raporu çözüm için yeterli mi?
Ruşen Çakır, uzman konukları Edgar Şar, Özgecan Özgenç, Vahap Coşkun, Burak Bilgehan Özpek ve Alişer Delek ile hastalıklarının siyasi, hukuki ve toplumsal boyutlarını değerlendiriyor. Komisyon raporlarında yer alan maddeler, muhalefetin şerhleri, AİHM ve AYM kararlarının uygulanmaması, kayyum tartışmaları, KHK mağduriyetleri ve yeni çözüm süreci olasılıkları ekranda yatırılıyor. 🔴 Kürt meselesinde demokratik çözüm mümkün mü?
1 gün önce'Süreç' raporu- Perde arkasında neler yaşandı?/ Kulis
🔴 Meclis komisyonunda oy çokluğuyla kabul edilen 'süreç raporu' nasıl yazıldı? 🔴 Perde gerisinde neler konuşuldu, hangi partide nasıl tavır aldı? 🔴 Ana muhalefet partisi CHP'yi yeni dönemde neler bekliyor? 🔴 Gazeteciler Nergis Demirkaya ve Barış Avşar, Kulis'te değerlendiriyor…
1 gün önce



Yargıtay'da kaybolan dosya ile Gürsel Tekin'in alakası var?