Bugun...



2015'in ilk altı ayında 794 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

2015'in ilk altı ayında 794 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Kapitalist sistem, kâr daha çok kâr elde edebilmek için iş güvenliği, işçi sağlığı gibi temel insan haklarını yok sayıyor. Sorumluluklarını yerine getirmiyor bunun sonunca da emekçiler canlarını yitiriyor. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Haziran ayı "İş Cinayetleri Raporu"nu açıkladı. İSİG'in yazılı, görsel, dijital basında çıkan haberler, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgilerin yanı sıra işçi ve işçi

facebook-paylas
Güncelleme: 04-07-2015 17:13:19 Tarih: 04-07-2015 15:59

2015'in ilk altı ayında 794 işçinin iş cinayetlerinde   yaşamını yitirdi.

2015'in ilk altı ayında 794 işçinin iş cinayetlerinde

yaşamını yitirdi.

 

Kapitalist sistem,  kâr daha çok kâr elde edebilmek için iş güvenliği, işçi sağlığı gibi temel insan haklarını yok sayıyor. Sorumluluklarını yerine getirmiyor bunun sonunca da emekçiler canlarını yitiriyor.  İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), Haziran ayı "İş Cinayetleri Raporu"nu açıkladı. İSİG'in yazılı, görsel, dijital basında çıkan haberler, emek-meslek örgütlerinden gelen bilgilerin yanı sıra işçi ve işçi yakınlarının bildirimleri ışığında tespit edilen verilerle hazırladığı rapora göre, Haziran ayında en az 147 işçi iş cinayetlerine kurban gitti.

 

2015'in ilk altı ayında ise en az 794 işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi.

 

Haziran ayında işçilerin en çok trafik/servis kazaları, düşme, ezilme/göçük gibi nedenlerden dolayı hayatının kaybettiği ifade edilen raporda, haziran ayındaki iş cinayetlerinde 6 kadın ve 141 erkek işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen göçmenlerin ucuz işçiliğin önemli bir kaynağı haline geldiğine de dikkat çekilen raporda, geçtiğimiz ay 3 Suriyeli göçmen işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yine rapora göre, Ocak ayında 128, Şubat ayında 85, Mart ayında 139, Nisan ayında 133, Mayıs ayında 161, Haziran ayında ise 8'i çocuk 147 işçi yaşamını yitirdi.

 




Bu haber 819 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI