Bugun...



Adalet Yürüyüşü'ne sol,Sosyalist Partilerin Bakışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve 9 Temmuz'da Maltepe'de tamamlanması planlanan 'Adalet Yürüyüşü'nün 17'nci günü geride kaldı. Binlerce insanın katıldığı ve farklı kesimlerin de gün gün simgesel olarak katılarak destek verdiği yürüyüşe siyasi çevrelerden de farklı tepkiler geliyor.

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2017 17:52

Adalet Yürüyüşü'ne  sol,Sosyalist Partilerin Bakışı

Adalet Yürüyüşü'ne  Sol,Sosyalist Partilerin Bakışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve 9 Temmuz'da Maltepe'de tamamlanması planlanan 'Adalet Yürüyüşü'nün 17'nci günü geride kaldı.

Binlerce insanın katıldığı ve farklı kesimlerin de gün gün simgesel olarak katılarak destek verdiği yürüyüşe siyasi çevrelerden de farklı tepkiler geliyor.

AKP ve MHP yürüyüşe başından beri tepki gösteriyor. Meral Akşener başta olmak üzere MHP Genel Merkezi'ne muhalif birçok isim, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, LDP (Liberal Demokrat Parti), Doğru Yol Partisi (DYP), Merkez Parti, Anavatan Partisi (ANAP), Abdüllatif Şener, Gürcan Dağdaş, Anti-Kapitalist Müslümanlar, kumpas davaların mağduru bazı askerler, AKP kurucularından olan ve daha sonra partiyle yollarını ayıran Fatma Bostan Ünsal, Mazlum-Der eski başkanı Faruk Ünsal ve daha birçok kesimden ise destek geliyor. DİSK, TTB, TMMOB, Birleşik Kamu-İş, ADD, Eğitim-İş, ÇYDD, Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri gibi kitle örgütleri ve sendikalar da yürüyüşe katılarak destek veriyor.

Sol partiler ise yürüyüşü büyük oranda destekliyor. ÖDP, EMEP, HTKP, TSİP, Dev Parti, HDP, 1920 TKP, EHP, TBP gibi birçok parti yürüyüşü desteklerken, TKP, TİKP ve TKH uyarı ve eleştirilerin de yer aldığı açıklamalar yapıyor. Vatan Partisi ve HKP ise Kılıçdaroğlu'nun politikalarını ve yürüyüşü sert bir dille eleştiriyor.
İşte o tablo:

DESTEKLEYENLER

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri de yürüyüşe katılarak destek verdi. Yürütme Kurulu üyeleri, “Yürüyüş Gezi’nin ve Hayır’ın devamıdır. Maltepe son değil, başlangıç olmalı” dedi.

 

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, yaptığı açıklamada şunları belirtti: 
"Sonuçta adalet talebi toplumun tüm kesimlerinin talebi. Esas olarak yoksul, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin bir talebi. Biz de onların sözcüsü olan bir hareket olarak onların adalet talebi ile bu alandayız."

Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş, "Sonuçta adalet talebi toplumun tüm kesimlerinin talebi. Esas olarak yoksul, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin bir talebi. Biz de onların sözcüsü olan bir hareket olarak onların adalet talebi ile bu alandayız" ifadelerini kullandı.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan ve MYK Üyesi Levent Tüzel de yürüyüşe katılan isimlerden. Selam Gürkan, “Adalet ve demokrasi talebi işçi sınıfının, emek güçlerinin ortak talebi. Bu talepleri sahiplenmek için buradayız" açıklamasında bulunmuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adalet Yürüyüşü’ne Kandıra Cezaevi önünden Ahmet Türk, Mithat Sancar, Celal Doğan gibi isimlerden oluşturulacak bir heyetle simgesel katılım sağlarken, yürüyüş sonunda İstanbul’da düzenlenecek büyük mitinge ise kitlesel olarak katılma kararı aldı.

Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) ve Devrimci Halk Partisi (Dev Parti) de başından beri Adalet yürüyüşünü destekleyen ve katılan partilerden.

Toplumcu Kurtuluş Partisi (1920 TKP) "Adalet yürüyüşüne ve adalet nöbetlerine katılıyoruz" başlıklı bir açıklama yaparak; "Emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı bağımsız bütün vatan için, ortaçağ özlemcilerine karşı laik demokratik cumhuriyet için, vurgunculuğa karşı toplumcu cumhuriyet için, adalet istiyoruz.

Bağımsız, demokratik, laik sosyal hukuk cumhuriyeti için adalet istiyoruz. Haydi vatan cumhuriyet emek için adalet yürüyüşüne, adalet nöbetine! Vatan cumhuriyet emek için adalet!" dedi.

Türkiye Birlik Partisi (TBP) Genel Başkanı Hüseyin Ekici, yürüyüşü ilk destekleyenlerden oldu. Ekici, "15 Temmuz'da Cumhuriyetimize ve Demokrasimize sahip çıkmak için ne yapılması gerekiyorsa onu yaptık. 20 Temmuzdan sonra demokrasimiz üzerine konulan baskıyı kaldırmak için de ne gerekiyorsa onu yapacağımızdan hiç kimse kuşku duymamalıdır. Mevzu vatansa gerisi teferruattır. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Demokrasi yürüyüşünü destekliyor, bu yürüyüşe iştirak ediyoruz" dedi.

Yürüyüşe katılan Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Sibel Uzun, Farklı kesimlerden pek çok insanın yürüyüşe katıldığını dile getirerek; “Milyonların adaleti mutlak bir başarı sağlayacak” dedi.




Kaynak: Oda TV

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1153 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI