Bugun...



HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Kürt halkının evlerini yıkabilirsiniz ama onurunu asla!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van’da ki bayram ziyaretlerini sürdürüyor. Sabah ilk olarak DBP Van İl binasını ziyaret ederek İl Yöneticileri ve halkla bayramlaşan Yüksekdağ ardından Çatak, Gevaş ve Gürpınar İlçelerine giderek halkın bayramını kutladı.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2016 15:26

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ:    Kürt halkının evlerini yıkabilirsiniz ama onurunu asla!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ:

 

Kürt halkının evlerini yıkabilirsiniz ama onurunu asla!

 

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Van’da ki bayram ziyaretlerini sürdürüyor. Sabah ilk olarak DBP Van İl binasını ziyaret ederek İl Yöneticileri ve halkla bayramlaşan Yüksekdağ ardından Çatak, Gevaş ve Gürpınar İlçelerine giderek halkın bayramını kutladı.

 

Bayramın üçüncü gününde Van’ın Gevaş, Çatak ve Gürpınar ilçelerine giden HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, halk ile bayramlaşmaya devam ediyor. HDP Van Milletvekili Nadir yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan ve yönetimi, DBP il ve ilçe yöneticileri, ilçe belediye eş başkanları, KJA aktivistleri ile yapılan bayram ziyaretinde Yüksekdağ ve beraberindeki heyet yoğun ilgi ile karşılandı.

 

İlk olarak Gevaş’a giden Yüksekdağ ve beraberindekiler, halk ile bayramlaşmanın ardından Gevaş çarşı merkezinde bulunan Semaver çay bahçesine geçti. Burada kısa bir konuşma yapan Yüksekdağ, bu topraklarda huzurlu bayramların yaşanacağı günlerin yakın olduğunu dile getirdi.

 

Bayramların kötü durumları düzeltilmek için önemli bir yol olduğuna vurgu yapan Yüksekdağ, "Ama AKP hükümeti nezdinde bayram yoktur. Oysa ki bayramlar barış ve dayanışma için fırsattır. İnsanlar AKP ve siyaseti yüzünden bayramlaşamama durumuna geldiler. Evlerimize bu matemi koyanlar bilsinler; biz bayramın ruhunu taşıyarak barışta ısrar etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

'SAVAŞ SEVDALILARI!'

 

Yüksekdağ konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çocukları anasız babasız, anneleri babaları da evlatsız bıraktılar. Bizler bu direniş ve içimizdeki yangın ile mücadeleye devam edeceğiz. Direniş kentleri olan Cizre Silopi, Gever, Nusaybin, Sur ve Lice savaş sevdalıları tarafından yakıldı, yıkıldı. Kürt halkının evlerini yıkabilirsiniz; yerinden edebilirsiniz, ama onurunu yıkıp yerinden edemezsiniz."

 

Gevaş’tan sonra Çatak’a giden Yüksekdağ,  DBP binası önünde halk ile bayramlaşmanın ardından çarşı merkezinde bulunan esnafı gezdi.

 

Son olarak Gürpınar’a geçen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, burada da halk ile bayramlaştıktan sonra Gürpınar’dan ayrıldı.




Kaynak: ANF

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1269 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI