Bugun...



Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan: Varlık Fonu, müteahhitlerimize ciddi destek verecek

Müteahhitler Birliği Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlık Fonu ile müteahhitleri finanse edeceklerini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2017 15:34

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan:  Varlık Fonu, müteahhitlerimize ciddi destek verecek

Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan:

Varlık Fonu, müteahhitlerimize ciddi destek verecek

"Varlık Fonu,sermaye can suyu olmak amacıyla çıkarıldı”

Kamunun (hepimizin sayılır) neredeyse neyi var neyi yok hepsi Varlık Fonu’na devredildi. Ziraat Bankasından BOTAŞ’a, PTT’den THY’deki kamu hisselerine... Özelleştirmesi gündemde olan Eti Maden’den Çaykur’a...
Hepsi ama hepsi Fona aktarıldı.

“Söz konusu fonun halka yansımasını nasıl olacağını iktisatçı-yazar Mustafa Sönmez, Evrensel’e değerlendirdi. Sönmez, sıkışan Türkiye ekonomisi içerisinde  fonun sermaye can suyu olmak amacıyla çıkarıldı”

Müteahhitler Birliği Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Varlık Fonu ile müteahhitleri finanse edeceklerini söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasının bir kısmı şu şekilde: "Milletimize, iş adamlarımıza, müteahhitlerimize inanıyor, güveniyoruz. 15 Temmuz bir daha göstermiştir ki; öldürmeyen her darbe güçlendirir. Türkiye göğüslediği saldırılardan, darbelerden güçlenerek çıkmayı başarmış bir ülkedir. Aynı durum sizler için de geçerlidir. Bu hassas süreci azimle, dikkatle aşarsanız bir anda karşınıza çok daha büyük fırsatların çıktığını göreceksiniz. Devlet olarak sizlere destek olmak için yeni imkanlar getiriyoruz. Büyük ihalelerdeki teminat sorununu çözeceğine inandığım yeni bir kurumu devreye soktuk. Türkiye Varlık Fonu, müteahhitlerimizin projelerine de ciddi bir destek verecektir. Böyle bir adımın atılmış olması, yolumuzu, yolculuğumuzu daha da güçlendirecektir. Yeni ve cazip bir imkan olarak, kamu-özel işbirliği konusundaki tecrübelerimizi diğer ülkelere de yaymamız gerekiyor. Bu yöntem, ulaştırma, sağlık, haberleşme gibi alanlarda da sizi bir adım öteye taşıyacaktır. Son dönemde, terörle, darbeyle, özellikle de kaos denemeleriyle dize getiremedikleri Türkiye'yi ekonomiyle vurmaya çalıştıklarını görüyoruz. Türkiye'nin ekonomik anlamda ciddi hiçbir sorunu yoktur. Dedikoduya falan gerek yok. Açıkçası, küresel ve bölgesel krizler bir anda ortaya çıkmadıkları gibi, öyle bıçakla kesilir gibi de ortadan kaybolmazlar. Bunun için de kendi çözümlerimizi üretmemiz, kendi yollarımızı açmamız gerekiyor. Türkiye Varlık Fonu gibi araçlar, işte bu amaçla hayata geçirildi. Bizim stratejimiz geri çekilme ve içe kapanma değil. Tam tersine ileriye atılma, daha cesur davranmaktır.




Kaynak: Evrensel gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 844 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI