Bugun...



‘dokunulmazlıklar’ la ilgili

‘dokunulmazlıklar’ la ilgili “Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapsede atarlar ama…”

facebook-paylas
Tarih: 17-04-2016 19:00

‘dokunulmazlıklar’ la ilgili

‘dokunulmazlıklar’ la ilgili

“Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapsede atarlar ama…”

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili “Parlamentoya darbe yapıyorlar” yorumunu yaparak, “Bizi hapse atmazlar demiyorum, evet atarlar. Ama siz rahat olun bunları yaptıklarında bedelini misliyle öderler” diye konuştu.

HDP Manisa il örgütüün olağanüstü kongresinde konuşan Yüksekdağ, dokunulmazlık oylamasını ‘rezalet’ diye niteleyerek, “Düşüncelerimizden dolayı Meclis’ten atmakla tehdit ediyorlar. Cevabımız nettir. Birinci sözümüz‘Riyakarsınız, sahtekarsınız ve ikiyüzlüsünüz.’ İkinci sözümü şu:‘Sizin fikirlerinize, kimliğinize darbe yapıldığında şapkanızı alıp kaçar gidersiniz ama bizden bunu beklemeyin diye konuştu.

HDP’li Kürkçü ‘kararlı’: Halkın bize verdiği mazbataları Erdoğan’a yırttırmayacağız

HDP’li Kürkçü ‘kararlı’: Halkın bize verdiği mazbataları Erdoğan’a yırttırmayacağız

 

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Hitler ve Mussolini benzetmesi yaparak “Asla ve asla halkın bize verdiği mazbataları Erdoğan’a yırttırmayacağız” diye konuştu.

 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 3’üncü Genel Meclisi’nde söz alan Kürkçü, Erdoğan’ı Hitler ve Mussolini’ye benzetti:“Diktatörlüğün daha az dolaylı bir yoldan gerçekleşebilmesi için HDP’nin iskemlelerinin boşaltılmasına ihtiyacı vardır Sarayın. Bu aslında Hitler’in ya da Mussolini’nin iktidara yürüyüşünün aynısıdır.”

Erdoğan’ın parlamentoyu dağıtmaya çalıştığını söyleyen Kürkçü,“Sarayın başkanlık dayatmasına ve toplumun demokratik taleplerinin karşılaştığı bir dönemdeyiz” dedi.

CHP seçmeni ‘dokunulmazlık’ için ne diyor?

Yapılan son anket CHP tabanının dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduğunu gösteriyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti’nin dokunulmazlıklarla ilgili teklifine “evet” diyeceklerini açıklaması, hem matematiksel hesapları karıştırdı hem de kulisleri hareketlendirdi.

Milletvekillerinden Eren Erdem, Sezgin Tanrıkulu, Fikri Sağlar ve İlhan Cihaner dokunulmazlıkların kaldırılmasına “hayır” diyeceklerini şimdiden açıkladı.

Kulislerde CHP milletvekillerinin önemli bir kısmının Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından rahatsız olduğu konuşulurken, yapılan son anket CHP tabanının da dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduğunu gösteriyor.

‘Darbeniz karşısında asla ve asla kaçmayacağız’

AKP’nin verdiği barış sözünü tutmadığını belirten Yüksekdağ boyun eğmeyeceklerini söyledi: “Bizim duruşumuz, meşruiyetimiz sizlerden aldığımız gücümüz, yüreğimiz onların bu ahlaksız siyasi saldırılarını emin olun ters düz edip, saldıranların başına geçirecektir. Meşruiyetimize inanıyoruz, temsil ettiğimiz güce güveniyoruz.”

‘Bedelini misli ile öderler’

Yüksekdağ, dokunulmazlıkların kaldırılması için ‘evet’ oyu vereceklerini açıklayan AKP, CHP ve MHP’yi de eleştirdi:“Dokunulmazlıklarımızı kaldırmazlar demiyorum, kaldırırlar. Bizi hapse atmazlar demiyorum, evet atarlar. Ama siz rahat olun bunları yaptıklarında bedelini misliyle öderler




Kaynak: Ajanslar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 567 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI