Bugun...



Sincar Dağı ve Karakoç’a TSK düzenlenen hava harekatı ve Tepkiler

DTK, TJA, HDP ve DBP ortak açıklamayla TSK’nin Rojava ve Şengal’e dönük saldırısını kınarke

facebook-paylas
Güncelleme: 26-04-2017 04:11:15 Tarih: 25-04-2017 20:19

Sincar Dağı ve Karakoç’a TSK  düzenlenen hava harekatı ve Tepkiler

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven:

Kobanê gibi direnme süreci bizi bekliyor

Sincar Dağı ve Karakoç’a TSK  düzenlenen hava harekatı

 

Türk Silahlı Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatında, Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesinde 40, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok'ta da 30 civarında insan öldürüldü

 

 DTK, TJA, HDP ve DBP ortak açıklamayla TSK’nin Rojava ve Şengal’e dönük saldırısını kınarken, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “Nasıl ki Kobanê için tek yürek olup direndiysek, sınır hatlarında aylarca beklediysek şimdi de aynı süreç bizi bekliyor. Bugünden öte herkes planlamasını yapsın, alanlara çıksın. Alanlar halklara helaldir” çağrısında bulundu. 

 

Irak Başbakanı, saldırıyı kınadıklarını açıkladı

 

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şengal saldırısının hiçbir gerekçesi olmadığını ifade etti. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Bağdat’ta Başbakanlık Sarayı'nda haftalık basın toplantısı düzenledi. İbadi, TSK'nın saldırısını Bakanlar Kurulu olarak kınadıklarını ifade ederek, "Türkiye, Irak'ın içerisindeki Sincar bölgesini bombaladı. Burada Iraklı 5 Peşmerge hayatını kaybetti ve 7 Peşmerge de yaralandı. Türkiye’yi aynı saldırıyı yapmasın diye uyarıyoruz. Irak'ın derinliğini hedef alan bu saldırının hiçbir gerekçesi yoktur" dedi

ABD askerleri TSK'nın bombaladığı noktada

ABD'li askerler, YPG'li yetkililerle birlikte TSK'nın bombaladığı Karaçok Dağı'nda inceleme yaptı. Pentagon'dan da TSK'nın hava harekatına ilişkin açıklama geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak- Suriye sınır geçiş hattında bulunan Şengal Dağı ile Suriye’nin kuzey doğusunda bulunan Derik ilçesi yakınlarındaki Karaçok Dağı’na düzenlediği hava harekatının ardından ABD’li askerler bölgeye gitti.

 

YPG’li yetkililerle birlikte TSK’nın bombaladığı Karaçok Dağı’na giden ABD’li askerler vurulan yerleri inceledi.

PENTAGON’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Türkiye’nin Irak’ın Şengal bölgesine, Suriye’nin ise kuzeyine hava harekatı düzenlemesinin ardından ABD Savunma Bakanlığı, her iki bölgede de gerilimin düşürülmesi amacıyla görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

 

NRT’ye konuşan Pentagon’un basın dairesinden bir yetkili “Olaydan haberimiz var, gelişmeleri takip ediyoruz. Irak’ta Sincar ve Suriye’de Derik’te gerilimi azaltmak için temaslarda bulunuyoruz” dedi.

YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl, TSK'nın bombardımanında 20 savaşçılarının öldüğünü açıkladı.

YPG Sözcüsü Rêdûr Xelîl, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Karaçok (Qereçox) Dağı’na düzenlediği hava harekatında 20 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini söyledi.

 

Twitter hesabından açıklama yapan Rêdûr Xelîl, bombardımanın YPG Karaçok Merkezi’ni hedef aldığını belirtirken 3’ü ağır 18 savaşçılarının da yaralandığını duyurdu.

 

YPG Sözcüsü, sivillere ait evlerde maddi hasarın meydana geldiğini kaydetti




Kaynak: dihaber

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 957 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI