Bugun...



Kayseri’deki bombalı saldırıya karşı tepkiler...

'Şiddeti amasız,fakatsız kınıyoruz,' Kayseri’deki bombalı saldırıya karşı HDP,EMEP,ÖDP,Haziran hareketi,chp...açıklamalrda bulunarak 'şiddetle' kınandı

facebook-paylas
Tarih: 17-12-2016 18:54

Kayseri’deki bombalı saldırıya karşı tepkiler...

Kayseri’deki bombalı saldırıya karşı tepkiler...

 

HDP:

Şiddet girdabı tüm toplumu felakete sürüklüyor

HDP, Kayseri’deki bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

HDP, Kayseri'deki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada  Türkiye’nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyulduğu belirtildi.

 

EMEP'ten Kayseri açıklaması: Bir kez daha, yeter!

Kayseri'de 13 askerin hayatını kaybettiği, 48 askerin yaralandığı bombalı saldırıya dair açıklama yapan Emek Partisi, 'Bir kez daha, yeter!' dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, Kayseri'de 13 askerin hayatını kaybettiği, 48 askerin yaralandığı bombalı saldırıya dair açıklama yaptı.

EMEP'in açıklaması şöyle:

"Bugüne de bombalı saldırı ve ölüm haberi ile uyandık. Terör saldırısını gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, yakınlarını yitirenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Türkiye her gün, her saat “nereden, ne zaman, nasıl bir ölüm haberi alacağız?” kaygısıyla yaşanan bir ülke durumuna getirildi. Ortadoğu’daki Osmanlıcı hayallere ulaşmak için girilen yolda, çarpılan duvarın ve işbirliği içinde olunan çevrelere sunulan olanakların geri tepmesinin sonuçlarını yaşıyoruz. Aynı zamanda içeride ve dışarıda sürdürülmekte inat edilen savaşçı politikaların sonuçlarını. Ne yazık ki tümünün acısını yaşayan da bedelini ödeyen de halklar.

Tek adam iktidarına giden yolda anayasa değişikliğinin tartışıldığı bugünlerde arka arkaya patlatılan bombalar toplumda kaygı, korku ve kaos yaratırken; emekçilerin yaşamakta olduğu tüm demokratik sorunlar için söz söylemesinin, yan yana gelmesinin olanaklarını zorlaştırmaktadır.

Yaratılmak istenen kaos ve korku ortamına teslim olmayacak, savaşın ve baskının yaşanmadığı bir ülke ve Ortadoğu mücadelesine devam edeceğiz."

 

ÖDP'den Kayseri'deki saldırıya ilişkin açıklama

​Kayseri'de sabah saatlerinde yaşanan 13 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nden (ÖDP) açıklama geldi. ÖDP Başkanlar Kurulu imzası ile yayınlanan açıklamada 'Bu saldırı etnik ayrışmayı derinleştiren, kardeşliğimizi vuran bir saldırıdır. Ülkeyi yöneten AKP iktidarı başta olmak üzere herkes sorumlu davranmalı, etnik bir boğazlaşmayı derinleştirecek adımlardan uzak durulmalıdır.' ifadelerine yer verildi.
 
ÖDP'den yapılan açıklama şu şekilde:
 
#Kayseri
 
Söz Bitti Ama Ölüm Bitmedi !
 
Vurulan Memlekettir ! Vurulan Kardeşliğimizdir!
 
Kayseri’de gerçekleşen saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz, hayatını kaybeden insanlarımızın ailelerine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
 
Söylenmesi gereken çok şey söylendi! Yeter çağrısı her ölümün ardından defalarca yapıldı! Söz de bitti ama ölüm bitmedi. Yoksul, emekçi halk çocukları bombalarla, silahlarla ölmeye devam ediyor.
 
Ancak bugün bir başka şeyle karşı karşıyayız. Ülke, bombaların, silahların, intikam kavgasının içinde adım adım etnik bir boğazlaşmaya doğru sürükleniyor. Her saldırı etnik karşıtlığı körüklüyor. Her saldırı ülkemizi emperyalist merkezlerin tezgahında gelişen Ortadoğu’nun etnik ve mezhepsel çatışma dalgasına daha fazla yaklaştırıyor.
 
Bu saldırı etnik ayrışmayı derinleştiren, kardeşliğimizi vuran bir saldırıdır. Ülkeyi yöneten AKP iktidarı başta olmak üzere herkes sorumlu davranmalı, etnik bir boğazlaşmayı derinleştirecek adımlardan uzak durulmalıdır.
 
Büyük acılar içinde bırakılan memleketimizin geleceğine, kardeşliğimize, bir arada yaşama irademize sıkı sıkı tutunmanın zamanıdır. Bu zor günlerde tüm gücümüzle bunun için mücadele edelim.
 
Başkanlar Kurulu
 

HAZİRAN'dan Kayseri'deki saldırıya ilişkin açıklama

 

Yaşamak, yaşatmak İstiyoruz

Kayseri'de sabah saatlerinde yaşanan 14 askerin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası Birleşik Haziran Hareketi'nden açıklama geldi. HAZİRAN'ın yaptığı açıklamada 'Ölümleri kutsayan, korkuyu ve gelecek belirsizliğini çoğaltan, daha fazla şiddetin, daha fazla baskının, özgürlüklerin daha çok kısıtlanmasının önünü açan kör şiddeti ve bu katliamları gerçekleştirenleri lanetliyoruz.' denildi.

HAZİRAN'ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

Kayseri’de gerçekleştirilen saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Ülke devasa bir mezarlığa ve devasa bir hapishaneye dönüşmüş durumda.

Karşılıklı olarak ölümün ve şehitliğin kutsandığı bir ortamda barışın, birlikte yaşamın sesi duyulmaz hale geliyor.

Memleketin toprakları kanla ve gözyaşıyla yıkanıyor!

Siyasetin konusu olan Kürt sorununun intikamcı bir söylem eşliğinde bombalarla, katliamlarla, tutuklamalarla ve güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceğini görüyoruz. Kürt sorununun çözümünde demokratik diyalog kanalları kapatıldıkça meydan şiddetten ve kandan beslenenlere kalıyor.

Milliyetçi duyguların, nutukların toplumu tutsak aldığı sıradan faşizm, savaş ve kaos ortamında yeni mevziler kazanıyor.

Kör şiddet, intihar saldırıları, linç girişimleri kaos ortamını daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor; iç savaşın yolunu kanla, kinle döşeyen, yakan, yıkan bir çizgiye çekiyor. İktidardakiler korumalarla, zırhlı araçlarla güvenlikli yaşamlarına ve hamasete devam ederken, insanlarımız yolda işte okulda durakta “bomba patlar mı?” diye korku ve endişe içinde yaşıyor.

Ölümleri kutsayan, korkuyu ve gelecek belirsizliğini çoğaltan, daha fazla şiddetin, daha fazla baskının, özgürlüklerin daha çok kısıtlanmasının önünü açan kör şiddeti ve bu katliamları gerçekleştirenleri lanetliyoruz.

Çünkü nefes alamıyoruz!

Herkesin sözünü özgürce söyleyebildiği bir ülkede, kardeşçe eşitçe yaşamak istiyoruz.

Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz!

Birleşik HAZİRAN Hareketi

 

Kılıçdaroğlu:

 

Terörün ekmeğine kimse yağ sürmemeli

 

​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de 13 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya dair açıklama yaptı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Komando Tugay Komutanlığı'ndan izne çıkan er ve erbaşları taşıyan araca yapılan ve 13 askerin yaşamını yitirdiği bombalı araç saldırısıyla ilgili CHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı.

 

CHP Parti Meclisi (PM) ve TBMM Grubu'nun basına kapalı gerçekleştirilecek toplantısı öncesinde konuşan Kılıçdaroğlu, "Kayseri'de yaşanan olay, son derece acı, atlatılması zor bir olay. Sayın Vali'yi, Sayın Başbakan'ı ve Genelkurmay Başkanı'nı aradım. Hem geçmiş olsun dileklerimi hem baş sağlığı dileklerimi ilettim. Olay hakkında bilgi almaya çalıştım. Şundan bütün milletin emin olması lazım. Terör konusunda millet olarak dik ve onurlu durursak, teröre boyun eğmezsek, terörü hep birlikte lanetler, hep birlikte karşı durursak bu olayı aşarız. Teröristler amaçlarına ulaşmak için toplumda yılgınlık yaratmak isterler. Karışıklık yaratmak isterler. Toplumu birbirine düşman etmek isterler. Bu oyuna hiç kimse gelmemeli. Terörün ekmeğine hiç kimse yağ sürmemeli" diye konuştu.

 



Kaynak: Evrensel gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 929 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI