Bugun...



Emekçi kadınlar 1 Mayıs'ta direniş ruhuyla alanlarda ...

İşçi ve emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs için sendikal hareketlerin hazırlıkları devam ederken, emekçi kadınlar da görünmeyen emeklerini alanlarda haykırmaya hazırlanıyor. Amed İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting için hazırlıklarını sürdüren KESK Diyarbakır Kadın Dönem Sözcüsü

facebook-paylas
Tarih: 21-04-2016 14:58

Emekçi kadınlar  1 Mayıs'ta direniş ruhuyla alanlarda ...

Emekçi kadınlar

1 Mayıs'ta direniş ruhuyla alanlarda... 

İşçi ve emekçilerin bayramı olan 1 Mayıs için sendikal hareketlerin hazırlıkları devam ederken, emekçi kadınlar da görünmeyen emeklerini alanlarda haykırmaya hazırlanıyor. Amed İstasyon Meydanı'nda yapılacak miting için hazırlıklarını sürdüren KESK Diyarbakır Kadın Dönem Sözcüsü Fatma Yıldızhan ile DİSK Genel İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Zeynep Demir Akçer, 1 Mayıs'ın kadınlar açısından önemini değerlendirdi.

 

1 Mayıs'ta kadınlar sömürüye karşı alanlar da olacak...

 

DİSK Genel İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Zeynep Demir Akçer, dünyanın her yerinde kadınların direnişin en ön saflarında yerini aldığını belirterek, mücadele ettiklerini söyledi. 1 Mayıs'ın kadınlar açısından önemli bir gün olduğunu ifade eden Akçer, nüfusun yarısını oluşturan kadınların her mücadele gününde olduğu gibi bu yıl da alanlarda olacağını dile getirdi. Akçer,  Sömürüye karşı, üretimde görünmeyen kadın emeğini ve gösterilmek istenilmeyen kadın iradesine karşı mücadelelerini yükselterek 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını kaydetti.

 

1 Mayıs emekçiler için büyük kazanımdır...

 

KESK Diyarbakır Kadın Dönem Sözcüsü Fatma Yıldızhan da, 1 Mayıs'ın büyük bedeller sonucu elde edildiğini anımsatarak, tarihten günümüze emekçilere yapılan sistematik saldırılara dikkat çekti. Yıldızhan, emekçilerin iş hakları ve iş güvencelerini yok etmeye yönelik saldırıların devam ettiğini söyledi. Mevcut sistemin kadını arka planda tutmaya devam ettiğini belirten Yıldızhan, kadınların emek alanında da hiçbir zaman mücadelesi ve direnişinden vazgeçmediğini ve 1 Mayıs'ın kadınlar için çok önemli olduğunu belirtti. "1 Mayıs emekçi kadınlar için direniştir" diyen Yıldızhan, direniş ruhuyla 1 Mayıs'ı karşılayacaklarını kaydetti. Yıldızhan, konuşmasını şöyle devam etti: "Bu 1 Mayıs'ta barış talep edeceğiz. Emek alanındaki ayrımcı politikalara ve kadını ev içine hapseden zihniyetin yok oluşuna, emeğimizin yok sayılmasına karşı alanlarda olacağız. Tüm kadınları bu vesile ile alanlara çağırıyorum."




Kaynak: Ajanslar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1473 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kadın Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI