Bugun...



EMEP Kongresi: Tek adam yönetimine karşı demokrasi için birleşelim

Partisinin “Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim" sloganıyla 8. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Ortadoğu’da barışın teminatı halkların dayanışmasıdır” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 26-11-2017 14:18

EMEP Kongresi:  Tek adam yönetimine karşı demokrasi için birleşelim

EMEP Kongresi:

Tek adam yönetimine karşı demokrasi için birleşelim

 

Partisinin “Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim" sloganıyla 8. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Ortadoğu’da barışın teminatı halkların dayanışmasıdır” dedi. 

Emek Partisi (EMEP) 8. Olağan Büyük Kongresi, "Tek adam, tek parti yönetimine karşı barış ve demokrasi için birleşelim" sloganıyla Ankara'da gerçekleşiyor. Yenimahalle ilçesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen kongreye, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'ün yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisi katıldı. 

 

Türkiye ve bölge kentlerinden yüzlerce delege de kongrede yerini aldı. Salonun çevresine EMEP Gençliği tarafında çok sayıda görevli konumlandırıldı. 

 

Kongre salonuna, "OHAL kaldırılsın, KHK'ler iptal edilsin", "Sermayenin 'fırsat eşitliğine' gericiliğin 'fıtrat' adaletine karşı gerçek eşitlik için kadınlar mücadeleye", "Laik, parasız, bilimsel anadilde eğitim", "İş cinayetlerine son" gibi birçok pankart asıldı. Divan seçimi ve saygı duruşu ile başlayan kongrede, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, konuştu.

 

ORTADOĞU’DA BARIŞIN TEMİNATI HALKLARIN DAYANIŞMASIDIR’ 

 

Gürkan, Ortadoğu'da demokrasi ve barışın bir tek teminatı olduğuna işaret ederek, "Bu da halkların dayanışması ve halkları vereceği demokrasi mücadelesidir. Türkiye emekçileri olarak ülkemizde verdiğimiz demokrasi ve barış mücadelesini Ortadoğu halklarının demokrasi ve barış mücadelesiyle birleştirerek kazanacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. 

 

'KİRLİ PAZARLIKLAR DÜNYAYI KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ'

 

DAİŞ sonrası bölgenin nasıl dizayn edileceğine ilişkin politikalar çerçevesinde yapılan pazarlıkların “kirli” olduğunu ve dünyayı kan gölüne çevirdiğine vurgu yapan Gürkan, yaşanan çatışma ve akan kandan bu devletlerin ve politikalarının sorumlu olduğunun altını çizdi. Gürkan, "Göç yollarına düşen milyonlarca insandan bu devletler sorumludur. Erdoğan AKP'sinin bölgeye dair hesaplarının sorumluluğu vardır. Esad'ı devirme, bölgede güç olma hayalleri, Kürt halkının kazanımlarını kaybettirme isteğiyle bu kanlı paylaşım politikalarının ortağı olmuştur” dedi. 

 

 

Bu politikalar sonucu Türkiye’nin her yerinde katliamların yaşandığını belirten Gürkan, "Ankara Gar Katliamı, Suruç, Diyarbakır, Antep, İstanbul katliamlarında yitirdiğimiz yüzlerce canda sorumluluğu vardır. Ankara Katliamı’nda yitirdiğimiz 102 canımız başta olmak üzere, katliamlarda kaybettiğimiz bütün canları saygıyla anıyoruz” dedi. 

 

'AKP KÜRT HALKININ TALEPLERİNİ EZMEK İÇİN SAVAŞI BAŞLATTI'

 

AKP'nin Kürt halkının demokratik taleplerini ezmek üzere savaşı başlattığına dikkat çeken Gürkan, "Bu savaş kararı, bu ülkeye yıkım ve katliamlar getirmiştir. Cizre, Sur ve Nusaybin'de yaşanan katliamlara hep birlikte tanık olduk. 7 gün sokakta kalan Taybet Ana'nın cenazesi bugün Türkiye siyasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Genzimiz hala o bodrumlarda yanmaktadır. AKP, sadece savaş kararı değil, aynı zamanda siyasi hesaplaşmanın önünü de açmıştır. Bölgede halkın tercihlerini tanımayarak belediye başkanları başta olmak üzere seçilmişleri hapse atmaktan geri durmamıştır. Halkın iradesiyle seçilen belediye başkanlarına verilmeyen bütçeler, bugün kayyumların emrine verilmiştir. Ülkemizde yaşanan bu katliamlardan sorumlu olan AKP hükümetinin savaş kararıdır. Ülke içerisinde demokratik yollardan sorunları çözmek yerine savaş politikasını devreye koymuştur" ifadelerini kullandı. 

AKP’nin halka sunulmayan kaynakları kayyumların emrine sunduğunu söyleyen Gürkan, hükümetin savaşçı, çatışmacı, tekçi politikası karşısında Kürt sorununun eşit haklar temelinde demokratik çözümünün demokrasi mücadelesi için önemli olduğunu vurguladı.   

 

'AKP DÜZENİ İNSANLARI HASTA EDİYOR'

 

AKP'nin savaş kararının 2018 merkezi bütçesine de yansıdığını değinen Gürkan, "Bunca savaşçı politikalarının bir sonucu olarak güvenlik gerekçesiyle hükümet aynı zamanda savaşın bütçesini de yapmaktadır. 2018 bütçesi, savaş ve talanın bütçesi olmuştur. Örtülü ödenekler sınırsız bir şekilde artırılmıştır. Askeri harcamaların bütçede önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Adına kalkınmayı koyan partinin kalkınma politikalarına baktığımızda yoksulu kalkındırmadığı açık ortadadır. Açlık sınırının altında milyonlarca insan yaşamaya mahkum edilmiş durumda. Milyonlarca emekçi borç batağının içerisindedir. AKP hükümetinin yarattığı işsizlik ve yoksulluk insanları öldürüyor. AKP düzeni insanları hasta ediyor" dedi.

 

OHAL uygulamalarına da tepki gösteren Gürkan, "Biliyoruz ki tüm bu uygulamalar faşizme giden yolun taşlarını düzenlemektir" ifadesini kullandı. 

 

Kongre konukların konuşmalarıyla devam ediyor. Konuşmalarının ardından partinin genel merkez yönetim kurulu belirlenecek. Kongrenin tamamlanmasının ardından "Sosyalizm geçmiş değil, gelecek" şiarıyla Ekim Devrimi’nin 100’üncü yılı şenliği yapılacak. 




Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1029 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI