Bugun...



Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastını, eski adı El Nusra olan Fetih el Şam üstlendi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, Fetih el Şam Cephesi (El Kaide'den ayrılmadan önceki adıyla El Nusra Cephesi) üstlendi.

facebook-paylas
Güncelleme: 21-12-2016 19:47:38 Tarih: 21-12-2016 12:17

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastını,  eski adı El Nusra olan Fetih el Şam üstlendi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastını,

eski adı El Nusra olan Fetih el Şam üstlendi

 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 'FETÖ'yü işaret etmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise suikasta ilişkin olarak yaptığı açıklamada “Dün akşam ki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla savunmasız insanlara saldırdılar. O namussuzlarda uçaklar vurmaya kalktılar. Helikopterler vurmaya kalktılar. Ellerindeki silahlarla vurmaya kalktılar.  İşte dün akşam ki kalleşte geldi ülkemizdeki bir yerde Rusya’nın temsilcisini, bize emanet durumunda olan bir insanı sırtından vurdu” diyerek 'FETÖ'yü işaret etmişti. 

El Nusra Türkiye’nin dostu
24.07.2013 15:14(Oda TV)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün yaptığı açıklamada “Suriye’deki bütün oluşumlar, Suriye’deki bütün gruplar, etnik, mezhep bir ayrım gözetmekszin, dini ayrım gözetmeksizin Türkiye’nin dostu.” dedi.

 

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, Fetih el Şam Cephesi (El Kaide'den ayrılmadan önceki adıyla El Nusra Cephesi) üstlendi.

Fetih el Şam, Karlov'a düzenlenen suikastı, internette paylaşılan bir mektup ile üstlendi.

 EL YUM EL SEBA: KARLOV SUİKASTINI FETİH ORDUSU ÜSTLENDİ

Mısır gazetesi El Yum El Seba ise Karlov'a düzenlenen suikastı, Fetih el Şam öncülüğünde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu'nun üstlendiğini yazdı. Haberde, Fetih Ordusu'nun suikastı üstlendiğini açıkladığı bildirinin görüntüsüne de yer verildi.

Sputnik'in iddiasına göre örgüt, Karlov'a düzenlenen suikastı internette paylaşılan bir mektup ile üstlendi.Gazeteci Ahmet Şık'ın da sosyal medya hesabında paylaştığı mektupta şu ifadeler yer aldı:

 

"Dünya Halep’teki yaşananlara sessiz kaldığı, Levant’taki Müslümanlara destek gelmediği için Bozkurtlar Hareketinin (Ülkücü Ocaklar’na bağlı) ve Hizb-ul Islami el Turkistani grubunun katılımı ile Suriye halkının zaferi için Ankaradaki Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un idamını Ceyş-ul Fetih aslanlarından bir aslan Mert Altıntaş üstlenmiştir… Halep’ten ya da diğer bölgelerden çıkmak zorunda kalmamız, halkın öcünü almamıza engel olamayacak. Allah’ın izniyle yakın zamanda Şam, Ankara, Moskova, Bağdat ve tüm İslam topraklarına fatihler olarak döneceğiz"

 




Kaynak: Haber-sitelerinden

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1273 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI