Bugun...



'Rakka kapısında Türk ordusu ve Suriyeli Kürtler karşılaşırsa ne olacak?

Rakka'nın kuzeyindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'Rakka kapısında Türk ordusu ve Suriyeli Kürtler karşılaşırsa ne olacak?' Rus Kommersant gazetesine konuşan Rusya Şarkiyat Enstitüsü araştırma görevlisi Vladimir Sotnikov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rakka açıklamasını değerlendirerek, "Peki yarın Türk ordusu ile Suriyeli Kürtler Rakka kapısında karşılaşırsa o zaman ne olacak?" diye sordu.

facebook-paylas
Tarih: 14-02-2017 23:59

'Rakka kapısında Türk ordusu ve Suriyeli Kürtler karşılaşırsa ne olacak?

'Rakka kapısında Türk ordusu ve Suriyeli Kürtler karşılaşırsa ne olacak?

 

 

Rakka'nın kuzeyindeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG)'Rakka kapısında Türk ordusu ve Suriyeli Kürtler karşılaşırsa ne olacak?'

Rus Kommersant gazetesine konuşan Rusya Şarkiyat Enstitüsü araştırma görevlisi Vladimir Sotnikov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rakka açıklamasını değerlendirerek, "Peki yarın Türk ordusu ile Suriyeli Kürtler Rakka kapısında karşılaşırsa o zaman ne olacak?" diye sordu.

 

Kommersant gazetesi, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Suriye'de terörizmle mücadele eden herkes, eylemlerini Suriye hükümeti ile koordine etmeli" sözlerine atıfta bulunarak, bölgede gelecek operasyonlar için Ankara'nın Rusya ile mutabakat sağlanması gerektiğine işaret etti. Gazeteye göre, aksi durumda ikili ilişkiler zora girebilir.

Gazete aynı zamanda Türk ordusunun Rakka'ya yönelik operasyon için Kürtlerin kontrol ettiği bölge üzerinden hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti. Kommersant'a göre, bu durumda Türk ordusu ve Suriye Kürtleri karşılaşabilir. Yazıda, "Şunu göz önünde bulundurmak lazım: Türkler Suriyeli Kürtleri karşıtları gibi görüyor, dolayısıyla karşılıklı işbirliği fiiliyatta olamaz. Tersine, silahlı ihtilaf riski oldukça büyük" görüşüne yer verildi.

'ABD'nin En Zor Tercihi'

 

Gazeteye konuşan Rus uzman Sotnikov ise şu yorumda bulundu: "Kürtler ve Türk ordusu arasında çatışmayı, 'terör karşıtı' koalisyon bugün istemez. Burada ABD en zor tercih yapmak zorunda kalacak. Türkiye ABD'nin NATO müttefiki. Kürtlere ise ABD Suriye'deki askeri faaliyetlerde çoğu kez yardım etti. Koalisyonun 2 üyesi arasındaki ihtilaf IŞİD terör örgütüne yönelik baskıyı zayıflatır. Bu durumda teröristler güçlerini Rakka savunmasına aktararak daha iyi hazırlanabilir."

 

Çatışma Olasılığında  Rusya'nın Tavrı

Rus uzman sözlerine şöyle devam etti: "Moskova için de durum kolay değil. Düne kadar Moskova Suriyeli Kürtleri destekliyordu, fakat Erdoğan'la barışın ardından Rusya Ankara için hassas olan bu konunun fazla üzerine gitmemeyi tercih ediyor. Fakat Rakka kapısında Türkler ve Kürt birlikleri arasında çatışma olasılığında tüm taraflar Suriye'deki krizin çözümünün önemli oyuncusu Rusya'dan daha somut bir tutum bekleyecek."




Kaynak: Sputniknew

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1350 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Basınından Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI