Bugun...



Yüksekdağ: Faşizme cevabımız her yerde kesintisiz direniş

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde Şişli Cami önünde "Halk iradesi teslim alınamaz" yürüyüşü gerçekleştirilmek istendi. Polis kitleye "basın açıklamasını yapın dağılın" anonslarina karşılık kalabalık attığı sloganlarla cevap vererek Şişli Cami önünde basın açıkşaması gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-10-2016 02:32:15 Tarih: 30-10-2016 15:05

Yüksekdağ:  Faşizme cevabımız her yerde kesintisiz direniş

Yüksekdağ:

Faşizme cevabımız her yerde kesintisiz direniş

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde  Şişli Cami önünde "Halk iradesi teslim alınamaz" yürüyüşü gerçekleştirilmek istendi. Polis kitleye "basın açıklamasını yapın dağılın" anonslarina karşılık kalabalık attığı sloganlarla cevap vererek Şişli Cami önünde basın açıkşaması gerçekleştirdi. HDP İl Eşbaşkanları Aysel Güzel ve Doğan Erbaş, KJA, Devrimci Partili Kadınlar, SODAP ve çok sayıda STK ve parti kuruluşları ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri Hüda Kaya, Erol Dora, Garo Paylan ve Filiz Kerestecioglu eyleme katıldı.

 

"Amed irademizdir darbelere teslim etmeyeceğiz" pankartını açan kitle "Direne direne kazanacağız", "Gülten ve Fırat onurumuzdur", "Amed halkı yalnız değildir", "Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yildiramaz" sloganlarınin atarak, "Kimliğime sahip çıkıyorum darbeyi direniyorum", "Eş başkanıma dokunma" ve "Jinha susturulamaz Vardık varız ve var olacağız" dövizleri taşındı.

 

Açıklamada HDK Eşsözcüsü Gülistan Koçyiğit ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ konuşma yaptı.

 

'KAZANACAĞIZ ARKADAŞLAR KAZANACAĞIZ'

 

Bu ülkenin demokratikleşmesi için mücadele edenlerin, demokratik siyasete vurulan darbeye karşı burada olduğunu dile getiren HDK Eş Sözcüsü Gülistan Koçyiğit, "Ülkenin hali hal değildir. Halkın iradesine yapılan AKP darbesini protesto etmek istiyoruz. Ama buna izin verilmiyor. Polis ablukasına alınmışız. Bu ülkede birliğe, barış sesini yükseltmeye, mücadeleye ihtiyaç var. AKP'nin faşist darbesine karşı halkların birleşik mücadelesini yükseltmeye ihtiyaç var. Bunu sokaklarda yan yana durarak göstermenin zamanı. Bu savaşın sonu herkesi yakar, bunu herkes görmeli. Bugün Diyarbakır Belediyesi ise yarın İzmir Belediyesi'ne sıra gelecek.Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

 

Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının gözaltına alınmasının halkın iradesine, seçilmişlere, Kürt halkına yönelik bir darbe olduğunu kaydeden Koçyiğit, "Bu darbeyi tanımıyoruz. Haksız ve hukuksuz uygulamalarla terbiye edeceğini sananlara, bir kez daha söylüyoruz yanılıyorlar. Biz halkız. Amed halkı direnişi ve mücadelesi ile AKP'nin çılgın politikalarına noktayı koyacaktır. AKP'nin bu politikalarına teslim edeceğimiz tek bir vekil tek bir insanımız yok. O belediyelerde halkın alın teri, emeği, canı ve yüreği var. Aynı zaman da birlikte yaşama isteminin sembolü var. Bu yüzden yapılan her müdahale Kürtlerin bir bütün sistemin dışına atılmasıdir. Ama biz demokratik siyaset ve birlikte yaşamda ısrarcıyız. Demokratik siyaset tek kuruluştur ve biz bu kurtuluşu gerçekleştireceğiz. Bu saatten sonra tek bir tutuklama ile Kürtlere, meclisin yolunu kapatarak dağın yolunu göstermiş olacaksınız. Burdan sesleniyoruz bu yoldan bu uçurumdan vazgeçin" diye ifade etti.

 

OHAL'in arkasına sığınarak başkanlık sisteminin taşlarını döşemek muhalefeti yerle bir etmek istendiğine dikkat çeken Koçyiğit, "Her zaman haklılar ve mazlumlar kazanmıştır. Yeter ki yan yana dursunlar. Kavgamız, mücadelemiz, direnişimiz hayırlı olsun. Kazanacağız arkadaşlar, kazanacağız" şeklinde konuştu.

 

DAHA YENİ BAŞLADIK DİRENİŞE!

 

Ardından söz alan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: "Onların ellerindeki tek yönetim aygıtı darbe aygıtıdır. OHAL ve KHK'lardır. Siyasi güvenilirlikleri kalmamıştır. Buna karşı bizim cevabımız nettir. 'içeride ve dışarıda onurlu insanlığın olduğu her yerde kesintisiz direniş'. Onlar OHAL'de ısrarcıysa bizde direnişte ısrarcıyız. Gültan ve Fırat onca haksızlığa rağmen Amed halkına hizmet etmekten bir adım geri atmadilar. AKP'nin götürmediği hizmeti kıt kanat götürdüler. Kadın erkek, yoksul fakir arasındaki eşitsizliği gidermek için çalıştılar. Hırsızlık ve yolsuzluk yapmıyorlar. AKP belediyelerinden eksiklikleri budur. Hedef olan seçilmişler bizim onurumuzdur.

 

Diz çöktüremedikleri için, bedel ödetiyorlar bize. Bedel ödedik onurla ödemeye devamda ederiz. Karşılarında direnişlere alişmamışlar. Biz nice darbe gördük boyun eğdiremediler. Bu ülkede diz çökmeyen insanlar olduğunu ögrenecekler. Bu karanlığın içinde demokrasi ve barış tek yol iken bize düşmanlığı siyaset diye sunuyorlar. Bu kötü iktidar aradan çekilse halk kendini yönetmeyi, barışı inşa etmeyi bilir.

 

İktidarın karanlık çizgisi bu ülkeye yeni felaketler götürüyor. İçeride ve dışarıda huzur bırakmadilar. Kavgalı olmadıkları hiç kimse yok. Siz kiminle kavga ediyorsunuz? Halkla. Siz gideceksiniz bu halk kalacak. Dün KHK ile yaptıkları, tek bir soluklanma alanı bırakmamak. Biz bu felakete rağmen kendini yeniden var edecek bir halkiz. Halka savaş açan kazanmadı, kazanmayacak. Bizler siyasi barışın kurvalindakiler, bizden kopararak almaya çalıştıklarini sonuna kadar savunmalıyız.

 Amed' de gözaltına alınan Gültan ve Fırat bir halkın sembolüdür. Meyveyi taşlayabilirsiniz ama bu ağacın toprağına gücünüz yetmez. Bu halkın toprağını kurutamazsınız. Bu toprak direnişimiz, geleceğimizdir. Direnişten vazgeçmeyeceğiz, geleceğimizi size emanet etmeyeceğiz. Daha yeni başladık. Bu kesintisiz direniş ve mücadele bizim yeni başlangıcımızdır.

 

Hergün  sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Yayın kuruluşlarını kapatarak sesimizi kısamazsınız. Her yerde ses olacağız. Demokrasiye bu ülkenin geleceğine inanan bütün kardeşlerimizle tek yürek olup direneceğiz. Bir kez daha direnenler kazanacak. Bu darbe böyle gitmeyecek. O tepelerde duranlar yokuş aşağı gidecekler. Ama biz direnenler her yerde her zaman bu direnişi yukarıya taşıyacağız.  Davamızın haklılığına inanıyoruz tek gücümüz inancımızdir.

'Kazanacağız'

 

Bütün herkesi bu saldırıları karşı daha kararlı mücadele davet ediyoruz. Mücadelemiz yürekten yüreğe yayılmalıdır. Biz vardık, varız, var olacağız ve kazanacağız. Direnenlerin yolu, yolumuz açık olsun."

 

Açıklamanın ardından yürümek isteyen kitleye polis, plastik mermi ve gaz bombasıyla saldırarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.




Kaynak: ANF

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 760 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI