Bugun...



İstiklal’de canlı bomba! / Yine yitirilen canlar,onlarca yaralı

ir ay içinde Ankara’yı iki kez vuran terör bu kez yeniden İstanbul’u hedef aldı. İstanbul’un en işlek noktalarından İstiklal Caddesi’nde saat 11’e doğru canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. İntihar bombacısı öldü, dört kişi hayatını kaybetti, yedisi ağır 39 yaralı var. Ölenlerin tamamı yabancı uyruklu.

facebook-paylas
Güncelleme: 20-03-2016 11:53:10 Tarih: 19-03-2016 10:01

İstiklal’de canlı bomba! / Yine yitirilen canlar,onlarca yaralı

İstiklal’de canlı bomba!

 

Yine yitirilen canlar,onlarca yaralı

 

Bir ay içinde Ankara’yı iki kez vuran terör bu kez yeniden İstanbul’u hedef aldı.

İstanbul’un en işlek noktalarından İstiklal Caddesi’nde saat 11’e doğru canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. İntihar bombacısı öldü, dört kişi hayatını kaybetti, yedisi ağır 39 yaralı var. Ölenlerin tamamı yabancı uyruklu.

İstanbul’un turistik merkezlerinden Sultanahmet’te ocak ayında gerçekleştirilen saldırıda da 10 Alman vatandaşı hayatını kaybetmişti.

Diken, İstiklal Caddesi’ndeki intihar saldırısıyla ilgili gelişmeleri dakika dakika aktardı.

23.58 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: “Aslında bu eylemi yapan PKK terör örgütüdür. Biz bunu biliyoruz. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş’un, konu hakkında bilgiyi en kısa sürede vereceğini düşünüyorum. Sabah Taksim’de bulundum ve gördüğüm manzara hiç hoş değildi.”

23.40 Almanya Dışişleri Bakanlığı, 39 yaralıdan birinin Almanya vatandaşı olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.

23.04 Reuters’a konuşan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisinin ABD vatandaşı olduğunu açıkladı. Price, “Türk yetkililerle temastayız. Teröre karşı birlikte çalışma konusundaki bağlılığımızı bir daha tekrarlıyoruz” dedi. Yapılan resmi açıklamada hayatını kaybeden dört kişi olduğu, üçünün İsrail, birinin ise İran vatandaşı olduğu belirtilmişti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, saldırıda iki İsrail vatandaşının öldüğünü, bir üçüncüsünün de ölmüş olabileceğini söylemişti.

Beyaz Saray’dan gelen bu açıklama doğrultusunda hayatını kaybedenler arasında ‘çifte vatandaş’ olma ihtimali mümkün.

22.50 Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep’te oturan babasından DNA eşleştirmesi için kan örnekleri alındı. Saldırının bir başka şüphelisi Savaş Y.’nin babasından da kan örnekleri alınmıştı.

21.10 “Korkmuyoruz, buradayız, alışmayacağız” yazılı dövizler taşıyan Beyoğlu esnafı, saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bıraktı.

20.50 Karar gazetesi, öğle saatlerinde yayınladığı haberde saldırıda gözcülük yaptığını söylediği M.Ö.’nün canlı bomba olduğunu ileri sürdü. Habere göre, güvenlik birimleri saldırı mahalinde M.Ö.’den gelen bir sinyal tespit etti. Gazete, polisin saldırı noktasındaki deliller üzerinden M.Ö.’nün ismine ulaştığını ve eldeki fotoğraflarla görüntüleri, şüphelinin Gaziantep’teki ailesine göstererek teyit ettirdiğini yazdı.

20:40 İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, saldırıda iki İsrail vatandaşının öldüğünü, bir üçüncüsünün de ölmüş olabileceğini söyledi. Netanyahu, saldırıda kendi vatandaşlarının hedef alınıp alınmadığını belirlemeye çalıştıklarını, henüz bu yönde bir ipucu bulunmadığını da belirtti.

20:00 Saldırıyı gerçekleştiren teröristin 33 yaşındaki Savaş Y. olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor; Adana’da oturan babasından DNA eşleştirmesi için kan örnekleri alındı.

19:45 İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında yaralanan 2,5 yaşındaki Asya ameliyattan çıktı, ancakdurumu ağır. 

19.25 Saldırıyla ilgili yayın yasağı kaldırıldı.

19: 10: Yaralıların sayı ve durumlarına dair son resmi açıklama: 15’i Türkiye vatandaşı, 24’ü yabancı 39 yaralı var. Bunlardan dokuzu taburcu edildi, yedisinin durumu ağır.

18:59 İsrail dışişleri yetkilisi Dora Gold, saldırının 14 kişilik İsrailli bir turist kafilesine yönelik gerçekleştirildiğini ve yaralılardan 11’inin İsrailli olduğunu bildirdi.

18:50: İstanbul Valisi Vasip Şahin: (Almanların saldırı öncesi verdiği terör alarmına atfen) “O istihbaratla bu saldırı arasında bağlantı olduğunu düşünmüyoruz.”

18:50 İstanbul Valisi Vasip Şahin: (Şişli Etfal’de) 16 yaralı var, dördü ağır.

18:45 İstiklal Caddesi, saldırıdan yaklaşık sekiz saat sonra yaya trafiğine açıldı

18:40 Başbakan Ahmet Davutoğlu: Soruşturma çok yönlü sürüyor.

18:34: CNN Türk: Saldırıda hayatını kaybedenlerden üçü İsrailli, biri İranlı. İsimleri ve yaşları şöyle: Simha Simon Demri (60), Yonathan Suher (40), Avraham Godman (70), Ali Reza Razmhah (31).

 

18:08: Hayatını kaybedenlerden birinin İranlı olduğu bildirildi. (Reuters)

17:10 Resmi açıklama: Saldırıda yaralanıp hastanede ölenlerden biri İsrail vatandaşı.

16: 39 İrlanda, yaralılar arasında vatandaşlarının da bulunduğunu duyurdu.

16:23 Karar gazetesi, saldırı sırasında IŞİD militanı olarak kaydı bulunan M.Ö.’nün gözcülük yaptığını ileri sürdü. Habere göre güvenlik birimleri saldırı mahalinde M.Ö.’den gelen bir sinyal tespit etti.

15:55 Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Eş Başkanlığı, İstanbul’daki canlı bomba saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

15:53 Sağlık Bakanlığı: Yaralılar arasında 12 yabancı da var. Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki İsrail, bir İzlanda; Gaziosmanpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üç İsra

il; Çapa Tıp Fakültesi’nde bir Almanya, bir İsrail; Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir Dubai, bir İran ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki İrlanda vatandaşı.

 

15: 43 DHA: Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ölen kadın İsrail vatandaşı.

15.40 HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: “Bir kez daha bunu buradan söylüyorum. Bu saldırıyı kınıyorum. Hükümet bu tür patlamalara alışmış olabilir, ama biz alışmayacağız”

15:10 İntihar bombacısının düğmeye bastığı anın görüntüsü ortaya çıktı.

14:48 Türk resmi kaynaklar intihar bombacısının IŞİD üyesi de olabileceğini belirtti.

14:50 MHP lideri Devlet Bahçeli: “Maalesef ki AKP hükümetinin tarihi yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir. Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır.”

14:42 Britanyalı müzisyen Skin, saldırıyı Twitter’dan takipçilerine duyurdu: “Otelimizin dışında büyük bir bomba patladı. Sarsıldım ama iyiyim. İnsanlar öldü. Korkunç sahneler var.”

14:25 Galatasaray – Darrüşşafaka basketbol maçı iptal edildi.

14:08 CHP’li Selin Sayek Böke: “Acil önlem alınarak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır.”

14:00 Saldırı sonrası Twitter’da açılan #DankeSchönDeutschland (Teşekürler Almanya) hashtagi TT listesine girdi.

13:48 NTV: Saldırıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

13.41 İstiklal Caddesi’ne çıkışlar kapatıldı, işyerleri boşaldı.

13:38 HDP’den açıklama: “İstanbul’daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bu saldırı, Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemidir.”

13:21 Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde ‘güvenlik zirvesi’toplanacak.

13:20 Alman dışişleri bakanlığı: İstanbul’daki Alman turistler kaldıkları otellerden dışarı çıkmasın.

13:10 Bir güvenlik yetkilisi: İlk bulgular fail olarak PKK’yı işaret ediyor. Saldırgan PKK ya da bağlantılı bir örgüte üye. Hedefi polisti, ancak hedefine ulaşamayacağını anlayıp ‘korkudan’ bombayı patlattı.

13:06 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Dört vatandaşımızı kaybettik. Yedisi ağır 36 yaralımız var. Yaralılardan 12’si yabancı uyruklu.

13:01 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Terör bir kez daha çirkin yüzünü göstermiştir.

12:59 ABD İstanbul Başkonsolosluğu: İstiklal’deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

12:57 İran Dışişleri Bakanı: Terör olaylarını lanetliyoruz, yaşananlar insanlık dışı.

12:50 Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: Günlük hayatımızadevam edeceğiz.

12:44 CNN Türk’e göre saldırı bir turist grubunun arasında gerçekleşti.

12:41 İsrail Dışişleri Bakanlığı: Saldırıda yaralananlar arasında İsrail vatandaşları da bulunuyor.

12:34 CNN Türk’e göre beş kişi yaşamını yitirdi.

12:28 Facebook ve Twitter’a erişimde güçlükler yaşanıyor.

12:16 İstanbul Valisi Vasip Şahin: Kaymakamlık binası önünde canlı bomba saldırısı gerçekleşti. İstanbul’un başka bir yerinde patlama yok.

12:13 Saldırıyla ilgili yayın yasağı getirildi

 

 

 

 

 





 

 

 

12:00 İstanbul Valisi Vasip Şahin: Ölü sayısı dört, üçü ağır 20 yaralı var.

11:57 Sağlık Bakanlığı, patlama noktasına 28 ambulans gönderildiğini duyurdu.

11:53 DHA’ya göre biri ağır beş yaralı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, ikisi ağır 10 yaralı Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı.

11.52 Patlama yerinden görüntüler geliyor.

11.49 DHA’ya göre ikisi ağır 10 yaralı Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı.

11:47 Patlamanın Balo Sokak’ın İstiklal Caddesi’ne açılan yerinde gerçekleştiği belirtildi.

11:46 DHA, saldırı noktasından canlı yayın yapıyor:



 

11:43 DHA, biri ağır beş yaralı olduğunu bildirdi.

11.40 Saldırı noktasından görüntüler geliyor.

11:30 CNN Türk’e göre ölenlerden birinin intihar bombacısı olduğu tahmin ediliyor.

11:20 Diken’in ulaştığı görgü tanıkları, patlama esnasında büyük bir ses duyulduğunu belirtti.

11:15 CNN Türk’ün geçtiği bilgiye göre patlama Balo Sokak’ta gerçekleşti.

11:12 Patlama noktasına ambulans ve itfaiye ekipleri intikal etti. Polis, ikinci bir patlama riskine karşı saldırı noktasını ablukaya aldı. İstiklal Caddesi’ne çıkan sokaklar kapatıldı.

11:00 İstiklal Caddesi’nde patlama meydana geldi.




Kaynak: Diken

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1032 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI