Bugun...



Cihangir saldırısını görmeyen 'Devlet'ten protesto edenlere polisten biber gazı, plastik mermi

İstanbul Cihangir'deki Velvet İndieground Records adlı mekânda Radiohead etkinliğine ramazan ayında alkol içtikleri gerekçesiye bir grup tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin şu ana kadar herhangi bir gözaltı yapılmadı.

facebook-paylas
Tarih: 18-06-2016 21:10

Cihangir saldırısını görmeyen 'Devlet'ten protesto edenlere polisten biber gazı, plastik mermi

Cihangir saldırısını Kameralar çekti, dünya gördü, görmeyen 'devlet' en protesto edenlere polisten biber gazı, plastik mermi

Cihangir'de saldırıya uğrayan Koreli plakçı, gözyaşları içinde dükkânını kilitleyip gitti...

 Cihangir'de saldırıya uğrayan Koreli plakçı, gözyaşları içinde dükkânını kilitleyip gitti...Cihangir'deki alkol saldırısında Koreli işletmeci de dövülmüştü

Ramazan ayında alkol içtikleri gerekçesiye Radiohead etkinliğinin yapıldığı sırada saldırıya uğrayan İstanbul Firuzağa'daki Velvet İndieground Records adlı plakçının sahibinin Koreli Seogu Leeolduğu ifade edildi. Saldırganlar Seogu Lee'yi de darp etti. Seogu Lee yapılan tüm bu olaylardan sonra bugün dükkanını ağlayarak kapatttı.

Firuzağa'da kafe basan grup "Sizi içeride yakarız" tehdidiyle gençlere saldırdı


Firuzağa'da kafe basan grup "Sizi içeride... paylaşan: noktadergi

Firuzağa'da gerici saldırıyı protesto edenlere polisten biber gazı, plastik mermi

Dün gece Cihangir’de bir mekanda “Ramazan ayında alkol tüketiliyor” gerekçesiyle saldırı düzenlenmişti

Firuzağa Camii önünde toplananlara polis plastik mermi ve biber gazı ile saldırdı.

 

Dün gece Cihangir’de dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead için ‘Velvet Underground Records’ isimli mekanda düzenlenen etkinlikteki katılımcılara, “Ramazan ayında alkol tüketiliyor” gerekçesiyle saldırı düzenlenmişti.

 

Saldırının ardından sosyal medyada bu akşam 21.00 için Firüzağa'da #Cumartesi21deCihangirdeyiz hashtag'yle toplanma çağrısı yapılmıştı.

21.00 itibariyle toplanan yurttaşlara polis plastik mermi ve biber gazı ile saldırdı.

Polis saldırısının ardından kitle tekrar bir araya gelerek "faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıyor.

 

Kitlenin bir araya gelmesinin ardından basın açıklaması okunurken sloganları bahane eden polis tekrar yurttaşlara saldırdı.

İstanbul Cihangir'deki Velvet İndieground Records adlı mekânda Radiohead etkinliğine ramazan ayında alkol içtikleri gerekçesiye bir grup tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin şu ana kadar herhangi bir gözaltı yapılmadı.

Çok sayıda kişinin darp edildiği dün akşam saatlerinde gerçekleşen saldırı kameralar tarafından kayda alındı. Ulusal basın ve dünya medyasında da gündem olan saldırının bazı failleri kamera kayıtlarında görülmesine rağmen, emniyetin herhangi bir işlem yapmaması tepkiye yol açtı.

Saldırıya uğrayan plakçı dükkânının sahibinin Koreli Seogu Lee olduğu ortaya çıktı. Saldırganlar Seogu Lee'yi de darp ederken, Koreli esnaf, yapılan tüm bu olaylardan sonra bugün dükkânını ağlayarak kapattı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, saldırı sonrası kişisel Twitter hesabından bir kınama mesajı paylaştı. Ancak olayın "ramazan ayı ve oruçla ilişkilendirilmemesi gerektiğini" savunan Demircan, "İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa'da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum. Tahrik, mekândan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttır" ifadelerini kullandı.




Kaynak: T24

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1559 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI