Bugun...



Dünya emek mücadelesinden...

Dünyanın birçok yerinde kapitalist sistem krizin yükünü emekçilere yükleme girişimlerine karşı mücadele ediliyor İngiltere,Yunanistan,İspanya... kazanılmış emek haklarına karşı saldırılar devam ederken emek güçleri de mücadeleyi yükseltmeye çalışıyor

facebook-paylas
Güncelleme: 19-06-2016 04:03:16 Tarih: 18-06-2016 18:30

Dünya emek mücadelesinden...

Dünya emek mücadelesinden...

Dünyanın birçok yerinde kapitalist sistem krizin yükünü emekçilere yükleme girişimlerine karşı mücadele ediliyor
İngiltere,Yunanistan,İspanya... kazanılmış emek haklarına karşı saldırılar devam ederken emek güçleri de mücadeleyi yükseltmeye çalışıyor

İNGİLTERE:

Okutmanlardan birer günlük grev

14 Haziran’da Kent, sonraki gün ise Sussex Üniversitesi okutmanları, birer günlük grev yaptı. Üniversite ve Kolej Sendikası (UCU) üyesi okutmanlar, 2009’dan beri süren yüzde 15’lik maaş kesintilerinden ve yüzde 1,1’lik zam önerisinden rahatsız.

 

YUNANİSTAN:

Özelleştirmeye karşı direniş devam ediyor

Syriza hükümeti, AB ve IMF’nin istediği özelleştirmelere tam gaz devam ediyor. Helenlik Demiryolları Kurumu (OSE) çalışanları, özelleştirme planına karşı 22 Haziran’da greve çıkacak. OSYPA Sendikası’na üye sivil havacılık çalışanları 14 bölge havalimanının Alman Fraport şirketine kiralanmasına karşı çıkarak 20 Haziran’da iş bırakacak. İleri tarihlerde 23 bölgesel havalimanının daha Almanlara kiralanması planlanıyor.

İSPANYA:

Çalışma saatleri için mücadele

 

Alicante bölgesindeki Costa Blanca sahil şeridinde hizmet veren tramvay sürücüleri, çalışma saatlerinin düşürülmesi isteğiyle 20 Haziran’da süresiz greve çıkacak.

 

İSVİÇRE:

Pilotların grevi kazanımla bitti

 

İskandinav Havayolları (SAS) pilotları, geçen cuma günü başlattıkları grevi, beşinci gününde sonlandırdı. SBF Sendikası, yüzde 3,5 zam istedi, ama yüzde 2,2 için anlaşmaya imza attı.

 

İSRAİL:

Adaletsizliklere karşı iş bıraktılar

 

Londra, Paris ve New York’taki İsrail elçiliklerinde 15 Haziran’da üç saatliğine işler durdu. Mali, bilgi teknolojisi ve halkla ilişkiler bölümlerinde çalışan memurlar ile diplomatik kadroda çalışanlar arasında izin, taşınma ve seyahat gibi farklı başlıklarda adaletsiz uygulamalar yaşanıyor. Örneğin; diplomatlar 23 gün yıllık izin kullanırken, memurlar 15 gün kullanabiliyor.

 



Kaynak: Bir Gün gazetesi-www.wsws.org

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 989 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI