Bugun...



HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Çınar saldırısını yapanlar bu halktan özür dilemelidir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da biri polis, altı kişinin ölümüyle sonuçlanan Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırı için özür çağrısı yaptı.

facebook-paylas
Güncelleme: 15-01-2016 21:43:43 Tarih: 15-01-2016 17:13

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  Çınar saldırısını yapanlar bu halktan özür dilemelidir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,

Çınar saldırısını yapanlar bu halktan özür dilemelidir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’da biri polis, altı kişinin ölümüyle sonuçlanan Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırı için özür çağrısı yaptı.

Demirtaş, “Canlar arasına ayrım koymadan Çınar’da, Sur’da, Cizre’de yitirdiklerimizi aynı sıcaklıkla anabilmektir barışı cesaretle savunmak. Çınar’da katledilen bebeği, Sur’da katledilen bebekten ayırabilir miyiz? Biz ayıramayız, bu ayrımı yapan da kendine ‘insanım‘ diyemez” ifadelerini kullandı.

Ancak hükümetin haftalardır, aylardır Cizre’de sivil öldürüldüğünü kabul etmediğini söyleyen Demirtaş, “Sivil ölüm yoktur’ diyor. Bunu söyleyen suç işlemiş sayılıyor. Bunu söyleyen terör propagandası yapmış diyor. Bu vicdansızlık ortamını biz kabul edemeyiz. Çınar’da yaşanan saldırı kimler tarafından yapıldı bilmiyoruz. Üstlenen çıkar mı ya da sorumluları devlet tarafından tespit edilir mi bilmiyoruz. Ama orada katledilen sivil, bebek çocuklar için bunu yapanların çıkıp açıkça kamuoyundan özür dilemesi lazım. Hükümet bunu yapabilir mi diğer yerlerdeki sivil katliamları için? Yapamaz, kabul bile etmiyor. Ama Çınar’da kim yaptıysa, Cizre’de kim yaptıysa, Sur’da, Silopi’de ya da başka yerde özür dilenmesini istemek halk olarak hepimizin hakkıdır” dedi.

Diyarbakır Valiliği ve emniyet yetkilileri bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının PKK tarafından yapıldığını açıklamıştı.

Saldırıda Mehmet Şenol Çiftçi adlı polis, dört yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi, aynı aileden baba Lokman Açıkgöz ile çocukları Murat Alper Açıkgöz, Ecrin Açıkgöz ve polis eşi Esra Köse Başaran hayatını kaybetmişti.




Kaynak: Diken

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 455 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI