Bugun...



, HDP milletvekillerini

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sarayda 21. Muhtarlar Toplantısı'da HDP milletvekillerini "terörist" olarak ilan etti. HDP milletvekillerinin evlerinde "teröristleri ağırladığını, araçlarıyla silah taşıdığını" ileri süren Erdoğan, "Bunların yaptığı yardım yataklık değildir. Bunlar milletvekili değil, teröristin ta kendisidir" dedi. " Meclis'e gönderilen fezlekelerin gereği yapmalıdır. Meclis'teki milletvekilleri sağduyulu davranıp gereği yapılmalıdır."

facebook-paylas
Güncelleme: 25-02-2016 02:41:15 Tarih: 24-02-2016 15:57

, HDP milletvekillerini

Erdoğan'dan Meclis'e HDP talimatı:

Dokunulmazlıklarını kaldırın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sarayda 21. Muhtarlar Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP milletvekillerini "terörist" olarak ilan etti. HDP milletvekillerinin evlerinde "teröristleri ağırladığını, araçlarıyla silah taşıdığını" ileri süren Erdoğan, "Bunların yaptığı yardım yataklık değildir. Bunlar milletvekili değil, teröristin ta kendisidir" dedi.

Erdoğan, HDP'nin seçimlerde 80 milletvekili çıkarmasına rağmen "rahat durmadığını" savunarak, şu sözleri sarf etti:

"Bu işlerin bir düzene oturması gerekiyor. Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmak dışında hiçbir işe yaramayan bu partiye, ne bizim ne milletin tahammülü olamaz. İfade özgürlüğü vardır ama suç işleme özgürlüğü yoktur. Araçlarıyla silah taşıyanlar, evinde teröristleri ağırlayanlar milletvekili değil, teröristin ta kendisidir. Meclis'imizin önümüzdeki günlerdeki milletimizin hissiyatını karşılayacağına inanıyorum. Meclis'e gönderilen fezlekelerin gereği yapmalıdır. Meclis'teki milletvekilleri sağduyulu davranıp gereği yapılmalıdır.

Bu parti kapatmakmış, milletvekilleri tutuklanmak isteniyormuş o yüzden bu tahrikleri yapıyorlarmış. Böyle saçma bir düşünce olabilir mi? Parti kapatmalarına karşıyım. Ceza kuruma değil, bireye verilmelidir. Kimse bu insanlar, bedelini vermelidir. Bir milletvekili suç olan bir tutum içindeyse gereği yapılmalıdır.

Milletimizin yüreğini burkan yüreğini acıtan bu tür olaylar (Ankara patlaması) hakkında çok daha fazla hassasiyet bekliyorum. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir. Tozlanmamalıdır, gereği yapılmalıdır. Parlamento nasıl tutum koyacak millet bunları görmelidir."

'NUSRA'YA Neden  Kötü Diyorsunuz?'

El Nusra ve IŞİD'in ateşkes kapsamı dışnda kalmasıyla ilgili konuşan Erdoğan: “PYD'ye DAİŞ ile savaştığı için destek verildiği söyleniyor. El Nusra DAİŞ'e karşı savaşıyor ama ona da kötü diyorlar. Ona neden kötü diyorsunuz?" Çünkü olay farklı Nusra'nın konumu farklı olduğu için kötü terörist oluyor. 

PYD, YPG tıpkı PKK gibi DAİŞ gibi terör örgütüdür. Bizim terör örgütü dediğimiz örgüte terör örgütü değildir demek müttefiklik ruhuna yakışmaz. Bu iş Türkiye için beka meselesidir. Müttefiklerimize bu meseleyi nasıl daha açık anlatabiliriz bilmiyorum”

'PYD VE YPG Ateşkes Dışı Kalmalı

Konuşmasında YPG'yi de hedef alan Erdoğan, "DAEŞ'e nasıl davranıyorsak, PKK, PYD ve YPG'ye aynı şekilde davranacağız. Bunlara terör örgütü değildir denilmesi müttefikliğimizin ruhuna uymaz" dedi.

PYD ve YPG’nin de ateşkes kapsamı dışında yer alması gerektiğini savunanan Erdoğan: “PYD ve YPG'nin PKK'nın uzantısı olduğu herkes tarafından kabul edilmeli. Bu örgütün PKK'nın uzantısı olduğunu kabul etmesi için bombalarını Ankara değil de başka yerde mi patlatmalı. PKK'yı terör örgütü ilan ettiniz tamam PYD ile YPG'yi neden ilan etmiyorsunuz. PKK ile yapamadığınızı YPG ile mi yapmak istiyorsunuz?

Artık bu komediye, bu gülünç oyuna bir son verilmelidir. 'Ben PKK ile birlikte hareket ediyorum' diyen bir örgüte, 'hayır senin PKK ile bir ilgin yok' demek bizim ve tüm dünyanın aklıyla alay etmektir. Bizimle de kimsenin alay etmeye hakkı yoktur” dedi.

çekti.




Kaynak: Evrensel gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 838 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Siyasi Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI