Bugun...



TSK, PYD'nin kontrolündeki bölgeye saldırmasına tepkiler


facebook-paylas
Tarih: 13-02-2016 22:00

TSK, PYD'nin kontrolündeki bölgeye saldırmasına tepkiler

TSK, PYD'nin kontrolündeki bölgeye saldırmasına tepkiler

 

HSD komutanları, ‘Saldırı sürerse karşılık veririz’

HSD güçlerinin Ezaz’da El Nusra çetesinden aldığı bölgelere TSK obüsle saldırdı. Erdoğan’ın provokasyonuna yanıt veren HSD komutanları, ‘Saldırı sürerse karşılık veririz’ dedi

Ceyş El Suwar (Devrimciler Ordusu) tarafından 2 gün önce Ehrar El Şam ve Cephet El Nusra çetelerinden temizleyip özgürleştirilen Maranaz ve Minih köyleri, Türk ordusu tarafından obüs topları ile bombalanıyor. Yazıbağı köyü sınırında bulunan karakoldan Ezaz'ın yakın bölgesindeki köylere yapılan saldırı devam ediyor. Bombardımanda sivil yerleşim yerlerinin de hedef alındığı ve sivil yurttaşların büyük korku ve panik yaşadığı belirtildi.

Söz konusu Minih köyündeki askeri havaalanı da çetelerden özgürleştirilmişti.

AFP: ABD, Türkiye’nin YPG’ye bombardımanı durdurmasını istedi

Başbakan Davutoğlu, yapılan top atışlarının angajman kuralları ihlali sonucu olduğunu söylemişti

TSK'nın Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG)yönelik saldırılarına ilişkin ABD'den açıklama geldi. Fransız haber ajansı AFP’nin ‘son dakika’ olarak duyurduğu habere göre ABD, Türkiye’den bir an önce saldırılara son vermesini istedi.

'Elimizden geleni yapıyoruz'

Haberde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'in şu açıklamalarına yer verildi: “Halep’te yaşananlardan dolayı endişeliyiz. Gerilimin düşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İki tarafa da ortak düşmanlarına odaklanmaları konusunda telkinlerde bulunuyoruz.”

Başbakan Davutoğlu, “YPG ne Kürtleri temsil ediyor, ne Suriyelileri. YPG, Azez ve çevresinden uzaklaşacak” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Erzincan’da, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Azez’in Maranaz ve Minih köylerini bombalamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"ANGAJMAN KURALLARI"

“Suriye’deki gelişmeler güvenliğimiz tehdit ediyor. Halep şu an işgal altında. Kuzey Suriye’de etnik demografiyi değiştirmek istiyorlar.

“Dün ve bugün, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Azez’e dönük bir saldırıda bulundu. Bu saldırılar sırasında sınırlarımıza yönelik tacizler oldu. Yani, angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı.

“Gerek Türkiye’ye dönük mülteci akımına izin vermemek, gerekse PKK uzantısı olan bu güçlerin, Suriye’de kendi alanlarına oluşturma çabalarının oluşturduğu tehdit karşısında, bugün angajman kuralları çervesinde, Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. Bu, angajman kuralları çerçevesinde atılan bir adımdır.

"BİDEN'LE GÖRÜŞTÜM"

“ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile de görüştüm az önce. Biden’a her türlü önlemi alacağımızı söyledim. YPG’nin eli kanlıdır, rejim işbirlikçisidir. YPG’nin her adımına mukavele ederiz. YPG ne Kürtleri temsil ediyor, ne Suriyelileri. YPG, Azez ve çevresinden uzaklaşacak.”



HABER VİDEOSU





Kaynak: Ajanslar

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 847 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI