Bugun...



Barış Bloku çözüm için Meclis'i göreve çağırdı

Barış Bloku İstanbul’da düzenlediği toplantı ile, Kürt illerinde yaşanan devlet operasyonlarına ve halka dönük saldırılara değinerek “barış için, özgürlük için hala bir şans var, meclis göreve” çağrısı yaptı

facebook-paylas
Tarih: 18-12-2015 22:20

Barış Bloku çözüm için Meclis'i göreve çağırdı

 

 çözüm

için

Meclis'i

göreve

çağırdı

 

Barış Bloku İstanbul’da düzenlediği toplantı ile, Kürt illerinde yaşanan devlet operasyonlarına ve halka dönük saldırılara değinerek “barış için, özgürlük için hala bir şans var, meclis göreve” çağrısı yaptı

Barış Bloku basın toplantısında açıklama yapan eş sözcüler Güncay Gürsoy ve Nuray Sancar, operasyonların duygusal kopuşa zemin hazırladığını, başta ana muhalefet partisi CHP’nin çözümün adresi olarak meclisi gösterdiği hatırlatmasında bulunarak, derhal meclisin çözüm için harekete geçirilmesi çağrısında bulundu.

Açıklamayı okuyan Gencay Gürsoy, 7 Haziran seçim sonuçlarını hazemedemeyen Saray iktidarının MHP yönetiminin gönüllü desteği ile başlattığı gerilim ve çatışma siyasetinin 1 Kasım’ınardından tırmandırıldığı vurgulanan açıklamada hükümetin alternatif siyaset üretemeyen ana muhalefetin de gönülsüz desteğiyle Kürt Özgürlük Hareketi’ni ezme kararı olduğu belirtti.

 

Bölgede yaşanan sokağa çıkma yasaklarının ardından gelişen OHAL durumunun, öğretmenleri göçe zorladığını ve okulların özel harekat timlerinin karargahı haline geldiğini söyleyen Barış Bloku, ölümlerin durması, halkın can güvenliğinin sağlanması ve müzakere sürecinin başlatılması için Meclis'i göreve çağırdı. 

Cezayir Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen basın açıklamasında müzakere için meclisi göreve çağıran Barış Bloku Eş Sözcüleri Gençay Gürsoy ve Nuray Sancar, CHP ve HDP milletvekillerinin ön yargılarından sıyrılarak, iktidarı müzakereleri başlatmak için baskılaması gerektiğini vurguladı. Sözcüler, CHP ve HDP'li eski milletvekillerinin mecliste yaptıkları oturma eylemi ve barış çağrısının bu yolu açacak önemli bir adım olduğunu söyledi. 

'KÜRT SORUNUNDA ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİL'

Konuşmasına Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'ev ev temizlik yapılacak' sözünü hatırlatarak başlayan Sancar, bu sözün bölge halkına yönelik yoğun baskının zemini olduğunu dile getirdi. Devlet eliyle iktidarın uyguladığı savaş politikalarının yalnız içeride değil dışarıda da tehlikeli bir hal aldığını söyleyen Sancar, "Üç tarafı düşmanlarla çevrili bir ülke haline geldik. İktidar hem içeride hem de dışarıda çok cepheli bir savaşa girdi" dedi. Kürt sorununda şiddetin çözüm olmadığını vurgulayan Sancar, sivil toplum kuruluşlarını ve meclisi konunun muhatabı alarak müzakere sürecine dönülmesi konusunda çalışma yapmaya çağırdı. 

'BARIŞ İÇİN HALA BİR ŞANS VAR'

Barış Bloku adına basın açıklamasını okuyan Profesör Doktor Gençay Gürsoy, konuşmasına geçtiğimiz günlerde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi anarak başladı. "Batı'dan yeterli tepkinin gelmemesinin acısını hepimiz çekiyoruz" diyen Gürsoy, Kürt halkında ciddi bir kopuş yaşandığını ifade etti. Gürsoy AKP - Saray hükümetinin Kürt Özgürlük Hareketini 'terör ve hendek' sorununa indirgediğini belirterek, "Bölgede sürdürülen imha operasyonları ve kitlesel tecrit bir taraftan derin bir duygusal kopuşa, bir taraftan da hızla yayılan bir isyan hareketine zemin hazırlamaktadır. Ülke çapında meşru demokratik yollarla direnme görevi herkesten önce, barıştan yana demokratik parlamenter muhalete düşer. Bugün için tarihi sorumluluğun ilk muhatabı olması gereken ana muhalefet partisi CHP'nin, olan biteni 'devlet partisi' mirasından ve MHP üst yönetiminin temsil ettiği 'milliyetçi süperego'nun baskısından kurtularak değerlendirmesi gerekir. Her şeye karşın barış için hala bir şans vardır. Onu savsaklayanlar tarihi sorumluluktan kurtulamayacaklardır" dedi




Kaynak: Evrensel gazetesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 978 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI