Bugun...



HDP’li Baydemir, TBMM kürsüde gözyaşlarını tutamadı: Edi bese, edi bese, edi bese!

HDP grup önerisinin konuşulduğu oturumda söz alan Osman Baydemir, savaş, çatışma ve silahın çözüm olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Çocukların, kadınların, sivillerin korunması hepimizin ahlaki, insani görevidir. Çınar’da, Sur’da, Silopi’de çocukları katledenler bir gün mutlaka hukukun karşısına çıkacaklar. Gırtlağımızı patlatıyoruz, feryat figan ediyoruz savaş dursun diye ancak HDP olarak başaramıyoruz.

facebook-paylas
Tarih: 27-01-2016 20:04

HDP’li Baydemir, TBMM kürsüde gözyaşlarını tutamadı: Edi bese, edi bese, edi bese!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Şırnak’ın Cizre ilçesinde beş gündür bir evin bodrum katında mahsur kalan yurttaşlar için,

HDP’li Baydemir kürsüde gözyaşlarını tutamadı:

 

Edi bese, edi bese, edi bese!

(Yeter Artık)

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Şırnak’ın Cizre ilçesinde beş gündür bir evin bodrum katında mahsur kalan yurttaşlar için, “Oradan çıkacak her ölü bu Meclis’in ölmesi anlamına gelmektedir” dedi.

HDP grup önerisinin konuşulduğu oturumda söz alan Osman Baydemir, savaş, çatışma ve silahın çözüm olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Çocukların, kadınların, sivillerin korunması hepimizin ahlaki, insani görevidir. Çınar’da, Sur’da, Silopi’de çocukları katledenler bir gün mutlaka hukukun karşısına çıkacaklar. Gırtlağımızı patlatıyoruz, feryat figan ediyoruz savaş dursun diye ancak HDP olarak başaramıyoruz. Bununla birlikte savaşın da bir hukuku var. Savaşta çocuklara dokunulmaz, yaralılar ölüme terk edilmez.”

Cizre’de beş gündür bir evin bodrum katında mahsur kalan 23 yaralı için bakanlıkla görüştüğünü belirten Baydemir şöyle devam etti: “Şu anda o bina ateş altında ve çökme riski var. Allah aşkına, Muhammed aşkına, her neye inanıyorsanız onun aşkına o binada ölenler sizsiniz, sizsiniz, siz. O binada ölenler MHP sırasıdır, HDP sırasıdır, CHP sırasıdır, AKP sırasıdır. Allah’tan kormuyor musunuz?”

 

HDP’li vekil bu sırada gözyaşlarını tutamayarak, “Edi bese, edi bese, edi bese” (Yeter artık) diye isyan etti.

AKP’li sıralardan gelen sataşmalar nedeniyle bir süre konuşmasına devam edemeyen Baydemir, daha sonra Türkiye’nin imzaladığı insan hakları sözleşmelerinin ayaklar altına alındığını söyleyerek, “Gelin bir kez daha 2015, 2014 ve 2013 ruhuna geri dönelim çağrısında bulunuyoruz” dedi.



HABER VİDEOSU





Kaynak: Ajanslar-youtube

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1234 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI