Bugun...



DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Turgutlu İşçi Hakları Derneği’ni Ziyaret Etti

Sıcacık dostlukla karşılanan DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreter ve Eşgüdüm-Eğitim Dairesi sorumlusu Celal UYAR İzmir’de Bilişim sektöründeki faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Turgutlu İşçi Hakları Derneği’nin yönetici ve üyelerince sıcacık ilgi dostlukla karşılanması, kucaklanmalarından mutluluk ve memnuniyet duyduklarını ifade etti.

facebook-paylas
Güncelleme: 24-10-2017 12:03:04 Tarih: 23-10-2017 00:06

DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Turgutlu İşçi Hakları Derneği’ni Ziyaret Etti

DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Turgutlu İşçi Hakları Derneği’ni Ziyaret Etti

 

DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Celal Uyar  veberaberindeki heyet Turgutlu İşçi Hakları Derneği’ne Ziyaret te bulundu.

Sıcacık dostlukla karşılanan DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreter ve Eşgüdüm-Eğitim Dairesi sorumlusu Celal UYAR   İzmir’de Bilişim sektöründeki faaliyetleri hakkında bilgilendirdi. Turgutlu İşçi Hakları Derneği’nin yönetici ve üyelerince sıcacık ilgi dostlukla karşılanması, kucaklanmalarından mutluluk ve memnuniyet duyduklarını ifade etti.

İşçi, Emekçilerin her gün bir daha örgütsüz, savunmasız bırakılması için Kapitalistlerin her türlü hile, yönteme baş vurarak, OHAL’in kendilerine sağladığı olanakları kullanarak saldırdığına dikkat çekti. Devamında;

” Bugün Emekten yana tüm örgüt, sivil inisiyatiflerin sermayedarların ve onun siyasi erki AKP iktidarının diktatörlüğüne karşı ortak mücadele edilmelidir” dedi

Turgutlu İşçi Hakları Derneği’nin dönem sözcüsü Mustafa Dereli ise;  ”Derneğimiz Turgutlu ve yöresindeki Emekçilerin iş, aş, insanca yaşam mücadelesinin olmazsa-olmazı örgütlülüktür. Fabrikalarda, semtlerde iğneyle kuyu kazar gibi bıkmadan usanmadan örgütlenmek için caba gösteriyoruz, daha da yoğunlaşarak devam edeceğiz. Olağan üstü hal yasalarıyla kapitalistlere dikensiz gül bahçesi sununan AKP diktatörlüğünün İşçi ve Emekçi haklarına karşı saldırılarına karşı ancak örgütlü olarak kendimizi savuna biliriz. Biz işçi hakları derneği olarak ekonomi, demokrasi mücadelesinin en önemli dinamiklerinden olan Sendikal örgütlenmenin alternatifi değiliz. Destekıcisiyiz. Emeğin çıkarlarını ikirciksiz, amasız, fakatsız savunan sendikalar dostumuz, mücadele olanaklarımızı ortaklaştırıp savunma hattı oluşturarak yol almaya devam edip yürüyeceğiz.

DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikasının iletişim sektöründeki işten atılmalara, çalışma koşullarının iyileştirilmesi meslek hastalıkların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması için yürüttükleri mücadelesi, mücadelemizdir. İzmir'de Vodafone Bölge Müdürlüğü önünde ki Kod-A bilişim işçilerinin işten atmalara, tehdit ve baskılara karşı başlattığı oturma eylemini selamlıyoruz. Yanlarında olduğumuzu sizin aracılığınızla duyurmak istiyoruz.” dedi

 Daha sonra işçi ve emek örgütlülüğünü engelleyen öznel ve nesnel koşulara karşı nasıl mücadele edilmesi konunda tartışılıp ortak akıl yakalanmaya çalışıldı.

Aynı sıcak duygularla DİSK/SOSYAL-İŞ Sendikası Genel Sekreteri Celal Uyar  ve heyeti uğurlandı

 



Kaynak: yeniden ATILIM

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1299 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Emek Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI