Bugun...



2019 Türkiye’sinde 1 Mayıs Kutlamalarından

Duymayana,duymak isteyene,insanlığın umudunu,özlemlerini alanlarda tum baskı,şiddete rağmen haykırdığımız 1 Mayıs 2019'u, tarihe bir çizik daha çizerek geride bıraktık. Faşist iktidarın tumyasaklarına,gözaltlara tutuklamalara inat halkların kardeşliği,birlikte başaracağız şiarıyla 2019 1 Mayıs'ında alanlardaydık.

facebook-paylas
Güncelleme: 05-05-2019 03:26:37 Tarih: 02-05-2019 11:23

2019 Türkiye’sinde 1 Mayıs Kutlamalarından

2019 Türkiye’sinde 1 Mayıs Kutlamalarından

 

Duymayana,duymak isteyene,insanlığın umudunu,özlemlerini alanlarda tum baskı,şiddete rağmen haykırdığımız 1 Mayıs 2019'u, tarihe  bir çizik daha çizerek geride bıraktık.

Faşist iktidarın tumyasaklarına,gözaltlara tutuklamalara inat halkların kardeşliği,birlikte başaracağız şiarıyla 2019 1 Mayıs'ında alanlardaydık. İşçilerin-Emekçilşerin tarihe adını kanlarıyla yazdıkları 1 Mayıs alanlarıa sokulmadık.Girmek için gösterilen çabalaımıza şiddet,darp,gözaltılarla sonlandı.Birt daha ki 1 Mayıs'ta  mutlaka  Taksim'de,diğer 1 Mayıs alanlarında umutlarımızın ifadesi şiarlarımızın dalgalandığı kızıl bayraklarımızla daha güğçlü geleceğiz!

Her şeye rağmen  ülkenin her bir yerinde kutlanan Bir Mayıs 2019  kutlamarında bir kesi:

İstanbul'da 1 Mayıs gösterileri için Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahalesi

İşçilerin-Emekçilerin, adını tarihe kanlarıyla yazdıkları 1 Mayıs alanı-Taksim’e2019 1 Mayıs’ta yine sokulmadılar. Girmek isteyen emekçilere faşist iktidarın kolluk kuvvetleri şiddet, gazlı saldırıla karşılaştı. Girmek için direnen emekçiler darp edildi, 137 kişi gözaltına alındı. İvedilikle tutuklanma işlemleri başlatıldı

1 Mayıs-2019’da yine Zincirlikuyu’dan Taksim 1 Mayıs alanına çıkmak isteyenler engellendi

 

İşçilerin Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs-2019’da yine Zincirlikuyu’dan  Taksim 1 Mayıs alanına çıkmak isteyenleri faşist iktidarın  kolluk güçleriyle engelledi

 

 

1 Mayıs 2019/ Samsun’daki 1 Mayıs Kutlamalarına  Faşist bir Grubun Saldırı girişimi

Samsın’da,İşçilerin Emekçilerin Birlik dayanışma mücadele günü kutlamalarına yasaklar,gözalt8ılar,tutuklamaların yanı sıra faşist iktidarın sivil milisleri saldırı girişiminde bulundu


 

 

1 Mayıs 2019/İZMİR Mayıs Kutlamasına Coşkulu Bir Katılım Dikkat Çekti

 

İşçilerin –Emekçilerin Birlik,Dayanışma ve Mücadele Günü 1 Mayıs-2019 İzmi’de çoşkulu bir katılımla Gündoğdu Meydanında kutlandı.

 

İzmir’de yapılan 1 Mayıs mitinginde öncelikli talep, kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı “kıdem tazminatına dokunma” oldu. Kamu emekçilerinin ise ek gösterge haklarını istedi. Eğitim emekçileri bilimsel, laik, anadilde eğitim talep ederken, sağlık emekçileri ise sağlıkta şiddete dikkat çekti. Mitingde artan iş cinayetlerine de dikkat çekildi.

İzmir’de 4 noktada toplanan sendika, oda, siyasi parti ve kitle örgütleri ve taraftar grupları talepleriyle Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Türk-İş Alsancak Limanı’nda; DİSK, KESK, Birleşik Haziran Hareketi Borsa binası önünde; TMMOB, İzmir Tabip Odası, EMEP, HDP, TKP ve Halkevleri Cumhuriyet Meydanı’nda; EYT’liler Konak Saat Kulesi önünde; CHP ise İl Başkanlığı binası önünde toplanarak miting alanına yürüdü. Yürüyüşler sırasında sık sık “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Kıdeme uzanan elleri kıracağız”, “İş, ekmek, özgürlük”, “Katillerden hesabı emekçiler soracak”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Kıdem haktır gasbedilemez”, “Savaşa değil sağlığa bütçe” sloganları atıldı.

 

DİSK Genel-İş Sendikasına üye işçilerin oluşturduğu, aralarında işsizlerin de olduğu koro

 

Ocak ayında kurulan ve ilk sahnesini 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde alan DİSK Genel-İş Sendikasına üye işçilerin oluşturduğu, aralarında işsizlerin de olduğu koro, İzmir 1 Mayıs’ında sahne alacak. Sarı yelek ve baretleri ile sahnede türküler ve marşlar söyleyecek işçiler, "Haklarımızın gasbedilmesine karşı sesimizi sadece sloganlar ile değil söyleyeceğimiz marşlarımız ile de duyuracağız" dedi.

2019/İzmir’in Bütün İlçelerinde 1Mayıs Kutlamaları yapıldı

İzmir’de 1 Mayıs kutlamaları sabah erken saatlerde ilçelerde başladı. Aliağa, Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bornova, Buca, Narlıdere, Torbalı’da kutlamalar yapılırken Dikili’de ise emekçiler Bülent Ecevit Meydanına çıktı.

Dikili Emek Barış Demokrasi Platformunun örgütlenmesi sonucu DİSK, Genel İş, KESK'e bağlı Eğitim Sen, Tümbel Sen,SES, Dikili Kadın Platformu, Alevi Derneği, CHP, Emep, HDP, Haziran Hareketinin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Genel İş'e üye belediye işçileri de katılarak kitlesel bir 1 Mayıs yaşandı.

Balçova'da 1 Mayıs coşkusu

 

Balçova Belediyesi işçi ve memurları 1 Mayıs Emekçi Bayramı’nın kutlanacağı Gündoğdu Meydanı’na gitmeden önce belediye önünde davul zurna ile bayramlarını kutladı.

Kutlamalara katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Belediye-İş 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan ile birlikte kutlama yapan işçi ve memurlara birlikte marşlar söylediler, halay çektiler. Her zaman emeğin ve emekçinin yanında olacağını ifade eden Başkan Çalkaya “Biz her zaman örgütlü gücünü koruyan işçilerimizin yanında olacağız. İşçilerimizin haklarını her zaman onlarla birlikte koruyarak emek mücadelesinin yanında olacağız. Ülkemizde demokrasiyi getirene kadar birlik olarak mücadele edeceğiz” dedi. Belediye-İş 4 Nolu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise “İktidarın emekçilerin tüm haklarını ellerinden almak için çalışıyor. Şimdi kıdem tazminatı göz diktiler ama izin vermeyeceğiz” diye konuştu. Utku Gümrükçü'den 1 Mayıs açıklaması : 'Bu böyle gitmez, sömürü devam etmez' Minik Kayra: ‘Çevre ile ilgili daha çok çalışılmasını istiyorum’ 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Buca’da coşkuyla kutlandı.

 

 

İşçiler,  belediye önünde Başkan Erhan Kılıç’la birlikte halay çekti. Alanda konuşan Başkan Kılıç, “Adil ve eşit bir düzen için tek yürek olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Belediye çalışanlarımız başta olmak üzere tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun" diye konuştu.

 

 

2019/Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlaması

 

2019-Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlamasına damgasını vuran ‘beyaz tülbent’ lilerdi

 

 

Diyarbakır’daki 1 Mayıs/2019 kutlaması İstasyon Meydan’ında yapıldı. DİSK, KESK, TMMOB ‘nin koordinasyonunda(tertip komitesi) gerçekleşen  kutlamaya  HDP, DTK(Demokratik Toplum Kongresi) yüzde 70 oyla Bağlar Belediyesi Eş Başkanı seçildiği halde KHK mağduru olduğu için mazbatayı alamayan Zeyyat Ceylan“hem KHK hem de YSK mağdurları adına” katılıp konuşma yapacak,

Kutlamaya, TÜMTİS, TGS, Emek Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Halkaların Demokratik Partisi, Genel-İş, Pir Sultan Abdal Derneği, CHP il örgütü ve İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Bedran Öztürk, Remziye Tosun, Musa Farisoğulları, Pazarcı Kadınlar Derneği, Beşiktaş Çarşı Grubu, Amedspor taraftar gruplarından Direniş grubu, Kürdistan Komünist Partisi ve TKP katıldı

Polis, 1 Mayıs’ın kutlanacağı İstasyon meydan gelenlerin‘Beyaz tülbent’ taşımasına izin vermedi.

Polis, 1 Mayıs’ın kutlanacağı İstasyon meydan gelenlerin‘Beyaz tülbent’ taşımasına izin vermedi. “Bunu neden takıyorsunuz?” diye soran polise, “Beyaz tülbent barışı simgeliyor, barış istediğimiz için takıyoruz” cevabını verdiler. HDP Milletvekili Remziye Tosun ile CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu polisin yasak kararına tepki gösterdi. Polis ile alana tülbentle girmek isteyenler arasındaki görüşmeler devam ediyor. Bu arada kontrol noktasından alana girmek isteyenler kontrol noktasına birikti. Beyaz şal ve tülbent takıldığı gerekçesi ile TMMOB Diyarbakır korteji de miting alanına alınmadı. Bu durum protesto edilerek şallar demir bariyerlere asıldıktan sonra alana girildi.

 

Diyarbakır’daki 1 Mayıs kutlamasına açlık grevleri damgasını vurdu

 

1 Mayıs 2019 Diyarbakır Kutlamalarının ekseninde doğal olarak tecride karşı başlatılan açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmüş olması  “yaşama Ses Ver” talebi oldu.

 Diyarbakır’daki mitingde daha çok HDP Milletvekili Leyla Güven ve bazı tutukluların sürdürdüğü açlık grevleri damgasını vurdu

1 Mayıs 2019 Diyarbakır Kutlamalarının ekseninde doğal olarak tecride karşı başlatılan açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmüş olması  “yaşama Ses Ver” talebi oldu7.

 Diyarbakır’daki mitingde daha çok HDP Milletvekili Leyla Güven ve bazı tutukluların sürdürdüğü açlık grevleri damgasını vurdu

 

 

 




Kaynak: yeniden ATILIM

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1361 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI