Bugun...



TSK'nın hava harekatına ABD’li Ve Rus yetkiliden tepki

Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerinde PKK'ya ait hedeflere düzenlediğini belirttiği hava harekatının ardından, Türkiye’nin artık ABD'nin ortağı olamayacağını söyledi Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerinde PKK'ya ait hedeflere düzenlediğini belirttiği hava harekatının ardından, Türkiye’nin artık ABD'nin ortağı olamayacağını söyledi Rusya'dan TSK operasyonu açıklaması: Irak ve Suriye'deki saldırılar kabul edilemez

facebook-paylas
Tarih: 26-04-2017 18:28

TSK'nın hava harekatına ABD’li Ve Rus yetkiliden tepki

TSK'nın hava harekatına ABD’li Ve Rus yetkiliden tepki

Rusya'dan TSK operasyonu açıklaması: Irak ve Suriye'deki saldırılar kabul edilemez

​Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak ve Suriye'de PKK'ya yönelik düzenlediği operasyona tepki gösterdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yayımladığı yazılı açıklamada "Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki Kürtlere, bu ülkenin meşru yönetimlerini es geçerek düzenlediği hava saldırıları kabul edilemez, saldırılar uluslararası ilişkilerin prensiplerine aykırıdır" dedi.

'MOSKOVA'DA CİDDİ ENDİŞELERE YOL AÇIYOR'

 

Açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi: "Bu tür adımlar, Moskova'da ciddi endişelere yol açıyor. Türk askerlerinin terör örgütlerine ve her şeyden önce IŞİD'e karada karşı koyan Kürt güçlerine saldırması söz konusu. Irak ve Suriye'de terörle mücadelenin halen bitmeye uzak olduğu bir ortamda, bu tür eylemlerin teröre karşı güçlerin birleşmesine katkıda bulunmadığı, zaten gergin olan durumu daha da gerdiği ortada" denildi.

Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerinde PKK'ya ait hedeflere düzenlediğini belirttiği hava harekatının ardından, Türkiye’nin artık ABD'nin ortağı olamayacağını söyledi.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Irak'ın kuzeyinde yer alan Şengal Dağı ile Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Karaçok Dağı bölgelerini hedef alan hava saldırısının ardından, 1989 ile 1993 yılları arasında George W. Bush’un özel asistanlığını yapan, halihazırda ABD Dış İlişkiler Konseyi Başkanı olan Richard N. Haass bazı açıklamalarda bulundu.

 

Hava saldırılarına tepki gösteren Haass, Twitter üzerinden Türkiye’nin IŞİD’le mücadele eden birliklere zarar vermesi gerekçesiyle artık Amerika’nın ortağı olamayacağını söyledi.

 

Turkish military action in Syria vs Kurds demonstrates that Turkey may be an ally but is no partner. Time for strategic review of US policy

 

— Richard N. Haass (@RichardHaass) April 25, 2017

​Haass’ın mesajları şu şekilde:

 

"Türkiye’nin Suriye’de Kürtlere karşı uyguladığı askeri harekatlar, Türkiye’nin Amerika’nın belki müttefiki olabileceğini ama asla ortağı olamayacağını gösterir nitelikte. ABD'nin politikasını, stratejik olarak tekrar değerlendirmenin zamanıdır.

 

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan, Potus Kongresi çağrısını, Suriye’de YPG’ye saldırmak için kullanıyor ve IŞİD’e karşı verilen mücadeleyi zedeliyor. Eğer bu hareketlerine devam ederse, Mayıs’taki ABD ziyareti iptal edilmeli."

 

Erdogan took Potus congrat call as oppty to attack YPG in Syria, hurting anti-Isis effort.His May US visit should not happen unless he stops

 

— Richard N. Haass (@RichardHaass) April 25, 2017

 




Kaynak: Sputnik

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 701 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI