Bugun...



Türkiye'yle Rusya Arasında PYD Açmazı

Hacıoğlu, “Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin dün Soçi’deki “Suriye Zirvesi”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, özellikle PYD/YPG üzerinde durdu.Zirve sonrası Erdoğan’ın “Milli güvenliğimize kast eden terör örgütüyle aynı çatı altında olmamızı, aynı platformda yer almamızı bizden kimse beklemesin. Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine bağlılığımızı ifade ediyorsak bu ülkeyi bölmeye çalışan eli kanlı çeteyi meşru aktör olarak göremeyiz” cümlesinin muhatabının PYD olduğuna şüphe yo

facebook-paylas
Güncelleme: 24-11-2017 02:46:48 Tarih: 23-11-2017 22:05

Türkiye'yle Rusya Arasında PYD Açmazı

Türkiye'yle Rusya Arasında PYD Açmazı

 

 

Amerikan’ın Sesi’nden Hilmi Hacaoğlu, Soçi’deki Suriye Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu


 

Hacıoğlu, “Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin dün Soçi’deki “Suriye Zirvesi”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, özellikle PYD/YPG üzerinde durdu.Zirve sonrası Erdoğan’ın “Milli güvenliğimize kast eden terör örgütüyle aynı çatı altında olmamızı, aynı platformda yer almamızı bizden kimse beklemesin. Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine bağlılığımızı ifade ediyorsak bu ülkeyi bölmeye çalışan eli kanlı çeteyi meşru aktör olarak göremeyiz” cümlesinin muhatabının PYD olduğuna şüphe yok” ifadelerini kullandı.

Hilmi HHilmi Hacaoğlu,’nun Amerika’nın Sesi’ndeki haberi şöyle:

Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin dün Soçi’deki “Suriye Zirvesi”nde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, özellikle PYD/YPG üzerinde durdu.

Zirve sonrası Erdoğan’ın “Milli güvenliğimize kast eden terör örgütüyle aynı çatı altında olmamızı, aynı platformda yer almamızı bizden kimse beklemesin. Suriye'nin toprak bütünlüğüne ve siyasi birliğine bağlılığımızı ifade ediyorsak bu ülkeyi bölmeye çalışan eli kanlı çeteyi meşru aktör olarak göremeyiz” cümlesinin muhatabının PYD olduğuna şüphe yok.

Suriye’de birlikte hareket eden üç ülke içibu konudaki ilk test kesinlikle daha önce Suriye Halkları Kongresi olarak tanımlanan ancak dün Suriye Ulusal Diyalog Zirvesi olarak zabıtlara geçen Soçi’deki toplantıya PYD’nin katılımı meselesi olacak. Suriye’nin üçte birini kontrol eden örgütün katılımına karşı çıkan Ankara’nın ısrarlı itirazları sonucu toplantı ertelendi ama PYD’nin davet edilmeyeceği yönünde bir açıklama gelmiş değil.

Peskov: “Türkiye’nin çekincelerini biliyoruz”

Bu konu Soçi Zirvesi öncesi Antalya’da buluşan dışişleri bakanları toplantısı sonrası Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a sorulmuş, Rus yetkili de “Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne Kürtler’in katılımı konusu ele alındı. Detaylara giremem. Bizim önerilerimiz liderlerimizin bilgisine sunulacak, onlar karar verecek” diyerek topu Rusya Devlet Başkanı’na atmıştı..

Ünal, dün Soçi’de Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin biraraya geldiği zirvede Türkiye’nin Esat’ın Suriye’nin geleceğinde rol almaması gerektiği yönündeki şartını bir kez daha vurguladığını söyledi.

(Kaynak: Amerika’nın Sesi)




Kaynak: Amerikanın sesi

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 1184 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI