Bugun...



Gazeteci yazar Ruhşen Çakır, HDP Eski Eş başkanlarından Selahattin Demirtaş'ı yorumluyor.

HDP Eski Eş başkanlarından Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu cezaevinden Eş ve dostlarının desteğiyle yazdığı makalelerle,gazetecilerin soru- cevap şeklinde yaptığı “söyleşi”lerle ülke gündemine klasik gündemler dışına taşarak bir başka gündem yaratabiliyor.

facebook-paylas
Tarih: 09-09-2020 01:36

Gazeteci yazar  Ruhşen Çakır, HDP Eski Eş başkanlarından Selahattin Demirtaş'ı yorumluyor.

Gazeteci yazar  Ruhşen Çakır, HDP Eski Eş başkanlarından Selahattin Demirtaş'ı yorumluyor.

 

HDP Eski Eş başkanlarından Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu cezaevinden Eş ve dostlarının desteğiyle   yazdığı makalelerle,gazetecilerin soru- cevap şeklinde yaptığı “söyleşi”lerle ülke gündemine klasik gündemler dışına taşarak bir başka gündem yaratabiliyor.

 Sistemle kavgasından uzaklaşmadan bugünün kaosundan çıkış için önerileriyle gündem oluşturuyor. Sınıf mücadelesinin önemli diyalektik yöntemlerinden biri olan “Zıtların birliği ve mücadelesi” ilkesi  ışığında “Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’  derdim” sözleriyle   tarıştırır-tartışılır durum yaratmayı uslalıkla başarmıştır.

 

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem nedir?

Tek tek başlıklar halinde, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in nasıl bir yönetim modeli olabileceğine dair kişisel önerilerimi sunuyorum

2014 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle fiilen, 2018'deki seçimle de resmen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçen Türkiye'de neredeyse tüm muhalefet partilerinin ortaklaştığı konu, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiştir. Muhalefetin, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçiş ifadesiyle vurgulamaya çalıştığı şey, geçmiş yıllardaki parlamenter sisteme dönüş değil, yeni bir modelin hayata geçirileceğidir.

Devamı için




Kaynak: Basından

Editör: yeniden ATILIM

Bu haber 871 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Güncel Haberleri

YAZARLAR
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI